Докато тренираме

Тъй като ние се научат да се грижат за себе си и за да отговори на техните нужди, ние простим на себе си, когато се правят грешки, а ние да се поздравим, когато правим нещо добре. Ние също така не се чувства неудобно, когато нещо получаваме лошо, но нещо посредствен, защото това също е част от живота. Учим се да се смея на себе си и своето човешко естество със своите слабости, но ние не се засмя, когато имаме нужда да плаче. Ние се отнасяме сериозно, но не прекалено сериозно.

В края на краищата ние можем дори отвори този озадачаващо истина, че в живота има много малко ситуации, които могат да бъдат подобрени в случай, ако ние не се грижим за себе си и не се даде това, което ни трябва. Всъщност можем да разберем, че повечето ситуации се подобряват, когато се грижим за себе си и се стремим към това, от което се нуждаем.

Научавам се как да се грижа за себе си. Знам много хора, които са научили или все още учат това също. Вярвам, че всички съзависими лица могат да се учат и да учат.

задача

1. През следващите няколко дни спрете и попитайте себе си какво трябва да направите, за да се грижите за себе си. Направете го с честотата, от която се нуждаете, но поне веднъж на ден. Ако сега преживявате криза, може би трябва да правите това всеки час. След това дайте на себе си това, от което се нуждаете.

Понякога давайки си това, от което се нуждаем
 • 2. От какво се нуждаете от хората около вас? В подходящото време седнете заедно с тях и обсъдете какво имате нужда от тях.

  11. Любовни отношения помежду си

  Живейте своя собствен живот


 • Преди всичко: бъдете верни на себе си.

  Тогава, когато сутринта последва нощта,

  Вярност към всички следва.

  Уилям Шекспир

  Спри да отхвърляте себе си
 • "Обичай ближния си като себе си." Проблемът на много съзависими лица е, че правят точно това. Още по-лошо, това е нещо, което много от нас не могат да си представят, как е възможно да обичаме другите и да се отнасяме към другите по различен начин, отколкото към нас. Ние не смея, а други, може би, няма да ни позволят.

  Повечето съзависими лица страдат от това неясно, но навсякъде проникващо бедствие, което се нарича ниско чувство за самооценка. Ние нямаме добри чувства за себе си, ние не обичаме себе си и не бихме се осмелили да обичаме себе си. За някои от нас ниското самочувствие е подценяване, подтискане на добродетелите. Ние не само не обичаме себе си, ние се мразим.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Можем да се грижим за себе сиМожем да се грижим за себе си
  А това завършва с факта, че се срамуваме от себе сиА това завършва с факта, че се срамуваме от себе си
  Можем да сме мекиМожем да сме меки
  Живейте своя собствен животЖивейте своя собствен живот
  Ко-зависимите хора са косвениКо-зависимите хора са косвени
  Аз не съм психотерапевтАз не съм психотерапевт
  Опитваме се да бъдем живи доказателстваОпитваме се да бъдем живи доказателства
  Реагирането обикновено не помагаРеагирането обикновено не помага
  Много от нас имаха фалшив погледМного от нас имаха фалшив поглед
  Можем да се научим да разпознавамеМожем да се научим да разпознаваме
  » » Докато тренираме