Как правилно да премахнете старите тапети и тапети

Една от най-досадните работи с вътрешна декорация, премахване на стари тапети и залепване на нови тапети по стените. Нека се опитаме да разберем как да облекчим този проблем.

Как да свалите старите тапети.

Най-лесният начин да накиснете парцал или гъба в топла вода и да ходите по тапета. Можете да добавите малко количество препарат "Фея" във водата. Оставете водата да се накисва в тапета за 10-20 минути. и след това се опитайте да го премахнете със шпатула. Двуслойният тапет на friseline се заснема по-лесно, за разлика от хартията.

лепене тапетАко има контакти и ключове за близост, те трябва да бъдат заглушени и изключени от мрежата! Ако тапет е лошо да се намокри, можете да направите дупки в тях с помощта на шпатула, нож, една ролка тапет с пирони или "Тигър" .Също така могат да бъдат задушени тапети парна ютия или обикновен желязо през плата.

За да премахнете твърдо залепения тапет, препоръчваме да използвате специални течности за премахване на тапети, които ще намерите във всеки строителен магазин, като се свържете с консултант. Течността се разрежда в пропорциите, посочени на етикета, след това се намокря с парцал, гъба или ролка. Тези течности са безопасни за околната среда и могат да се използват на закрито, без да навредят на хората.

Това се случва, че тапетите са залепени за PVA или по-лошо от лепилото на дърводелеца, има само един начин да излезете тук - да изстържете стените с шпатули, скрепери, нож. Или дори да използвате мелница (тренировка) със специална дюза, която премахва слой тапет заедно с гипс. Но това е един изключителен случай.

Най-лошото са тапети, залепени за гипсокартона. В този случай те излизат заедно с картона.

Имайте предвид, че при отстраняване на тапета е важно да не се прекалява с влагата, в противен случай е възможно да се унищожи слой мазилка, това увеличава rabotu.Ne се овлажняват веднъж голяма площ, докато не го достигне, тя ще пресъхне.

Надявам се, че тези прости препоръки ще улеснят работата ви в трудна материя, наречена ремонт, но ви помогнаха да сортирате всичко Форум за строителството, където получаваме много информация и опит.

Как да поставяте тапета точно?

Започнете да залепите тапета най-често от десния ъгъл, ако обърнете гръб на вратата. Преди четка лепилото на първата ивица на тапет от ъгъла необходимо за измерване на разстояние в ширина минус едно см ивица тапети и изпълнява чрез отвес строго вертикална линия, по която трябва да се намира ръб на първата лента. По тази линия и ще се намира край на първата лента, тъй като лентата в ъглите трябва да отиде да се припокриват един с друг с около десет мм.

Сега можете внимателно да разнесете лентата с лепило и да оставяте да импрегнирате. Хартиеният тапет, напоен за около 5 минути, тънък и до 8 минути по-плътен, винил и текстил трябва да се съхранява в продължение на поне 10 минути. Flizelinovye тапет не разпространяват лепило, те се изсушават директно от ролка се прилага на стената, намазани със специално лепило и отрязани от дъното.

Преди да нанесете импрегнираната лента със същото лепило, размазваме стената. Първата ивица се прилага стриктно по приложената вертикална линия. Лентата се заглажда с гумена ролка, първо в средата, а от средата до ръба и в двете посоки. Ако се появят гънки или гънки, трябва внимателно да отделите лентата или част от нея и да я поставите отново. Не е необходимо да премествате ръбовете извън ръбовете, така че по-късно няма да има пукнатини в ставите на лентите.След всички възможни нюанси и капани, които биха могли да се появят по време на подготовката на повърхността, учи. Можете да продължите директно към втората част - тапети за тапетите по стените.

Лепене на тапета правилно. Слепване на стени.

След всички възможни нюанси и капани, които биха могли да се появят по време на подготовката на повърхността, учи. Можете да продължите директно към втората част - тапети за тапетите по стените.

Първо, завъртете ролката с тапета с лицето надолу. След това измерваме на лентата от тапети определена височина на стената и направим запас от 10 см. Важно! Ако няма картина на тапета, която изисква докинг, можете веднага да изрежете няколко ленти със същия размер. Ако обаче чертежът изисква докинг, тогава лентите задължително трябва да бъдат отрязани с добавяне на разстоянието, което е необходимо, за да съответства на шаблона. По правило, върху опаковката на ролката или в инструкцията се посочва допускът, който трябва да се добави към дължината на лентата. Разбира се, потреблението на тапети в този случай се увеличава.

Първото правило: залепването на тапетите започва от прозореца. Маркираме ясна вертикална линия от ъгъла на наклона. Можете да използвате ниво или линия. С изчисление за разстоянието на ширината на тапета без 5см. Сега можете да нанесете лепило върху изрязаната лента от тапет. Погледнете кореспонденцията на лепилото към тапета. И когато купувате лепило, прочетете инструкциите, за които конкретен тапет е предназначен. Ако инструкциите не споменават нищо, тогава се консултирайте с продавача-консултант. Съгласно инструкциите, леко да изсъхне лепилото с вода, да се остави да се изпие, докато се подуе напълно. Лепилото се прилага върху тапета равномерно от центъра към краищата. Краищата трябва да бъдат омаслени особено внимателно.

За лепене на лепилото по-добре, стената може да бъде намазана с лепило, особено за тежки тапети. В случай на тапети от фибростъкло и нетъкан тапет, нанесете лепилото не върху самия тапет, а директно върху стената по ширината на залепената тъкан.

След нанасянето на лепилото, добавете краищата на лентата за тапети заедно, лепете навътре, избягвайте гънки и премествания. Съгласно указанията тапетната хартия трябва да бъде в това положение за известно време. Хартията тапет се съхранява, обикновено около 5 минути, и по-тежки, гъсти, около 10 минути. Не забравяйте, че тапетът е навлажнен, когато е удължен, така че е много важно да накиснете всеки тапет от тапета за същото време, за да избегнете отлепването на стените и възможното появяване на мехурчета.

Така че, лепираме първата лента от прозореца, като изравним ръба по линията, която сме очертали при подготовката на повърхността. Има една проста истина (тук е следващият ви нюанс). Правилно лепене тапет е за лепене в посока на светлината, т.е. излизайки от прозореца и напускайки дълбоко в стаята, за да не се намесва в сянката. Следващите ленти вече са залепени. Лек хартия тапет е лесен за лепене lapped, обаче, ако тапетът с картина, а след това не забравяйте да следват съвпадението.

Всяка залепваща лента се притиска с чиста суха част от парцала или се валцува с ролка от горе до долу и от средата до ръба. Ако искате да направите малка стъпка от тавана, изчертайте плоска хоризонтална линия по периметъра на цялата стая и лепете тапета от нея. Не забравяйте да проверите всички ръбове. Уверете се, че ръбовете не са изоставени. Ако това все още се случи, след това нанесете малко лепило и натиснете. И за да премахнете ставите, препоръчваме да ги гладите с гумена ролка.

Ето основните нюанси при прилагането на тапети към стената. Това, може би не е сложна процедура, изисква максимална грижа и точност. Не бързайте и подхождайте внимателно към тапета по стените. И как да поставите в по-сложни места (външния ъгъл, вътрешния ъгъл, тавана), ще кажем в следващата последна част.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепене тапет хартия?Как да лепене тапет хартия?
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Стикер за стенаСтикер за стена
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
Премахнете старите тапети от стенитеПремахнете старите тапети от стените
Ремонт на вилата Ремонт на апартамента Къде да започна?Ремонт на вилата Ремонт на апартамента Къде да започна?
» » Как правилно да премахнете старите тапети и тапети