Как да лепи лепило за тапети

Правилният избор на лепило за тапети е не по-малко важно, както и изборът на качествени тапети. В древни времена, когато имаше дефицит за паста за тапети, хората използваха паста. Много хора го използват сега. За висококачествени тапети трябва да използвате висококачествено лепило, в противен случай тапетът може да бъде развален.

Това е първото нещо, което трябва да се ръководи от избора какво лепило за лепене на тапета.

Има три групи тапети: за хартиени тапети (еднослойни, структурни, груби влакна, дунапрен, дуплекс), за винилови тапети, универсални. Всяка група от тапети се различава един от друг в състава.

Съставът на лепилото за хартиени тапети включва: основно модифицирано нишесте и съставни компоненти - противогъбични компоненти. При подготовката такова лепило е лесно да излее в студена вода, изчакайте около 3-4 минути. Лепилото е готово за употреба, но след нанасяне е необходимо да се изчака преди залепването, така че тапетът да се импрегнира.Съставът на винилови и нетъкани лепила включва: също модифицирано нишесте и противогъбични компоненти и метил целулоза. Приготвяне: Изсипете във вода, разбъркайте добре, оставете 15-20 минути, преди да се подуете и разбъркайте отново. Също така, както при хартиените тапети, след прилагането е необходимо тапетът да бъде импрегниран.

За нетъкан тапет, методът за приготвяне на лепило е подобен на начина на приготвяне на лепило за винил тапет, но не се прилага към тапетите, а към стената.

Универсалното лепило включва: модифициран нишестен етер, противогъбични компоненти. Методът за използване на универсално лепило е подобен на хартиено лепило, Адхезивният универсален е подходящ за всички тапети, само в различни пропорции. Такова лепило е много удобно да се прилага, ако стените трябва да бъдат залепени с различни видове тапети.

На всяка опаковка на всеки производител винаги е написано колко вода е необходимо да се разреди лепилото и колко ролки е предназначен за него. Но лепилото може да се използва не само за тапети, но много повече се прилагат върху стените и това е допълнителен разход за лепило.
При закупуване на лепило, внесено производство, трябва да се помни, че той е подходящ само за идеално плоски повърхности, които са покрити с грунд. Цената на лепилото зависи от разнообразието от добавки, пълнители от марката. След като сте решили какво лепило за лепене на тапета, гледайте видеото как да прилепите сами тапета.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да залепя тапет върху гипсокартонМога ли да залепя тапет върху гипсокартон
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Бамбук тапет в интериораБамбук тапет в интериора
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
» » Как да лепи лепило за тапети