Много от нас имаха фалшив поглед

В следващите глави ще разгледаме някои специфични начини как да се грижат за себе си: поставяне на цели, работа с чувствата си, работата по програмата за 12-стъпка и нещо друго. Вярвам, че грижата за себе си е изкуство и това изкуство включва една фундаментална идея, която е чуждо за мнозина: давайки си това, от което се нуждаем.

Отначало това може да ни шокира и нашите семейни системи. Повечето съзависими лица не питат какво имат нужда. Много от зависимите лица не знаят или не се затрудняват да мислят за това, което искаме и от какво се нуждаем. (В тази книга съм използвал и все още ще използва нуждите условията и желанията взаимозаменяеми. Смятам, че най-желания и нужди, както много важно, а аз ще се отнасят към тези условия с еднакво уважение.)

Много от нас имаха фалшива представа, че нашите нужди са незначителни и че те дори не бива да се споменават. Някои от нас дори започнаха да вярват, че нашите нужди са лоши или неправилни, и след това се научихме да ги потискаме и да ги изтласкваме от нашето съзнание. Не сме се научили да определяме точно това, от което се нуждаем, илислушайте това, от което се нуждаем, защото в никакъв случай нямаше значение - никой нямаше да посрещне нашите нужди. И някои от нас не са се научили как да се уверят, че нашите нужди са посрещнати по подходящ начин. Не е трудно да си дадем това, от което се нуждаем. Смятам, че можем да научим това бързо. Формулата е проста: във всяка конкретна ситуация, дръпнете се и се запитайте: "Какво наистина трябва да направя, за да се грижа за себе си?"

Тогава трябва да се вслушаме в себе си и в нашата Висша сила. Уважавайте това, което чувате. Необходимо е да се спре това нездравословно занимание - да се накаже за това, което мисля, не се колебайте, а това, което искаме тази глупост, когато ние не чувам собствения си вътрешен глас, който ни казва кои сме ние и какво душата ни се бори. Как мислите, че Бог работи с нас? Както казах по-рано, не е чудно, че мислим, че Бог ни отхвърли, а ние се отрекохме. Можем да бъдем нежни със себе си и да приемем себе си. Ние сме не само или не само хора, ние сме създадени и трябва да сме хора. И ние можем да покажем състрадание към себе си. В този случай може би ще развием истинско състрадание към другите. Слушайте какви безценни "аз" ви разказвам за това, от което се нуждаете.

Получените примери за поведение
 • Може би трябва да бързаме и да имаме време да направим това, което сме планирали. Може би трябва да се забавим и да си дадем почивка за един ден. Може би трябва да упражняваме нещо, или може би - да си напомним. Може да имаме нужда да сме сами със себе си. Може да искаме да бъдем и с хора. Може би имаме нужда от работа. Може би трябва да работим по-малко. Може би имаме нужда от някой, който да ни прегърне, да целуне или да ни почеса гърба.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Направи си честНаправи си чест
  Не харесваме начина, по който изглеждамеНе харесваме начина, по който изглеждаме
  Избягаме от интимносттаИзбягаме от интимността
  Каквото и да е проблемътКаквото и да е проблемът
  Ко-зависимите хора са косвениКо-зависимите хора са косвени
  Аз не съм психотерапевтАз не съм психотерапевт
  Опитваме се да бъдем живи доказателстваОпитваме се да бъдем живи доказателства
  Можем да се научим да разпознавамеМожем да се научим да разпознаваме
  Понякога давайки си това, от което се нуждаемПонякога давайки си това, от което се нуждаем
  Спестяваме, защото не се чувствамеСпестяваме, защото не се чувстваме
  » » Много от нас имаха фалшив поглед