Бяхме тук

Бяхме тук като тук за толкова много хора. Повечето от нас отчаяно искат най-накрая да имат човек за себе си. Нуждаем се от някой, който да ни спаси от жестоката самота, изолирането от света и духовната болка. Искаме нещо добро и мисля, че е извън нас. Болка, умствена болка - това е вътре в нас. Чувстваме се безпомощни и несигурни. И другите изглеждат толкова силни и способни да се утвърдят. Заключаваме, че в тях трябва да има някаква магия.

Така че ние ставаме зависими от тях. Можем да зависим от онези, които обичаме, от съпрузи, приятели, родители или от техните деца. Зависим от тяхното одобрение. Зависим от тяхното присъствие. Зависим от нашата нужда да бъдем необходими за тях. Ние ставаме зависими от тяхната любов, дори когато ние вярваме, че никога няма да им love- ние вярваме, че сме ние, и че не можем да обичаме, никой никога не ни е възлюбил, така че тази любов е да задоволи нуждите ни.

Не казвам, че съзависимите са специални създания, защото искат любов и одобрение и имат нужда от тях. Повечето хора искат да бъдат в една любовна връзка. Те искат да имат специален човек в живота си. Повечето хора искат да имат приятели и имат нужда от тях. Повечето хора искат хора, с които живеят, обичат и одобряват. Това са естествени, здрави желания. Определена емоционална зависимост е налице във всяка връзка, включително най-здравословните. Но много мъже и жени не са непременно нуждаещи седруги хора, но ние се нуждаем. Ние имаме тази нужда. Можем да бъдем управлявани от тази нужда.

Твърде голямата нужда от хора може да причини проблеми. Други хора стават ключът към нашето щастие. Вярвам, че прекалено много фокусиране върху другите, пускането на живота ни в орбита около други хора вървят ръка за ръка с ко-зависимостта и израстват от нашата емоционална несигурност. Мисля, че голяма част от това неуморно търсене на одобрение, което ни харесва, идва от несигурност. Магия в другите, не в нас, вярваме. Добро чувство в тях, не в нас. Колкото повече търсим в другите, толкова по-малко се намираме в себе си. Всички те имат, но нямаме нищо. Нашето съществуване няма значение. Бяхме толкова често отхвърлени и толкова често не ни се обърнали необходимото внимание, че и ние отхвърляме себе си.

независимост
 • Най-голямата нужда от хора и убеждението, че не можем да бъдем обичани и че никога няма да има хора около нас за нас, може да се превърне в дълбоко вкоренена вяра. Понякога си мислим, че до нас няма хора за нас, докато всъщност са. Необходимостта ни може да блокира нашето виждане, което прави невъзможно разграничаването на любовта, където е за нас.

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Важна мисълВажна мисъл
  Какво се случва с нас?Какво се случва с нас?
  Живейте своя собствен животЖивейте своя собствен живот
  НезависимостНезависимост
  Една обща жалбаЕдна обща жалба
  Ко-зависимите хора са косвениКо-зависимите хора са косвени
  Разбирам товаРазбирам това
  Химически зависим партньорХимически зависим партньор
  Да ни изядеДа ни изяде
  Много от тях са зависими в определен моментМного от тях са зависими в определен момент
  » » Бяхме тук