Как да запазим реколтата от плодове?

Известно е, че реколтата е по-лесно да се получи, отколкото да се спести. Но ако се опитате, можете да продължите спомените за лятото и пищната есен за дълго време.


ябълки


Само зимни и късни есенни сортове ябълки са подходящи за дългосрочно съхранение. Премахването на ябълките трябва да бъде, когато започне да се олекотява основният тъмнозелен цвят на кожата, а на осветената страна вече има покритие, характерно за сорта. Незрелите плодове се съхраняват лошо, изсъхват, вкусът им се влошава.
Изстреляни късно се съхраняват толкова зле, преизпълнени, те са месести.

За да ги държим до пролетта, а най-добре - и преди лятото, те трябва да бъдат събрани много внимателно, без да се повреди външният восъчен слой. Няма събирачи на плодове, които да наранят ябълки! Те трябва да бъдат извадени от дървото в памучни ръкавици, които позволяват да се запази восъчния слой, предпазвайки плодовете от изсушаване и микробите, непокътнати и непокътнати. И стека трябва да бъде незабавно на място, така че да не се повреди при преместване.

Начините за съхраняване на ябълките са много. Общи: трябва да бъдат поставени в един или два слоя, не повече, да не оказвате натиск върху долните слоеве - ябълките трябва да бъдат абсолютно здрави, без вдлъбнатини и ръбове.

За съхранение на ябълки е най-добре в кутии със сухи дървени стърготини или стърготини в студена и умерено влажна изба. Дръжте ябълките, опаковани във вестници или хартия, не си струва, защото при опаковането защитният слой е неизбежно повреден.

Можете да запазите ябълките и така: изкопайте плитка яма под ябълковото дърво в дълбочина 40-45 см и поставете ябълките, предназначени за съхранение в плътно залепени пластмасови торби. Поставете в клоните клони на хвойна или смърч да отблъсне мишки. Трябва да поставите ябълки пред студа. Ябълките остават свежи и запазват вкус.

Преди складирането плодовете от един вид се сортират по размер: големи, средни и малки. Поставете педала надолу. Плодовете, избрани по размер, се опаковат отделно. Смята се, че ябълките със среден размер са по-добре запазени. Големите ябълки са много по-лошо съхранени. Те се поставят в картонени кутии или дървени кутии. Кутиите за дезинфекция се промиват с разтвор на белина.

Наскоро ябълките се съхраняват увити в полимерни филми с дебелина 30-40 микрона.

В средната зона са запазени ябълки от сортове пефин шафран, Росошанско, Антоновска, Уелси, Северна синап, Анис, Славянка. Летните сортове ябълки се влошават бързо, но с правилното и внимателно събиране и компетентното съхранение може да ги спестите до пет месеца. Плодовете се отстраняват сутрин в кошници, кофи или пластмасови торбички. Летните сортове се съхраняват в студена стая с температура 10 градуса по Целзий, опаковани в полиетиленови торбички. Те се съхраняват в един ред.Можете да напълнете 3-литрови стъклени буркани с пресни ябълки и да ги навиете. Така че плодовете могат да се съхраняват до пет месеца.


круши

Крушите се отстраняват толкова внимателно, колкото ябълките. Също така е важно да изпратите зимни сортове за съхранение. Те се съхраняват при условия, подобни на съхраняването на ябълките.

Ябълките и крушите трябва да се държат отделно от картофите и зеленчуците. Лъжейки заедно, те получават неприятен послевкус и мирис. Сортираните и охладени плодове са опаковани в кутии с капацитет от 10-15 кг или подредени на рафтове на 3-4 слоя. Ние преплитаме крушите със здрави и чисти листа от дъб, клен, трепетлика, стърготини, обвивка от елда, мъх.


Череши, череши, сливи

Каменните плодове - череши, череши, сливи - се държат зле. Те могат да се съхраняват за не повече от месец.

Въпреки това те перфектно запазват вкуса, цвета, аромата и витамините с дълбоко замразяване. В мазето на лед, ако добавите Cherry и Cherry листа на череши и череши, можете да удължите срока на годност до два до три месеца. Но плодът трябва да се отстранява при сухо време с парче клонка. Банката трябва да бъде затворена.

Слива, череша сливи в благоприятни години може да се съхранява до 4-6 седмици. Само те трябва да бъдат събрани в момент, когато плодовете вече са достигнали типичния цвят и размер за сорта, но те ще останат твърди. Събирайте плодовете заедно с фъстъците и се опитайте да не повредите восъка на повърхността на кожата
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Консервирани ябълки в сироп за рецептата за рязане на зиматаКонсервирани ябълки в сироп за рецептата за рязане на зимата
Как да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецептаКак да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецепта
Jam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зиматаJam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зимата
Как да събирате и съхранявате реколта лук през зиматаКак да събирате и съхранявате реколта лук през зимата
Описание на ябълковото дърво и снимкаОписание на ябълковото дърво и снимка
Декоративни ябълкови дърветаДекоративни ябълкови дървета
При прибиране на реколтата картофи събиране и съхранение на картофиПри прибиране на реколтата картофи събиране и съхранение на картофи
Описание на ябълковото плато, превенция и борбаОписание на ябълковото плато, превенция и борба
Jam от ябълки резени фото-рецепта пет минути за зиматаJam от ябълки резени фото-рецепта пет минути за зимата
Възпроизвеждането на ягоди с мустациВъзпроизвеждането на ягоди с мустаци
» » Как да запазим реколтата от плодове?