Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети

Все повече и повече видове тапети се предлагат от производителите, които желаят да обновят интериора на своя апартамент или къща. Много от тях избират тапети за боядисване, които са много удобни и практични. Веднъж поставени, те могат да бъдат боядисани няколко пъти, така че тези тапети служат за дълго време. Но трябва да знаете как да залепите тапета под картината правилно.

Лепене тапет за боядисване, трябва да се вземат предвид някои от нюансите

Знаейки някои полезни подробности, ще можете да прилагате правилно тапет за рисуване

Според технологията на производство и качеството на материала тапетът за боядисване е разделен на следните сортове:

  • Винил тапет за рисуване. Те се наричат ​​и хартия, защото имат хартиена основа, само горният слой е направен от винил.
  • Нетъкан тапет се състои от нетъкан нетъкан плат и покрит с тънък слой винил.
  • Стеклобой има нетъкана основа, а горният слой е изработен от кварцов пясък със специални добавки.

Целият тапет за боядисване е много издръжлив. Най-често те са текстурирани, така че те помагат да се скрият недостатъците на стените. Те са икономични в експлоатация, тъй като могат да бъдат боядисани от 5 до 15 пъти. Тапети на хартиена основа могат да издържат на 5-7 слоя боя, а нетъканите и фибростъкло могат да бъдат боядисани до 15 пъти. Но в същото време смятаме, че облекчението при всяка картина ще бъде забележимо по-малко.

Така че не се обърквайте от относително високата цена на такива тапети. В края на краищата, ако купувате тапети за хартия за кухнята, ще трябва да ги повторите за една или две години, а това означава, че разходите за пари, труд и време. Що се отнася до тапета за боядисване, това е достатъчно просто да промените цвета си (между другото, можете да рисувате тапет много оригинален), и вие ще получите нов интериор.

Структурата на тапета за рисуване може да бъде много различна, което позволява да олицетворявате най-оригиналните идеи на дизайнерите

Основната декоративна характеристика на тапета за боядисване - тяхната текстура, която ви позволява да експериментирате с цветя безопасно

На първо място, трябва да изберете правилното лепило. Ако сте купили тапет за боядисване на хартиена основа, универсално лепило ще направи. За нетъкани и фибростъкло е необходимо специално лепило за такива сортове.

За да не се счупи структурата на картината, тапетът под картината започва да се залепва от прозореца

Обикновено тапетът за боядисване започва да се залепва от прозореца, за да запишете структурата на картината

След това трябва да подготвите стените. Почиствайте ги от стари тапети или боя. Ако в стената има дупки или пукнатини, те трябва да бъдат измазани. Ако на стената вече не са били извършени довършителни работи, стените са измазани, за да изравнят повърхността. Когато мазилката изсъхне, е необходимо стените да се третират с грунд и едва след изсушаването е възможно да се пристъпи към поставяне.

При залепването на тапети трябва да се обърне специално внимание на ставите

Тапет за боядисване на лепило, внимателно регулиране на ръбовете на лентите един към друг

Започнете да лепете тапета от лявата страна на прозореца, като се движите в стаята обратно на часовниковата стрелка. За да лепирате равномерно първото парче плат, използвайте оребрена греда или манометър. Начертайте вертикална линия на около 0,5 м от прозореца. Ако лепирате нетъкан тапет или тапети от фибростъкло, нанесете лепило само на стената, ако използвате тапет на хартиен носител, той трябва да бъде намазан с лепило и бельо. Нарежете лентата по височината на помещението, плюс 5-7 см, за да изгладите съществуващите нередности. Нанесете лепило върху тапета и изчакайте 5-10 минути, за да накиснете платното.

Обичайните устройства за залепване на тапети могат значително да улеснят работата

При залепване на тапети за боядисване можете да използвате обичайните устройства, които ще направят процеса по-труден

Натиснете горната част на ивицата към стената и я подравнете по вертикалната линия. Натискайки цялата лента на стената, изравнете я със специална мистрия или четка с тапет, гладейки платното по цялата дължина, като се премествате от центъра към краищата. След залепването на лентата, изрежете излишния таван и основата с конструктивен нож.

Всеки тапет за лепило за боядисване не е припокрит, а за задника. От ъглите обикновено не са напълно плоски, той трябва да бъде тапети лепило в ъглите (външни и вътрешни), така че мрежата на тапет е да не слезе в съседната стена на 5-7 см. След това се плискаха уеб се залепва. След това, като използвате линия, изчертайте вертикална линия в средата на двойния слой, образуван от припокриването. Нарежете тапета с нож по тази линия (използвайте правило), премахнете излишните ленти и изгладете изработената връзка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винилно тапетиране върху нетъкана основаВинилно тапетиране върху нетъкана основа
Как да покрием тапетите за рисуване?Как да покрием тапетите за рисуване?
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Изборът на боя за тапети за боядисванеИзборът на боя за тапети за боядисване
Цялата истина за нетъканите тапети и здраветоЦялата истина за нетъканите тапети и здравето
Кои тапети да изберете за кухнята?Кои тапети да изберете за кухнята?
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
» » Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети