Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапети

Тапети - най-популярният материал за декорация на стени, който се използва в апартаментите на нашите сънародници. За полагането на стени повечето хора канят майстори, но някои го правят сами. Те имат нещо и възниква въпросът: можете ли да залепите тапета върху тапета?

Мога ли да залепя нов тапет върху старите - често срещан въпрос

Възможно е и да си заслужава да лепене тапети на тапета - един от най-често срещаните въпроси на мирянина

Извършват се строителни работи: за тапетиране на тапетите повърхността на стената трябва да бъде напълно почистена от старото покритие, изравнена с грунд и обезмаслена. За да премахнете старите тапети, използвайте обикновена вода или специален агент, който разтваря лепилото за тапети. Разтворът се нанася върху повърхността с ролка и шпатулата се отстранява от стената със шпатула. Ако е необходимо, можете да използвате дрънкулка или тапет тигър - инструменти за пробиване на тапета.

Преди да бъде приложен новият тапет, стената трябва да бъде идеално чиста и гладка

Преди поставянето е необходимо да се подготви стената, като се премахнат всички неравности, прах и останки от стари тапети

Но се случва, че няма време или няма желание за почистване на повърхността. След това трябва да анализирате качеството на покритието. Ако е тънък и е достатъчно стегнат, можете да опитате да поставите тапета върху тапета. Основният плюс за спестяване на време за подготовка на повърхността. Но недостатъците на това поставяне съществуват много повече.

Разнообразието от инструменти улеснява подготовката на стените за тапети

Обработката на стени със специално съединение улеснява премахването на тапетите, след като са изпълнили мандата сиКогато залепване на новия тапет на стария може да се случи, че старите тапети ще дойде отлепен, но не и когато жилището се почиства от тези стени, но когато вече pokleit ново покритие. Може би един ден ще има много мехурчета на стената. Ето как започва пилингът на стената. Насладете се на неограничена гледка към стената или започнете нов ремонт - зависи от вас. Имайте предвид, че новопоявилите се ремонти водят до непланирани времеви и финансови разходи.

Друг недостатък на залепването на нови тапети по старите е несъответствието на цвета. Така че, ако решите да поставите светло синьо върху стария тъмнозелен тапет, възможно е чрез новия тапет старият чертеж да премине.

Мнозина откъсват старите тапети, оставяйки на стената основата си. Можете да придържате тапет върху него само ако той държи здраво. Но в този случай типовете тапети, които лепирате сега, трябва да съответстват на типа, който сте залепили по-рано. Например, не оставяйте хартиена основа, ако искате да поставите тапети, които не позволяват водни пари, например тапети, съдържащи метал.

Стените, боядисани с маслена боя или лак, се считат за най-неподходящото тапетно ​​покритие. Ето защо, ако тези стени все още успяха да лепират нещо, не бързайте да откъснете старото покритие. В този случай, нищо по-добре да се мисли, освен как да поставите тапет върху тапета. Разбира се, първо трябва да сте сигурни, че тапетът на стената е стегнат.

В продажба можете да намерите специален инструмент за последваща подмяна на тапета. Нанася се върху суха, чиста повърхност, преди залепването на тапета, а след като се поднася тапетът, те лесно се отстраняват от стената. Тези продукти имат състав, който лесно прониква в структурата на тапета и благоприятства факта, че те са разделени впоследствие без накисване на повърхността в суха форма. Препоръчва се такова обработване на стените под подлежащи на пране и устойчиви на влагата тапети. Дори след повтарящи се замествания, тапетът се отстранява лесно от стената без никакви остатъци.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да премахнете старите тапети и тапетиКак правилно да премахнете старите тапети и тапети
Тайните на поставяне тапет върху гипсокартонТайните на поставяне тапет върху гипсокартон
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да залепя тапет върху гипсокартонМога ли да залепя тапет върху гипсокартон
Как да лепене тапети на тавана със собствените си ръцеКак да лепене тапети на тавана със собствените си ръце
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Бамбук тапет в интериораБамбук тапет в интериора
Стикер за стенаСтикер за стена
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
» » Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапети