Аз не съм психотерапевт

За някои хора сексът може да бъде чисто клинично действие, което осигурява същата емоционална удовлетвореност като действието, когато изглаждаме зъбите си. За други хора сексът може да стане време на унижение и унищожаване: още един вътрешен дълг, още едно нещо, още едно нещо, което трябва да направим, но не искаме да го правим. И тогава тя се превръща в друга област, която не работи за нас - област, в която се чувстваме виновни или засрамени, където се опитваме да измамим себе си. В нашия живот има друга област, която ни принуждава да попитаме: "Какво се случва с мен? Какво не е наред с мен?

Аз не съм психотерапевт в областта на сексологията. Аз нямам рецепти за лечение или технически съвети, аз само заявявам мислите си въз основа на здравия разум. Вярвам, че грижата за себе си означава, че прилагаме същите принципи по отношение на спалнята, която прилагаме във всяка друга част на нашия живот. И преди всичко, ние преставаме да обвиняваме и мразим себе си.

Веднага щом разберем този един ден, ние ще станем честни със себе си. Ние спираме да бягаме, да се крием и да отричаме. Деликатно се питаме какво чувстваме, какво мислим, след което се доверяваме на нашите отговори. Ние с уважение се вслушваме в себе си. Ние не се наказваме и не се злоупотребяваме. Разбираме, че проблемът, който изпитваме, е нормална реакция към системата, в която живеем. Естествено, имаме този проблем - това е нормална част от процеса. Би било необичайно да не се чувствам отвращение, емоционална изолация, липса на доверие или други негативни чувства. И нищо необичайно не се случва с нас.

След като сортираме всичко, поставете го в ред, ще бъдем честни с нашия партньор. Казваме му, че чувстваме какво мислим и от какво се нуждаем от него или нея. Ние изучаваме възможностите, обсъждаме ги и компрометираме, където е уместно. Ако не можем да решим проблемите си един с друг, търсим професионална помощ.Някои от нас биха могли да търсят утеха в извънбрачните отношения. Трябва да простим на себе си и да разберем какво трябва да направим, за да се грижим за себе си. Работете по Четвърти и Пети стъпки - говорете с свещеника. Можем да се опитаме да разберем нашите действия като общи реакции към тези проблеми, с които живеем дълго време.

секс
 • Някои от нас биха могли да се опитат да избягат от нашите проблеми, като имат серия от незадоволителни сексуални отношения. Това често се случва по време на етапа на отричане, когато натрапчивото поведение все още не се е формирало напълно. Не е задължително да продължаваме да правим това. Ние можем да се изправим пред проблемите си лично и да ги решим по други начини. Можем да си простим и да спрем да се борим.

  Някои от нас може да са в търсене на любов, но вместо това се сещаме за секс. Трябва да разберем нашите нужди и да разберем как най-добре да ги задоволим.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  На теоретична основаНа теоретична основа
  А това завършва с факта, че се срамуваме от себе сиА това завършва с факта, че се срамуваме от себе си
  Ко-зависимите хора са косвениКо-зависимите хора са косвени
  Да ни изядеДа ни изяде
  Опитваме се да бъдем живи доказателстваОпитваме се да бъдем живи доказателства
  Реагирането обикновено не помагаРеагирането обикновено не помага
  Можем да се научим да разпознавамеМожем да се научим да разпознаваме
  Понякога давайки си това, от което се нуждаемПонякога давайки си това, от което се нуждаем
  Може би загубихме вяраМоже би загубихме вяра
  Ние губим контакт със себе сиНие губим контакт със себе си
  » » Аз не съм психотерапевт