Можем да се научим да разпознаваме

За мнозина от нас това означава, че трябва да действаме по различен начин, защото начините, по които вече сме преминали, за да задоволим нашите желания, се оказаха неверни, неефективни. Вече говорихме за някои концепции, които ще ни помогнат в това: премахване, спиране на управлението на обектите на нашето внимание, директност, внимание към себе си, работа по програмата на Дванадесетте стъпки и превръщането ни в независим човек. Вярвам, че когато станем по-здрави, т.е. докато се възстановявате от зависимостта, любовта ще бъде различна. Вярвам, че любовта ще бъде по-добра, може би по-добра от всякога, ако я допуснем и ако се напиваме върху нея.

Не мисля, че любовта трябва да ни нарани толкова, колкото и в миналото. Не мисля, че трябва да позволим на любовта да ни нарани толкова, колкото боли сега. Ние, разбира се, не бива да ни позволява да ни унищожава. Както една жена каза много успешно: "Достатъчно е да бъда в болезнена зависимост от болката. Достатъчно е да бъда болезнено зависим от страданието. Достатъчно е да позволя на мъжете да работят върху недовършения бизнес в живота ми. Не е Божията воля, че оставаме нещастни и поддържаме нещастни отношения. Това е нещо, което правим за себе си. Ние не сме длъжни да продължим връзката, която ни причинява болка и страдание. Ние сме свободни да се грижим за себе си.

Можем да се научим да разпознаваме разликата между отношения, които са добри за нас и които са лоши за нас. Можем да се научим как да спрем разрушителните взаимоотношения и да се наслаждаваме на тези, които са добри за нас. Можем да научим нови поведения, които ще ни помогнат да направим добри отношения още по-добри.Вярвам, че Бог позволява на определени хора да влязат в нашия живот. Но аз също вярвам, че ние сме отговорни за нашия избор и нашето поведение, когато започнем, поддържаме или прекъсваме тези взаимоотношения в точното време. Можем да искаме любов, нужда от любов, но нямаме нужда от разрушителна любов. И когато вярваме в това, нашите послания ще се срещнат с някой съвсем категорично.

Вярвам, че нашият професионален живот може да бъде различен и по-добър. Ние можем да се научим как да се грижим за себе си и как да посрещнем нашите потребности на работното място. И когато не сме толкова погълнати от другите хора и техните дела, когато вярваме, че самите ние сме важни, тогава ние сме свободни да си поставим собствени цели и да ги постигнем, за да превърнем мечтите си в реалност. Ние сме способни да запазим образа на нашия собствен живот. И е много вълнуващо, защото могат да се случат, слушат и се случват добри събития, ако позволим тези събития да се случват и ако сме отворени за тях и вярваме, че ги заслужаваме. Добрите събития, може би, няма да се случат без някаква борба и болка, но поне ще се борим и се стремим към нещо полезно, а не просто да страдаме.

Да се ​​научиш отново да живееш и да обичаш
 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Ако решихмеАко решихме
  Важна мисълВажна мисъл
  Следващата таксаСледващата такса
  Една обща жалбаЕдна обща жалба
  Разбирам товаРазбирам това
  Постоянно усещам нуждатаПостоянно усещам нуждата
  По смисъла на зависттаПо смисъла на завистта
  Жена или човекЖена или човек
  Да ни изядеДа ни изяде
  Много от нас имаха фалшив погледМного от нас имаха фалшив поглед
  » » Можем да се научим да разпознаваме