Готвене на сладко

Jam се приготвя в добре полирана мед (не консервирана), месинг, емайлирани басейни с дръжки или ниски алуминиеви саксии. Преди готвене се препоръчва да се подложи бланширане плодове (описание на този процес, вижте "Сушене на плодове") не .Blanshirovka задължително, но е много полезно, тъй като спомага за захар по-лесно да проникне в дебел месестата част на плода, варено сладко равномерно и получава по-добър цвят ,
Колко време е необходимо за различни видове бланширане плодове, които температурата на водата трябва да бъде по този начин, ако е изложен, посочен в таблицата по-долу. Също така съществува определен процент захар потребление да се готви сладко от различни плодове. Можем да предположим, че в кръг чай чаша (обем - една четвърт от един литър), съдържащ 200 грама захар, в фасетиран стъкло (една пета от един литър) - 160 грама в една супена лъжица - и 25 грама в една чаена лъжичка от 10 грама.
Скоростта на потреблението на захар понякога се увеличава или намалява. Това зависи от сортовите характеристики на плодовете и плодовете, както и от индивидуалния вкус и икономическите изчисления. Така че конфитюрът, предназначен за ежедневна консумация на семейството, често го прави сладък и кисел, използвайки по-малко caxapa за готвене.
Можете да направите конфитюр върху мед. Това, че не е захаросано, препоръчва да се заменят захарните норми със секухиоксидното количество мелачка.
Когато правите конфитюр от ябълки, круши, сливи, цариградско грозде, планинска пепел, захарта се навлажнява с вода. При готвене малини, боровинки, ягоди и някои други плодове, които дават много сок, вода и захар или не се добавят въобще, или добавени в малка сума.
Плодове с мека кърпа (сливи, череши, ябълки, грозде, касис), покрити със захарта, първо се потапят в предварително prokipevshy сироп. Това се прави, така че плодовете не са прекалено варени.
Цели ябълки, кайсии, сливи и други плодове преди готвене понякога отстраняват гъста и твърда коричка, но най-често го пробиват на 6-10 места с игла. Костите от големи сливи обикновено се отстраняват. Малките сливи и череши се приготвят и се нарязват.
Ягодите за конфитюр трябва да са леко неузрели, все още твърди. Преди готвене, понякога се почиства от зърна.

В условия на района Москва най-добрите сортове плодове и плодове за готвене конфитюр трябва да обърнете внимание на следните сортове: ягоди - красота Загоре, Късна на слънчеви бани и всякакви klubniki- ябълки - Канела, Есен райета, Grushovka, Пипин шафран, Боровинка, Antonovka, анасон, Kitayka- круша - Bessemyanka, slivy- Skorospelka червено Grenklod фермата, Gruzinskaya- черешите - Владимир, Lyubokaya, Shubinka- цариградско грозде - дати, Варшава, Зелени butylochnyy- касис - Лия плодородна, Неапол, малини от септември Dadielya- - Gosank Marlborough, новини Кузмина, Калининград.
Как протича процесът на конфигурация на готвене? След бланширане плодовете и плодовете се претеглят или измерват с очила, поставени в басейн, се излива в същото количество захар и се добавя вода. После сложиха мивката върху малък, но стабилен огън.
По време на готвене внимателно разбърквайте конфитюра с дървена лъжица. Ако плодовете се приготвят, те се ограничават само чрез разклащане на басейна. Пяната, образувана на повърхността, се събира постоянно с лъжица или шум в отделна плоча.


Готвенето се извършва периодично. Когато сиропът започне да кипи прекалено много, басейнът се отстранява от огъня и се оставя да се охлади леко. След това отново го пуснете на огъня.
За да се определи готовността на конфитюра, вземете една супена лъжица сироп, охладете го и го капете на студена и суха порцеланова чиния или чаена чиния. Ако капките без замъгляване станат замразени с туберкулоза, тогава конфитюрът е готов. В допълнение, в приготвените конфитюри плодове и лобули от плодове са направени прозрачни, равномерно разпределени в сироп и не плават нагоре. В края на готвенето басейнът се разклаща за последен път, остатъците от пяната се събират напълно и конфитюрът се излива в глинени или стъклени прибори. В басейна, където конфитюрът е варен, не трябва да го оставяте в никакъв случай.
На следващия ден конфитюрът се излива в стъклени буркани, които трябва да са напълно чисти и сухи. Отгоре, кутиите са вързани с пергаментна хартия или целофан, леко намазани с разтвор на салицилова киселина (чаена лъжичка на чаша вода). Съхранявайте кутиите на сухо и хладно място.
Ще посочим някои характеристики на конфитюра от различни плодове и плодове.
Малините не се измиват преди готвене, но внимателно се сортират и почистват от стъблата и листата. Плодовете, засегнати от вредители, се отстраняват. 5-6 часа преди готвене малини се разпространяват върху чиния и се изсипва една трета от нормалното количество захар. След това ястието се прехвърля на студено място. Когато плодовете дават сок, те се изсипват в басейн. Има сок се смесва с останалите две трети от захарта и се вари в продължение на 20 минути в сиропа внимателно добавят плодове и започват да се готви засядането на слаб огън, не позволява силно възпаление. В същото време той не се намесва, но се разклаща леко, за да се направи по-удобно събирането на пяната в средата на басейна и отстраняването му с лъжица.
Сливите често се убождат с игла и се сгъват върху чиния. Едновременно, сиропът се приготвя от нормалното количество захар и вода. Когато става въпрос за възпаление, залейте сливите, които са на тепсия, а когато сиропът започва да се охлади, тя внимателно изцедени от ястията в басейн и отново да започне да ври. Тогава варен сироп отново се излива със сливи, лежан на чиния и чака, докато се охлади. След това сиропът отново се изсипва в басейна, варен и трети път се изсипват в сливи. След това конфитюрата се приготвя обикновено.
Ябълки, дюли, круши са обелени и обелени. Ябълките и дюлите се нарязват на филийки с дебелина 1-2 см, а крушите се разделят на половинки или четвъртини. Блекването на такива продукти е много желателно. Jam от тези плодове готвят в 3-4 приеми, с почивки за 2-3 часа. Ябълките от китайския сорт не са обелени и нарязани на филийки, но те режат дръжките на две трети от дължината им. Плодовете се пробиват с игла.
Направете конфитюр от касис и боровинки студен. Зърната са сортирани, и избор на най-голямата здрави, промива се със студена вода и се прекарва през внимателно се промива и суши месомелачка или дървена пулверизирано, промива чисто пестик. След това, всеки килограм тегло пюре разбърква слоеве с два паунда захар. Полученият продукт е конфитюр, приготвен чрез студени методи. Той се поставя в чиста, суха буркани, плътно затворен с пергаментова хартия и се съхранява доколкото е възможно, на хладно място.
В този конфитюр отлично запазени витамини.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Популярни рецепти за цариградско грозде за зиматаПопулярни рецепти за цариградско грозде за зимата
Как да готвя вкусна компот от череша за зиматаКак да готвя вкусна компот от череша за зимата
Как да готвя вкусно сладко от ягоди за зиматаКак да готвя вкусно сладко от ягоди за зимата
Как да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захарКак да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захар
Какво е домашно вино?Какво е домашно вино?
Домашно вино от касис - рецептаДомашно вино от касис - рецепта
Добре дошли в къпинаДобре дошли в къпина
Млади тиквички - най-вкусните рецепти с снимкиМлади тиквички - най-вкусните рецепти с снимки
Жълто червено касис - рецептаЖълто червено касис - рецепта
Компот от ревен - рецептиКомпот от ревен - рецепти
» » Готвене на сладко