Jam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зимата

Ябълкови дървета от ябълково дърво дават богата реколта. Тези малки плодове са ароматни и красиви. От тях се приготвя невероятно вкусно и вкусно сладко. Има няколко опции за готвене. Можете да направите не само конфитюр от бутилките, но и компот.
пригответе сладко от бутилкиЗа да започнете проста рецепта. Приемаме един килограм ябълки и ги нарязваме на филийки, като премахваме семената и дръжката. Пилингът може да бъде почистван или оставен по Ваша преценка. След това изсипете ябълките с вода, в която добавяме малко сол. Ако плодовете са много плътни, първо се бланшират. За тази цел ги поставете във вряща вода и гответе за 3-5 минути. Кук сироп от един килограм захар и чаша вода. След това се разстиламе във врящия сироп от ябълковите филии и ги смесваме леко. След това изключете огъня и отстранете конфитюра от бутилките встрани за 5 часа. Тази операция се извършва три пъти. Последният път, когато готвяме конфитюра, сме готови. Ако искате да получите не много сладко конфитюр, малко кисел, а след това добавете малко лимонова киселина. Завършеният продукт се разпространява на кутии, предварително приготвен и затваря капачките.

Можете да направите сладко, така че плодовете да останат непокътнати. За това подготвяме 7 килограма бутилки. Отстраняваме плодовите стъбла от плода, оставяйки третата част и ги пробиваме с клечка за зъби. След това ги поставете в контейнер и залейте вряла вода за 5 минути. Течността се източва. Междувременно трябва да направите сироп. За 200-250 мл вода вземаме 800 грама захар. Намаляваме черупките във врящия сироп и готваме за 10 минути, като не позволяваме на кипене да се вари твърде много. След това внимателно вземете ябълките и ги сложете в буркани. Стъкленият контейнер трябва да бъде предварително стерилизиран. Сиропът, останал от подготовката, отново се кипва и ги напълваме с бурканчета с ябълки. Jam от бутилките, приготвени по този начин, могат да бъдат затворени с полиетиленови капаци и да се съхраняват на по-хладно място. В този случай се получава кехлибарен продукт с красиви цели плодове.

Jam от бутилките може да се приготви по малко по-различен начин. За да направите това, трябва да вземете един килограм ябълки от този клас и да ги измиете добре. След това ги нарязвате на филийки и заспивате със захар в размер на един килограм. Даваме бъдещото конфитюр да се влива в продължение на 7,5 - 8 часа. През това време трябва да стартирате сока. След този период изсипваме чаша вода в контейнера с приготвения продукт и го слагаме на огъня. Оставяме кипенето да се вари и го приготвят за около 5 минути. След това го оставяме настрана за 10 часа. След това готвяйте докато сте готови. Jam се счита за готов, когато стане прозрачен, а плодът потъва до дъното. Предварително подготвяме стъклени буркани. Изсипваме конфитюра от бутилките в кутиите и ги затваряме с метални капаци.

Ranetki използват не само за приготвяне на конфитюр или конфитюр. От тях получавате вкусен и ароматен компот.

В готварските буркани поставяме ябълки, които ги пълнят на трето място. За цвят и вкус можете да добавите малко количество пепел от тиква. Запълнете кутиите с вряла вода. Оставяме ги за известно време, докато водата се охлади. След това изсипете водата обратно в използвания контейнер и добавете захар в размер от 250 грама на един трилитров буркан. За да направите компота не е много сладък, можете да излеете малко лимонена киселина върху всеки буркан. Затворете контейнерите с метални капачки и ги оставяйте да се охладят. След това ги изпращаме на съхранение на по-студено място. Компотът от бутилките има красив цвят и аромат.

С помощта на една от горните рецепти можете да направите заготовки за зимата от реколтата. През зимата те ще ви напомнят за лятото и моля цялото семейство. Този вид ябълки, както никой друг, не е идеален за правене на конфитюри и компоти поради вкусовите му характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чери компот за зимата и други череши десертиЧери компот за зимата и други череши десерти
Как да готвя сладко от кайсия за зиматаКак да готвя сладко от кайсия за зимата
Как да готвя сладко от ягоди за зимата?Как да готвя сладко от ягоди за зимата?
За зимата подготвяме конфитюри от ягодиЗа зимата подготвяме конфитюри от ягоди
Рецепти за направата на желе от ягоди за зиматаРецепти за направата на желе от ягоди за зимата
Популярни рецепти за цариградско грозде за зиматаПопулярни рецепти за цариградско грозде за зимата
Как да готвя вкусна компот от череша за зиматаКак да готвя вкусна компот от череша за зимата
Как да готвя вкусно сладко от ягоди за зиматаКак да готвя вкусно сладко от ягоди за зимата
Как да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захарКак да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захар
Какво е домашно вино?Какво е домашно вино?
» » Jam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зимата