Как да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапети

Ремонтът на апартамент или къща е много сложен и отнема време. И ако го направите да работи, това също е скъпо, защото цената за услугите на майсторите често е същата като цената на материала. Ето защо, ако направите сами част от ремонта, можете да спестите много. Много хора успешно залепват самия тапет и не откриват нищо трудно в това, освен как да залепят тапетите в ъглите.

При поставяне на ъглите е важно да държите чертежа непокътнат

Лепкави тапети в ъглите - отговорна и важна фаза на работа

Дори в много добри апартаменти има лоши ъгли. Лошо, защото те не са перфектно равни. Какво съветват господарите?

Качественото залепване на външния ъгъл зависи от това колко здраво е тапетът до стената

При залепване на външен ъгъл се уверете, че лентата приляга плътно към стената

Никога не излейте цяла ивица тапети. Ако ъгълът е неравен, лентата ще се сгъне и няма да сближи с друга лента. Оставете ръба около ъгъла за 1,5-2 см, след това ивицата ще лежи на стената. Бъдете сигурни, че използвате плосък bob, ако лепило твърди тапети. Залепете парче с малко припокриване върху съседната стена, така че да е възможно най-вертикално.

Ако в близост до ъгъла има ключове или контакти, първо трябва да извадите капаците, без да забравяте да изключите електрозахранването предварително. Залепете платното на гнездата и превключвателите, след това направете рязане на тапета и изрежете кръга малко по-малко от размера на корпуса. След това върнете капаците на седалките им.

При залепване на стената на вратата е по-добре да се приближавате към вратите от двете страни. Лентата за тапети, която захваща вратата, трябва да бъде отрязана вертикално, преди рамката да започне. Той е прикрепен по ръба на стената. Изпъкналата част трябва да бъде нарязана и нагласена над рамката на вратата.

  • Стъпка 1: Подготовка на ъгъла

Тази стъпка се извършва дълго преди непосредственото поставяне на тапета по време на замазката на стените. Ъглите на стаята трябва да бъдат оборудвани със специални пластмасови ъгли. Те са прикрепени към стените на шпагата и трябва да бъдат защитени много сигурно. След това можете да продължите към дизайна на ъглите на стаята.

  • Стъпка 2: Поставяне на ъглите на тапета

    Тапетите в ъглите трябва да бъдат подрязани в случай, че ъгълът е неравен    В случаите, когато стената е неравна, понякога е необходимо да се отреже поставената лента от тапети в ъгъла

Не лепирайте всички ъгли наведнъж. Избиране на ъгъла, от който започвате, подгответе ивица от тапети с желаната дължина. Мрежете мястото с лепило за тапети по ширината на изрязаната лента (плюс 3-5 см), не забравяйте да работите с лепило и пластмасов ъгъл. Когато секцията от стената и ъгъла се обработва с лепило, прикрепете тапета там. Ако сте започнали да залепвате отляво надясно, трябва да прикрепите лявата страна към вътрешната страна на ъгъла, така че лентата да е перфектно разпределена по цялата й дължина.

  • Стъпка 3: изравняване на тапета
За да изравнявате тапетите в ъглите е необходимо най-внимателно, тъй като дефектите в тях винаги са по-забележими

Добре изравнете тапета в ъглите, за да скриете визуално дефектите

Валцована тапет със специален валяк или шпатула. След това следващата част от стената е покрита с лепило, а тапетът е залепен в следващия ъгъл. Как да лепираме ъгъла на затваряне? С последната ивица тапет трябва да има нова лента свързана. Свалете лепилото към ъгъла и когато тапетът е залепен във вътрешността на ъгъла, отрежете излишното парче от вътрешната страна на ъгъла с нож за канцеларски материали.

  • Как да лепене нетъкан тапет в ъглите

Флизелинът е специален материал, който се състои от целулоза и нетъкани влакна. Този тапет, които са предназначени за боядисване, защото външният им слой е нестабилен за механични повреди. Залепването на нетъканите тапети в ъглите е много по-лесно от всеки друг тапет, защото лепилото се прилага само към стената и към него е прикрепен сух тапет. Предварително, като уреди ъгъл на стая пластмасов ъгъл, се придържаме по същия начин, както е описано по-горе.

Геометричният рисунък на тапет изисква особено отговорно залепване в ъглите на стаята

С ясен геометричен модел на тапета, изкривяването трябва да бъде сведено до минимум

Ако моделът на тапета с вертикални линии, е в ъглите на стаята ще бъде особено забележимо нейното изкривяване. И ако снимката е хоризонтална, тя ще бъде изкривена по отношение на тавана и первазите. Как да избегнем подобни проблеми? Това е просто. Първо, не забравяйте да направите малко припокриване на съседната стена, и второ, скрийте съществуващото кръстовище в горната част на ъгъла. Трето, опитайте се да залепите тапета в ъглите на стаята, така че равномерният ръб да е равен на вертикалната линия, която сте изчертали (по линията на оловото). Другият край е оформен по ръба на ъгъла.

Едва ли е възможно напълно да се избегне изместването на модела - най-вероятно ще остане леко преместване. Но това е такъв недостатък, който само вие ще знаете. В края на краищата, за да го откриете, трябва внимателно да изследвате ъглите на стаята. Ако спазвате всички правила, тапетът ще лежи вертикално на съседната стена, което означава, че изкривяването на снимката няма да се забележи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да премахнете старите тапети и тапетиКак правилно да премахнете старите тапети и тапети
Как правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапетиКак правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапети
Как да лепене тапет хартия?Как да лепене тапет хартия?
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Лепкави тапети върху гипсокартонЛепкави тапети върху гипсокартон
Тапет хартия Как да ги лепилоТапет хартия Как да ги лепило
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Как да лепене тапети на тавана със собствените си ръцеКак да лепене тапети на тавана със собствените си ръце
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Бамбук тапет в интериораБамбук тапет в интериора
» » Как да лепене тапет в ъглите на работилница за поставяне ъгли с тапети