Как да изберем лепилото за тапети?

Три основни типа лепило са известни: за хартиени тапети, за специфични тапети (от винил или нетъкан текстил), универсални.Лепила за хартиени тапети
лепене тапет
Това лепило е подходящо за хартиени тапети, включително: - леки еднослойни хартии - тежки хартии - хартиени материали със средна дебелина.
Лепилото, използвано за хартиени тапети, обикновено съдържа противогъбични компоненти с модифицирана нишестена маса.

Приготвянето на този материал изисква разтваряне на състава във вода. След интензивно смесване лепилото за тапета се оставя за 3-4 минути. След това масата се смесва отново. Така полученият разтвор се нанася върху повърхността на тапета, след което е по-добре да се придаде на лепилото малко импрегниране на материала. Той, проникващ в дебелината на хартията, е в състояние да осигури по-добро прилягане към повърхността.

Лепило, използвано за конкретни тапети

Сместа е предназначена за ленти от нетъкан плат или винил се състои от специални компоненти като модифицирана форма на нишесте, противогъбични средства, метилцелулоза.

Специални смеси се приготвят, както следва: съставът излива във водата (студено) и се смесва активно. Разтворът се оставя да набъбне в продължение на около 15 минути, след което се разбърква отново. Сместа е готова за употреба. Материалът на винила се препоръчва да издържи "размазан" за около две минути.

В случая на нетъкан текстил, лепилото трябва да се полага върху стени, а не върху материала, което позволява висококачествено свързване на лентите.

Универсално лепило за тапети

Това лепило е подходящо, когато се използват няколко вида тапети за ремонт. Универсално лепило се прави с помощта на противогъбични компоненти и модифицирано нишесте.

Начинът на използване на универсалната е подобен на лепилото за хартиени тапети.

Има следните видове универсално лепило:

- който се приготвя бързо: отнема около 5-15 минути от началото на разтварянето до първото приложение на тапет -
- който бавно се приготвя: отнеме около половин час да стои. Само след това се разрешава употребата на формулата.

Тези два вида вече не се различават, освен ако е необходимо за подуване и разтваряне с течение на времето.

Трябва да се приложи инструкция за опаковката на сместа, която съдържа данни за приблизителната консумация на лепилния състав - приблизителен брой ролки и приблизителна повърхностна площ. Вярно е, че трябва да се има предвид, че най-добрият ефект може да бъде постигнат при едновременно замъгляване на материала и самата повърхност. Трябва да се има предвид, че преди да се нанесе лепилото върху бетон или камък, се препоръчва предварително грундиране на повърхността. За тази цел е подходящ конвенционален универсален грунд. Primer ще спести решение, като намали потреблението си и осигури сравнително висококачествена сцепление между стената и тапета. Във всеки случай сместа се препоръчва да бъде закупена с марж до 2 опаковки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапетиКак правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапети
Винилно тапетиране върху нетъкана основаВинилно тапетиране върху нетъкана основа
Как правилно да лепене тапетКак правилно да лепене тапет
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Тапет хартия Как да ги лепилоТапет хартия Как да ги лепило
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Лепило на паваЛепило на пава
Лепило за нетъкан тапетЛепило за нетъкан тапет
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
» » Как да изберем лепилото за тапети?