Как правилно да лепене тапет

Как правилно да лепете тапети Процесът на залепване на тапетите е известен на всички, но не всеки знае как правилно да лепене тапет

. Избягването на грешки ще помогне за познаването на всички нюанси. Всяка година има все по-голямо разнообразие от тапети, произведени от нови технологии, но те все още изпълняват само декоративна функция във вътрешността на стаята. Украсата на стаята с тапети лесно ще освежи стените, ще направи стаята по-уютна и топла. Тяхната важна особеност е последователността на повтарящото се изображение. Ето защо е важно да знаете как да поставяте тапета правилно.

Подготовка на стената

Преди да залепите тапета, трябва да подготвите стените. За това старият тапет трябва да бъде премахнат, преди да се смекчи. Хартиени тапети, напоени със сапунен разтвор с малко количество тапетна паста, за да държат разтвора на стената. Що се отнася до гъстите и миещи се тапети, по-добре е да ги нарязвате, за да може разтворът да се накисне по-бързо. Когато тапетът е напоен, можете да започнете да го отстранявате с метална шпатула. Ако е необходимо, процедурата по накисване може да се повтори.

Места, които не подлежат на почистване, се изглаждат през влажна марля. Двуслойният винилов тапет има облицовъчен слой на гърба, така че са назъбени и лесно отстраняват горния слой. Що се отнася до долния слой, той може да бъде оставен на стените и използван като основа за залепване на тапети, но само ако е добре задържан на стената.

Как да лепя тапети Ако стените са боядисани с емайл или маслена боя, тогава те трябва да бъдат шлифовани с шкурка, а слабите части трябва да бъдат отстранени. Водо-емулсионната боя и мастика се напояват със сапунена вода и се отстраняват със шпатула. Ако е тънък от тънък слой, може да се измие с обикновена гореща вода, използвайки гъба. Но трябва да смените водата често. Лепене на тапета може да бъде само когато всички пукнатини и неравности ще бъдат измазани или zashpatlevany.

За да избегнете дефекти по стените, при залепване на тапети се препоръчва стените да се покриват с ролка. За да се избегне припокриване на шевовете, е необходимо да започнете залепването на половината ширина. Не забравяйте, че основата за тапети трябва да бъде чиста, гладка и суха. При отстраняване на прах използвайте грундове, неконцентрирано решение за лепило за тапети или PVA лепило.

Залепете тапетаЗавъртете ролката с тапет надолу. Маркирайте височината на стената + 10 върху ивицата тапет. Ако моделът не изисква докинг, можете да изрежете няколко ленти със същия размер. Ако е необходимо да се присъедини към снимката, ивиците се отрязват с добавяне на необходимото разстояние. Обикновено опаковането на ролката показва толеранса, добавен към дължината на лентата. Естествено, това увеличава консумацията на тапети.

Започнете да лепете тапета правилно от прозореца. При нанасяне на нивото или олово, от ъгъла на наклона отбелязваме една вертикална линия на разстояние от ширината на тапета - 5 см. На нарязаната лента се нанася лепило. Той трябва да бъде избран въз основа на вида тапет. Когато купувате лепило, прочетете предназначението му или се консултирайте с консултант в магазина.

Как правилно да лепене тапетСлед нанасянето на лепилото е необходимо да сгънете лентите заедно с лепило, избягвайки гънки и прегъвки. Граничната хартия в тази позиция трябва да е в течение на времето, което е указано в инструкцията. Обикновено за хартия тапет е 5 минути, а за тежки 10 минути. След това намокряне те се удължават, затова е важно да се накисва същото време, за да се избегне появата на мехурчета и да се отлеят от стените.

За да лепи по-добра стена с лепилен разтвор, особено това условие трябва да се спазва при тежки тапети. Стъкло тапет от стъкло, нетъкан тапет, нанесете лепило върху самата стена по ширината на платното. Първата лента от лепило от прозореца, при изравняване на ръба на маркираната линия. Следните ивици лепило на задника, особено тежък винил тапет. Що се отнася до тапетите с лека хартия, те са залепени.

Залепената лента се притиска с парче плат. Ако подложката е демонтирана, тогава долният ръб трябва да бъде нарязан под нейното ниво. Ако демонтажът не е успешен, останалата част от тапета се отрязва над нивото на основата, като се използва метална шпатула като запушалка. Подрязването трябва да бъде направено незабавно, докато лепилото не е сухо и с остър нож.

Ако трябва да излезете от тавана, очертайте плоска хоризонтална линия, съответстваща на периметъра на стаята, и го прилепете. Проверете ръбовете и се уверете, че не са назад. Ако те са все още зад, след това приложете тези места с лепило и ги натиснете. Съединенията могат да бъдат притиснати с гумена ролка за естетически външен вид. Гледайте видеоклипа как да лепете тапети.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да премахнете старите тапети и тапетиКак правилно да премахнете старите тапети и тапети
Как да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапетиКак да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапети
Лепкави тапети върху гипсокартонЛепкави тапети върху гипсокартон
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да залепя тапет върху гипсокартонМога ли да залепя тапет върху гипсокартон
Как да лепене тапети на тавана със собствените си ръцеКак да лепене тапети на тавана със собствените си ръце
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Стикер за стенаСтикер за стена
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
» » Как правилно да лепене тапет