Какво е домашно вино?

Вероятно всяка хазайка иска да се подготви за бъдещо използване на плодовете и плодовете, събрани в дачата. Един от начините на тези заготовки е да се подготви домашно вино за плодове. При спазване на правилата и технологиите в този лесен аромат на алкохолни напитки от лятото, витамини и биологично активни вещества остават. В допълнение, домашно приготвените напитки, приготвени от качествени плодове и плодове, често надминават вината от промишленото производство. Ето няколко рецепти за готвене на вино у дома.

вино у дома


Трябва да се отбележи, че този процес включва три етапа: получаване на прозрачен сок от плодове и плодове (така наречената мъст), неговата ферментация и изясняване на виното. Всеки етап има свои собствени правила, неспазването на които може да развали напитката.

На първо място, трябва да имате качествени суровини, чисти ястия и друго оборудване. Грешен е този, който мисли, че от смачкани ябълки или гнила сливи можете да направите добро вино. Но не е необходимо да се измиват суровини, тъй като маята е необходима за ферментация на повърхността на някои плодове (малини, грозде, chokeberry).

За приготвянето на вино у дома, първо, суровият сок трябва да бъде получен от суровия сок. За да направите това, можете да използвате сокоизстисквачка или просто да смажете плодовете в таза със смачкване. Не допускайте твърде малко натрошаване на плодовете. Те трябва да се превърнат в гъста маса, състояща се от малки парченца. Така че добивът на сок ще бъде по-голям. След това сокът трябва да се филтрира.

Домашно вино

От получения сок да се получи добър домашно вино, съдържанието на захар в сока се коригира до оптималната концентрация (20-25), добавяне на захар. Тъй като повечето узрели плодове захар е 10 (различни от грозде, което е 16-25), е необходимо да се добавят около 100-250 г захар на 1 литър сок.

Подготовка на вино 

Е, сега няколко специфични рецепти: 

Подготовка на вино от ябълки

Измийте ябълките, нарязани на парчета и минават през месомелачката. Получената каша се поставя в стъклена бутилка и се добавя гранулирана захар (125 g на 1 kg пулп). Поставете бутилката с обвързана марля на топло място в продължение на 2-4 дни. Когато кашата се появи и сокът се отдели от дъното на бутилката, изсушете я и изцедете кашата. Добавете захарта (250 грама на 1 литър сок) към получения сок и затворете бутилката с водна запушалка и я оставете за 15-25 дни. В края на ферментацията, изцедете виното от шлама с маркуч, изсипете го в бутилки и го запечатайте. За 7 кг ябълки ще отнеме около 2,5 кг пясък.Подготовка на вино от планинска пепел

Разумените измити роудън и малко се изпарява във водата. Сместа се поставя в стъклена бутилка и се излива във варена вода. Свържете марлята на врата и я поставете на топло място. Когато сместа започва да ферментира, опънете я през марля, сгънат на два слоя, изсипете захар, разбъркайте и налейте в бутилки. Преди запушване поставете 2-3 стафиди във всяка бутилка. Съхранявайте бутилките на студено в легнало положение. За 9 чаши от планинска пепел се нуждаете от 40-60 стафиди и 10 литра вода, взимайте захарта на вкус.

Подготовка на подсилено газирано вино

В стъклена бутилка изсипете сурова вода, изсипете захар и внимателно разбъркайте, за да се разтвори напълно. След това напълнете свежи плодове или плодове, изсипете водка и разклатете бутилката няколко пъти. Завържете шията на плавателния съд с платно и го поставете на слънчеви дни в продължение на 12 дни. Не забравяйте да разклатите бутилката през този период.

За втората седмица плодовете в него ще започнат да се покачват или постепенно ще се покачват. Това показва завършването на първия етап от подготовката на виното. Филтрирайте течността през платното, изсипете я в друга бутилка и я поставете в хладилника в продължение на три дни.

Когато виното се утаи, отново го опънете през гъста тъкан и излейте бутилките отдолу под шампанското. Виното ще се окаже ерозиращо. Изливайте бутилки трябва да бъде преди началото на врата или дори два пръста надолу. Запушалките преди запушване се вари в кипяща вода и ги забиват в бутилки с дървен чук. Защитете ги с тел като истинско шампанско. Потопете бутилки в пясъка с гърлото надолу на тъмно хладно място и оставете за един и половина до два месеца. След това вашият поп ще бъде напълно готов.

Направете шампанско у дома си

Ето още една рецепта за производство на ябълково шампанско. Вземете на равни части кисели и сладки ябълки, нарязани и стиснете сока. Изсипете го в стъклена бутилка. В отделна купа налейте захарта с вода, заври и къкри за точно един час. Сиропът се охлажда до температурата на прясното мляко и се смесва с ябълков сок.

Затворете бутилката с хлабава запушалка и я поставете на студено място в продължение на 8 дни. След това изсипете водката в бутилката, затваряйте я здраво и я поставете в мазето в продължение на 3 месеца. 3 литра сок ще се нуждаят от 2 кг гранулирана захар, 6-7 л вода, 750 г водка.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Каква е разликата между чашите за червено и бяло вино?Каква е разликата между чашите за червено и бяло вино?
Зали за зимата на черно и червено касисЗали за зимата на черно и червено касис
Винопроизводство в малка фермаВинопроизводство в малка ферма
Как да готвя вкусно сладко от ягоди за зиматаКак да готвя вкусно сладко от ягоди за зимата
Домашно вино от касис - рецептаДомашно вино от касис - рецепта
Как да запазим реколтата от плодове?Как да запазим реколтата от плодове?
Арония черно-очертани описаниеАрония черно-очертани описание
Jam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зиматаJam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зимата
Как да готвя варена и лунна светлина на втората дестилацияКак да готвя варена и лунна светлина на втората дестилация
Дачи чай - вкусна, сърдечна и полезна!Дачи чай - вкусна, сърдечна и полезна!
» » Какво е домашно вино?