Стикер за стена

Традиционно най-популярният вид ремонт на стени остава залепването на тапета върху стената. И това не се отнася до развитието на технологиите и появата на пазара на много други довършителни материали. Не е изненадващо, защото тапетирането все още остава сравнително икономична опция за ремонт на стени, всеки може да ги прилага, а за изискания вкус винаги има правилният дизайн и цвят.

Въпреки това, за залепване на тапета на стената не се превърна в тежък труд, и резултатът все още доволен на окото за дълго време, ние лепило тапет придържайки се към няколко основни препоръки.

1. Подготовка за тапет за тапети.

За да започнете да лепете нов тапет, първо трябва да премахнете старите и да подготвите стените. Ако старите тапети оставят без проблеми, а стените са напълно равни, тогава имате късмет. Често обратното е вярно.
Трудно свалящият се тапет обикновено се навлажнява с вода или специални разтвори и след това се отстранява. Въпреки това, от импровизираното средство е много ефективно решение на водата с детергент за ястия. Ако вашият стар тапет с водоустойчив покритие, тогава те се нарязват с нож или шпатула и само тогава мокри.
В случай на неравномерни или деформирани стени, ще трябва да ги напълните или дори да направите мазилка. Това не може да бъде избегнато, тъй като външният вид на стените ще пострада и качеството на работата ще остави много да бъде желано и скоро ремонтът ще трябва да бъде направен отново.как да лепене бамбук тапет видео

2. Избор на лепило.

Изборът на паста за тапети не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед. На първо място, трябва да се помни, че повечето от лепилните състави са направени за определен вид тапети. Принадлежностите към този или типа могат да бъдат прочетени на опаковката или да се поискат от продавача.
Освен това тапетната паста трябва да има редица необходими качества: висока адхезивност, устойчивост на влага, съдържащи вещества, които възпрепятстват развитието на мухъл и гъби, за да бъдат лесни за работа. За съжаление, не всяко лепило има всички тези свойства. Ето защо, не запишете на избора на лепило, тъй като това ще повлияе по-късно върху качеството на ремонта и трайността на вашия тапет.

3. Специални места за залепване.

По принцип механизмът на залепване на тапетите на стената е много прост и това може да бъде направено от всички. Въпреки това, стените не са напълно непрекъснати. По пътя на залепването има гнезда, прозорци, врати и други елементи. Тук мнозина правят грешки, защо качеството страда и процесът на работа става все по-сложен.
Залепете ъглите, изрежете лентата в ъгъла, оставяйки същевременно 2-3 сантиметра. Този запас може да бъде зад ъгъла. Следващата лента е залепена за нова стена над този ръб.
Ако има контакт или ключ, първо трябва да изключите електротехникът и да махнете пластмасовия капак. Най-правилният начин: първо поставете ивица от тапет, а след това в областта на розетата направете напречно нарязване. След това можете да завиете превключвателя или капака от контакта на място.
В случай на прозорци и врати за лепене тапетите трябва да се "припокриват". Получената перваза е внимателно подрязана по контура на прозореца или вратата. Също гледайте видеоклипа "Как да лепене тапет".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапетиКак да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапети
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Тапет хартия Как да ги лепилоТапет хартия Как да ги лепило
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да залепя тапет върху гипсокартонМога ли да залепя тапет върху гипсокартон
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Лепило за нетъкан тапетЛепило за нетъкан тапет
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
» » Стикер за стена