Какво да изберем тапети или стени за боядисване?

Продължаваме виртуалното обновяване на апартамента. Вашите мазилки завършват стартирането на стените и редовно ви напомнят за решението, от което се нуждаят толкова много: какво ще бъде Довършителни работи - за тапети или за боядисване. И вие, както обикновено в такива случаи, все още не сте решили да разберете с такива важни неща като санитарен фаянс, избор на баня, пари за текущото плащане на строители и др.

Всъщност въпросът е доста важен. Нека да я анализираме. Мнозина, виждайки достатъчно от живота си за евтини цветни тапети, категорично се противопоставят на тяхното залепване - просто рисуване. Други, след като са видели красиви скъпи тапети в супермаркет за сгради, опитайте ги до всички стаи. Но не всичко е толкова просто.

Трябва ясно да разберете за себе си: каква стая ще бъде предназначена, какъв е бюджетът ви за ремонт и колко често бихте искали да направите някои козметични ремонти.

Да започнем с пари. Ако имате ремонт на бюджета - определено трябва да планирате тапети. Разберете най-важният елемент в този проблем, от който ние ще продължим да танцуваме: елиминиране на стената за боядисване с боя на водна основа е много сложно, скъпо и стресиращо етап, който изисква фантастичен квалификационен мазач. Латекс не прощава грешки, това не е от старите съветски маслени бои, които цветни криви врата в пет слоя и kotoroya скрие дори големи драскотини. Боядисване с латекс, тъй като, ако не се прилага гъсто, не само не скри, но дори и подчертават всички недостатъци. Не, веднага след боядисване, докато боята е избледнял и свежо, вие ще бъдете щастливи и мазачи и бояджии. Но един месец по-късно, когато боята започва да избледнява, няма да има прах в помещението, всички най-малки нередности започнат да се появяват във всичките му слава. Затова си спомняме твърдо: шпакловката за боядисване е много по-скъпа и изисква много майстор занаятчия.

Бюджетната украса за тапети, особено структурни (обемисти), е сравнително проста и не изисква наемане на скъп майстор. Целият процес е да се залепят най-големите дефекти.

Продължаваме. Цел на помещението. Тогава всеки решава за себе си, но в детската градина препоръчвам да залепя тапет. В апартамента му, обаче, аз все още плаща за мазане, грундирани добър резултат, но pokleit тапет. Тъй като децата ми вече са на училищна възраст и след няколко години могат да напуснат. Стаята ще трябва да бъде преназначена от госта или от офиса. Влак на мисълта, така (между другото, потвърдено от личен опит): година, в някои места на тапета обелени, протрит, стените са очертани, са покрити с плакати и дори пребит от кабърче. Тапетите се разпаднаха. Сега представете си, че е незащитена, с изключение на боята, красиво обезцветена стена. В нашия случай, старият тапет е измит и залепен, или стената е боядисана за първи път.Още за тапета. Предимствата са относителната евтиност и лесната замяна. Недостатъкът е трудността при избора на подходящ тон и шевове. Когато добавяте тонер на компютърно оборудване в супермаркет за сгради, можете да изберете хиляди тонове. И няма да имате шевове! От шевовете на тапета не може да избяга, така че да не съветва за строителни обекти. Не залепване на прозорци, рамо до рамо върху лентата, както и други трикове, няма да ви помогне по някакъв начин, или да шевовете, или сянка от тях, ще видите, е задължително. Единствената опция е да изберете модел с изрични вертикални линии-чертежи. Но това е аматьор. Много предпочитат да залепват твърдите тапети.

Не се заблуждавайте от рекламните твърдения за тапетите за боядисване. Резултатът е отвратително: не можете да гледате боядисани тапети.

Още веднъж: мазилката на стените за боядисване е много скъпа задача, изискваща висока квалификация. Но резултатът е отличен. При избора на меки цветове за боя, очите ви ще почиват и няма да видят стените. Стаята изглежда малко по-голяма.

Изборът е ваш.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реновиране на апартамент с качествен бюджетРеновиране на апартамент с качествен бюджет
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Кои тапети да изберете за коридора?Кои тапети да изберете за коридора?
Разходи за ремонт на апартаментиРазходи за ремонт на апартаменти
Декоративен ремонт в апартаментаДекоративен ремонт в апартамента
Акрилни тапети предимства и недостатъциАкрилни тапети предимства и недостатъци
Ремонтирайте как да изберете правилния тапетРемонтирайте как да изберете правилния тапет
Как да изберем красив и сигурен тапетКак да изберем красив и сигурен тапет
Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
» » Какво да изберем тапети или стени за боядисване?