Козметичен ремонт на стени и тавани

За много хора тапети залепване съвсем естествено и доста често явление. лесно козметични ремонти винаги ще преобрази апартамент или стая и с точен избор на тапет може да се увеличи визуалното пространство или да се скрие ниското подреждане на таваните.
Правилното придържане на тапети не е в състояние на всички, но може да научи всичко. Често, неправилно действие може да сложи край на не толкова радостни последици: несъгласие шевове, образуване на мехури или просто нека стените на тапети отлепването на листа.
Има обикновена хартия, фибростъкло, винил, както и тапети за боядисване. Предложението на пазара е много разнообразно: всякакви текстури, цветове и разнообразно качество - измиваем, водоустойчив, гладък или релефен.
Хартиеният тапет се отличава с простота при поставяне и ниска цена. На практика това се формира като лесен алгоритъм на действие. За основата подгответе стената така, че да е плоска и суха. След това, тапетът се измерва и отрязва, шаблонът е закачен (ако има такъв). След това лепилото е смесено (за всеки тип тапет е различен). Трябва да се прилага равномерно към тапета и да се оставя да се накисва, което ще отнеме няколко минути. И тогава те залепват тапета, като се започне от равномерно изчертаната дори вертикална линия.
Не за нищо, че винил тапети са спечелили своята популярност - те са трайни и трайни, а не токсични. Те имат всички познати и много харесвани сортове - велур и акрилни тапети. Технологията на поставянето им е малко по-различна. В този случай лепилото се нанася върху тапета и стената.
Полагане на тавана.


Как мога да тавана тавана? По-често за тази цел вземете тапети или специални чинии. Въпреки че, можете да се възползвате от всички, които са имали въображението и здравият разум ще одобри: плочки, ламинат, дървена ламперия и т.н. Основното нещо - да се наблюдава стила на помещението, и да избере материал, който отговаря на предназначението си ...
Wallpaper. Кое е по-добре да изберете тапет, ако решите да ги лепете на тавана? Най-добрият вариант - стъкло, те са много издръжливи и екологосъобразни. Оправдана опция ще бъде нетъкан тапет. И двата вида тапети поддържат добре напрежението, което помага да се избегнат пукнатини. Във всеки от тези видове има варианти на тапет под боята, което разкрива голям обсег на дизайнерски решения. Лепилото е избрано за вида тапети и е направено в съответствие с наименованията на производителите.
Плочи. Друга версия на "паста" таван - плочи от пенополистирол (стиропор). Има голям брой плочи с различни размери, декор и цветове. Най-често срещаните са квадратните с размери 500x500 mm и правоъгълни - 1000x165 mm. Лицето на плочките може да бъде напълно гладка или да има релефна повърхност, например, имитиращи таванни корнизи, дърворезба или релеф. Леките ламинирани плочки не могат да бъдат боядисани и използвани за "сухи" малки помещения: офиси, спални, хол. Плочки, ламинирани с филм с печатен декор (имитационен камък, дърво, огледална повърхност, плат, орнаменти и т.н.), е по-подходящ за баня или кухня. Тази опция за декориране на тавани е класифицирана като "направете го сами": не са необходими специални умения или умения. Повърхността (бетон, мазилка, тухли, дървесина, плочи от дървесни частици и гипсокартон) трябва да бъде чиста и суха. Преди това би било хубаво да се отрежете с акрилен грунд, а след това да маркирате повърхността на тавана. За монтаж, обикновен PVA лепило или за полистирол, специално лепило, което позволява многократно залепване на някои плочки. Инсталацията трябва да започне по-добре със стени от центъра на тавана. Излишното лепило от плочките се отстранява с влажна гъба. Ако плочките не са ламинирани, те са боядисани с бои на водна основа.
За да се получи окончателното решение, ъгълът между тавана и стената е затворен с формоване или корниз, а точката на монтиране на полилея е розетка. Благословението, което производителите им предлагат в същия цвят като плочките.
Що се отнася до цената на произведенията и материалите глутинов таван остава една от най-достъпните версии на финала. Грижата за тези тавани е много проста. Ламинираните керемиди се измиват с влажна гъба, топла вода и сапун, не ламинирани със суха кърпа или с прахосмукачка.
Но без да погледнем изобретателността на завършването с лепене на плочи, този метод на проектиране не е много често срещан, защото има значителни "минуси". Така че полистиролът се топи при температура над + 80 градуса по Целзий, тъй като е нежелателно да се свързва с лампи с нажежаема жичка и други интензивно нагрявани елементи. "Класическият" полистирен не понася влагата, поради което е желателно полистироловият екструдиран (полистирен) да се използва в бани и кухни. Styropor не харесва откритата слънчева светлина - тя става жълта. И все пак, без значение колко внимателно са поставени плочките, всички стави ще бъдат видими и ако лепилото "изпомпва", то ще падне.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Лепкави тапети върху гипсокартонЛепкави тапети върху гипсокартон
Тапет хартия Как да ги лепилоТапет хартия Как да ги лепило
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да покриете стените с различни тапетиКак да покриете стените с различни тапети
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
Как да изберем красив и сигурен тапетКак да изберем красив и сигурен тапет
» » Козметичен ремонт на стени и тавани