Ко-зависимите хора са косвени

Кодексите са косвени хора. Не казваме какво искаме да кажем, ние не искаме да кажем това, което казваме.

Правим го целенасочено. Правим това, защото сме научени да общуваме по този начин. В някои отношения, ние сме научили урока, че не е добре да се говори за проблеми, изрази чувствата, за да изразят становища, както в нашето детство или семейство в зряла възраст. Научихме този урок, че не е правилно да казваме какво искаме и от какво се нуждаем. И, разбира се, не е добре да казвате "не" и да се опитате да се изправите за себе си. Родител или съпруг, болен от алкохолизъм, ще се радваме да ни научи на тези правила, винаги сме били склонни да учим и приемем тези правила.

Как Джон Пауъл поставя въпроса в заглавието на своята блестяща книга за комуникацията: "Защо се страхувам да ви кажа коя съм аз?" Защо се страхуваме да кажем на хората кои сме ние? Всеки от нас трябва сам да отговори на този въпрос. Пауъл казва, че това е така, защото това, което ние представляваме, е всичко, което имаме и ние се страхуваме да бъдем отхвърлени. Някои от нас може да се уплашат, защото не сме сигурни кои сме ние и какво искаме да кажем. Много от нас са затруднени от дълго време и са управлявани от едно или повече семейни правила, които споменах по-рано в тази глава. Някои от нас трябваше да следват тези правила, за да се защитят, за да оцелеят. Въпреки това, аз вярвам, че повечето от нас се страхуват да кажат на хората кои сме ние, защото не вярваме, че е нормално и добро да бъдем това, което сме.Много от нас не харесват себе си и не се доверяваме на себе си. Ние не вярваме на нашите мисли. Ние не вярваме на нашите чувства. Смятаме, че нашите мнения са гнили. Не мислим, че имаме право да кажем не. Не сме сигурни какво искаме и от какво се нуждаем, ако го направим, ние се чувстваме виновни за това, че имаме желания и нужди и ние, разбира се, се обръщаме към тях. Можем да се срамуваме, че имаме проблеми и наистина искаме да се откажем, когато някой друг настоява, че тук няма проблем.

Комуникацията не е нещо мистично. Думите, които ние говорим, отразяват това, което сме, това, което ние мислим, как да направи преценка, това, което чувстваме, това, което ние ценим това, което имаме честта да това, което обичаме, ние мразим това, което ние се страхуват, това, което искаме , за какво се надяваме, за какво вярваме, за какво се посветим. Ако мислим, че ние някак си не се вписват живот, връзката ни ще се отрази това: ние ще съдим другите като хора, които имат отговорите на всички случаи жизнения ние се чувстваме гняв, негодувание, страх, вина, ние ще имат нужда от хора и се поддават на контрола си. Ще искаме да управляваме другите, ще се опитаме да угодим на другите на всяка цена и ще се страхуваме от неодобрение и отхвърляне. Ние ще се надяваме на всичко, но ние вярваме, че ние не заслужаваме и няма да постигне нищо, освен ако властта ще принуди да се случи нещо, а ние твърдо решена да се отговаря за чувствата на другите и тяхното поведение. Ние сме претоварени от отрицателни чувства и мисли.

Добре. Ще го направя.
 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Не харесваме начина, по който изглеждамеНе харесваме начина, по който изглеждаме
  Можем да се грижим за себе сиМожем да се грижим за себе си
  А това завършва с факта, че се срамуваме от себе сиА това завършва с факта, че се срамуваме от себе си
  Съвместните лица са склонни да потискатСъвместните лица са склонни да потискат
  Една обща жалбаЕдна обща жалба
  Аз не съм психотерапевтАз не съм психотерапевт
  Реагирането обикновено не помагаРеагирането обикновено не помага
  Много от нас имаха фалшив погледМного от нас имаха фалшив поглед
  Понякога давайки си това, от което се нуждаемПонякога давайки си това, от което се нуждаем
  Спестяваме, защото не се чувствамеСпестяваме, защото не се чувстваме
  » » Ко-зависимите хора са косвени