Премахнете старите тапети от стените

Тапетите са най-често срещаният материал за декорация на стените (в апартаментите, вили, офиси и т.н.) Едвам през довършителни ремонти апартамент или други помещения, преди да pokleit нови тапети е необходимо да се премахне слой на стари тапети, е необходимо, за да така че нов слой тапет е залепен много гладко и както се казва, без "мехурчета". Понякога хората слой лепило на нови тапети точно на старите тапети, но това не е правилно, защото, на първо място, защото на недостатъците и нередностите на стари тапети, нови тапети ще изглежда като грозно, това е, особено не променя нищо, просто да прехвърлите парите и тапет.

Освен това почти всички стари тапети създават вредни бактерии (мухъл, гъбички и т.н.). Това е типично за бани, където високата влажност благоприятства това. Ето защо, при поръчване на ремонт на баня до ключ, е по-добре да изберете плочки или PVC. И накрая, всеки нов тапет може да отпадне с слой от стари тапети. Започваме, залепете тапета. Първо, да подготвят всичко необходимо: Инструмент (шпатули: широк и тесен, специална течност за премахване на тапети, тази течност се продават във всеки магазин специалност, лепило за тапети, филмът на пода, обичайната ножа за разглеждане на делото за отстраняване на тапета и да се разгледат на. пример за винил тапет.

Винилните тапети се отстраняват много просто. Преди да ги премахнете от благото на стената ги надраскате с нож на няколко места (вместо с нож може да се използва тапети валяк с нокти), след това се овлажнява с вода добре и е необходим за отстраняване на течни тапети. Оставете за кратко време, за да може лепилото да излезе малко и да вземете скрепер или шпатула, за да започнете широко, отстранете слоевете, които лесно се отстраняват. И тогава вземете тясна шпатула и те премахват малки парчета тапет. Нека стената изсъхне малко. След това премахнете всички възможни неравномерни участъци от стената с обикновена шпакловка и след това започнете да поставите нов слой тапет върху гладка и чиста стена.Но има случаи, когато тапетът не е залепен с обичайното лепило за тапети, но с лепило PVA или лепило за дограма, в този случай ситуацията става малко по-сложна. Такова лепило не може да бъде премахнато дори и с обикновена шкурка, омокрянето с вода в такива случаи е практически безполезно и ако използвате пара, тази опция ще укрепи само лепилото. В този случай не е необходимо да избирате. Тук опцията е една. Трябва само да се остъргват със стъргалки, шпатули, различни ножове, просто няма друг избор. И ако тапетът е на базата на такова лепило, поставено върху гипсокартон, то просто откъсва тапета заедно с гипс-бетон, това значително ще улесни работата ви.

Статия с любезното съдействие на нашите партньори

 • Предимства на нетъкан тапет
Интериорен дизайн на хола или хола
 • Стенна декорация
 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
  Мога ли да тапет на нови тапети тапет тапетиМога ли да тапет на нови тапети тапет тапети
  Стикер за стенаСтикер за стена
  Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
  Как да покриете стените с различни тапетиКак да покриете стените с различни тапети
  Акрилни тапети предимства и недостатъциАкрилни тапети предимства и недостатъци
  Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
  Как да разлепя тапет лепило без бучки?Как да разлепя тапет лепило без бучки?
  Как да изберем красив и сигурен тапетКак да изберем красив и сигурен тапет
  Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
  » » Премахнете старите тапети от стените