Опитваме се да бъдем живи доказателства

Като сме пристрастени, прекарваме повечето от времето си. Опитваме се да бъдем живи доказателства, че хората могат да надминат Бога. Обикновено мога да кажа, че имам едно лице в съседство пред мен, през първите пет минути от нашата среща и разговор. Той (или тя) или ще ми предложи помощ, която аз не питам, или човекът ще продължи да говори с мен, въпреки очевидния дискомфорт и желанието от своя страна да спре разговора. Човек започва връзка, като поема отговорност за мен и не поема отговорност за себе си.

Някои от нас са толкова уморени от огромната тежест - обща отговорност за всички хора - че можем да сляза чувствата на съжаление и безпокойство, придружаващ акт на спасяване, както и да се движи напред към чувството на гняв. Ние сме ядосани през цялото време, ние сме ядосани и възмутени от потенциалните жертви. Човек с неговата нужда или проблем ни провокира да почувстваме, че трябва да направим нещо или да се почувстваме виновни. След като започнем да спасяваме, ние не се колебайте в нашата враждебност към тези неудобни несигурни обстоятелства. Често наблюдавах, че това се случва на хора, чиято професия е да помагат на другите. След толкова много години, посветени на спасяването - когато дадоха толкова много и получиха в замяна много по-малко - много професионалисти се научиха на враждебно отношение към своите клиенти. Те ще работят ", помагайки" им, въпреки че обикновено, когато те напускат работа, вие се чувствам като жертва, както бе съобщено от някои консултанти.Ако се грижите за другите, това не помага, причинява проблеми. Когато се грижим за хората и правим неща, които не искаме да правим, ние игнорираме личните нужди, желания и чувства. Ние се отдръпваме настрани. Понякога сме толкова заети да се грижим и да се грижим за други хора, че полагаме цял живот върху тях. Много хора, които полагат грижи за другите, са опустошени и преизбрани хора - те не се радват на никаква форма на дейност. Полагащите грижи изглеждат толкова отговорни, но те не са такива. Ние не поемаме отговорност за нашата най-голяма отговорност - за себе си.

Винаги даваме повече от това, което получаваме, а след това чувстваме, че поради това, те жестоко се отнасяха към нас и ни изоставиха. Чудим се защо очакваме нуждите на другите и никой не забелязва нашите нужди. Можем да попаднем на сериозна депресия в резултат на факта, че нашите нужди не са задоволени от дълго време. Но човекът, чиято професия грижи, се чувства по-сигурно, когато той otdaet- ние изпитваме чувство на вина и срам, когато някой ни дава, или когато правим нещо, за да отговори на нуждите им. Понякога ко-зависима може така да влезе в ролята на човек, който се интересува единствено от другите, те се чувстват обезкуражени и отхвърлени, когато те не могат да се грижат за някой, който да или някой, който да спаси, когато някой откаже да го за "помощ".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Така че нашите чувства ни контролиратТака че нашите чувства ни контролират
Грижата за другите е и действиеГрижата за другите е и действие
Сега не искам да кажаСега не искам да кажа
В идеалния случай да се върнете назадВ идеалния случай да се върнете назад
Съвместните лица са склонни да потискатСъвместните лица са склонни да потискат
Какво не е наред с мен?Какво не е наред с мен?
НезависимостНезависимост
Възрастни деца на алкохолициВъзрастни деца на алкохолици
Много от тях са зависими в определен моментМного от тях са зависими в определен момент
Понякога давайки си това, от което се нуждаемПонякога давайки си това, от което се нуждаем
» » Опитваме се да бъдем живи доказателства