Тапет хартия Как да ги лепило

Хартиена тапет. Как да ги лепи

Най-популярните и често срещани са в Русия хартия тапет. Те са много популярни сред всички части на населението, тъй като те са най-достъпни и имат доста голям набор от дизайни и цветове. Ето защо на страницата на тази статия на сайта intdom-remont.ru ще ви кажем колко правилно могат да изпълнят декорацията на стената и технологията за работа с такива тапети.

Хартиена тапет. Как да ги лепи
Модерна хартия тапет

Хартиени тапети и техните видове

Днес на строителния пазар има доста голям брой различни хартиени довършителни материали, които са разделени на няколко вида.

 1. Еднослойни. Изработени от един слой хартия и те са достатъчно тънки. Тяхната ниска цена и леко тегло привличат винаги доста голям брой купувачи. Въпреки това, залепването на тънки хартиени тапети може понякога да бъде трудно, тъй като те са разкъсани достатъчно бързо, за да се намокрит, което естествено усложнява съвпадението и подравняването. Ето защо, експертите препоръчват при лепенето на стените лепилото да не се прилага върху довършителния материал, а върху стените, този метод позволява гладко залепено платно да се подравни и намалява риска от разкъсване или издърпване.

  Хартиена тапет. Как да ги лепи
  Твърд тапет от хартия

 2. многослойна. Няколко слоя се залепват по време на производството, така че те стават достатъчно плътни. Този метод помага да се направи водонепроницаема или релефна тапети, такива свойства се постигат благодарение на горния слой.
 3. Тапети на хартиена основа за боядисване. Този вид сравнително наскоро се появи на пазара, той е по-плътен и може да издържи някои малки механични щети. За оцветяването им е по-добре да се използва масло или акрилна боя. За качествена боя е по-добре да използвате ролка. Тяхната живопис от художника не изисква специални умения и подготовка, те са боядисани след боядисването на платното по стените и тяхното изсъхване.

  Хартиена тапет. Как да ги лепи
  Хартиена тапет за спалня с голяма снимка

Как да лепя обикновена хартия тапет.Започнете да тапетирате тапет с тапети от хартия само след подготовката на стените и изучаването на приложените към нея инструкции.

 1. В началния етап се подготвят стените, за които те премахват старото покритие. Старият тапет от хартия се отстранява лесно от стената. За това ще ви трябва шпатула, валяк и топла вода. С помощта на ролка, наситено намокрена стената с топла вода, започнете постепенно отгоре с помощта на шпатула, за да премахнете старото покритие. Ако повърхността на стената не е грундирана, старият тапет трябва лесно да се отдели от стените на големи парчета, което значително ще улесни и ускори процеса.

  Хартиена тапет. Как да ги лепи
  Хартиена тапет за интериора на детската стая

 2. След това стените се подготвят и изравняват. Тъй като хартиените платна са по-малко плътни, стените трябва да бъдат изравнени възможно най-гладко, с помощта на грунд и доста точна работа.
 3. Как да поставите. Първо, е необходимо да развиете ролката и да отрежете желаната дължина на парчето плат, като същевременно наблюдавате съществуващия модел. След това лепилото се полага върху долната страна на подготвената плат и стената, след което режещото парче се залепва към стената, съединявайки се с преди това залепеното парче плат. Когато скачат, шевовете между тях ще бъдат почти невидими.
 4. За модерна хартия тапет лепило се специални. Доста често, хората ги използват за поставяне на лепило само винилови тапети, и това не е правилно, тъй като тя трябва да се използва за поставяне на дебели и плътни материи като винил на хартиена основа.

  Хартиена тапет. Как да ги лепи
  Хартиена тапет за деца

 5. Как да поставите в ъглите. Когато повърхността на стената е напълно плоска, в този случай целият лист може да бъде предварително залепен в ъглите, тъй като тапетът за хартия няма да се свие след изсъхване, защото не е толкова плътен. Въпреки това е по-добре да използвате два листа за залепване на ъгъла. Първото парче е залепено за ъгъла, като се вземе предвид малкият на капака от 1,5-2 см, от другата съседна стена. След това следващият лист е залепен от ъгъла. Този метод на залепване се използва при декориране на външните и вътрешните ъгли. Също така, този метод ви позволява да лепете неравномерно ъглите и ъглите с "блокирани" стени доста добре, за тази цел ширината на припокриването просто се увеличава.

  Хартиена тапет. Как да ги лепи
  Хартиена тапет за спалнята

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете тапет с картина от тухлена зидарияИзберете тапет с картина от тухлена зидария
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Тапети или декоративна мазилка за избор на брашноТапети или декоративна мазилка за избор на брашно
Стенни тапети за интериорен дизайн на помещенияСтенни тапети за интериорен дизайн на помещения
Лепило на паваЛепило на пава
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Как да изберем лепилото за тапети?Как да изберем лепилото за тапети?
Акрилни тапети предимства и недостатъциАкрилни тапети предимства и недостатъци
» » Тапет хартия Как да ги лепило