Кориандър полезни свойства и приложенияПолезни свойства на кориандъра и неговата употребаСемена от кориандър - много ценна пикантно-ароматна годишна билка. Не всеки знае, че кориандърът, който е популярен в кавказката кухня, е кориандър зеленчуци. Тя е с права вилка на височина до осемдесет сантиметра. Родното място на кориандър Средиземно море. От древногръцки език думата кориандър се превежда като бъг. Вероятно е получил това име поради острата му миризма по време на периода на зреене.

Полезни свойства на кориандъра

Историята на това невероятно растение е хилядолетна - дори и древните египтяни знаеха и използваха полезни свойства на кориандъра. Китайците вярват, че може да даде на човек безсмъртие. Независимо от дългата история и широкото приложение на кориандър от други народи в Русия, тя падна преди повече от сто и осемдесет години. Граф Апрасин го доведе от Испания. Кориандър зърна получават етерично масло, което се използва в различни области от медицината до готвенето и парфюмерията, в производството на алкохол за извършване на различни инфузии. Също така се смята, че дъвченето на тези зърна намалява интоксикацията и прекъсва миризмата на алкохол.
Много голямо и разнообразно приложение на кориандър при готвене. Cilantro е най-любимото пикантни зеленчуци в Кавказ и задължително се сервира за шиш кебап. Той съдържа аскорбинова киселина, рутин и много витамини. Полезни свойства на семена от кориандър не се губят при дългосрочно съхранение на зеленина. Изсушено или замразено.
Cilantro повишава апетита, помага за храносмилането и премахва токсините от тялото, така че присъствието му на масата е просто необходимо.

Приложение на кориандър в медицина

Приложение на кориандър в медицината известен в древни времена. Джей Авицена ги лекуваше със замайване, подуване, треска и престана да кърви от носа. Тибетските лечители също широко използват полезните свойства на кориандъра в своята практика. В народната медицина се използват тинктури от кориандър зърна, за да се отърве храчката от дихателните пътища, да се лекуват хемороиди и да се лекуват рани. Отвара се използват като холеретик и анестезия. Кориандърът третира някои заболявания на стомаха и настинката. Витамините, които се намират в зеления кориандър, са много полезни за укрепване на зрението. Това растение е известно също като антидепресант.

Рецепти за инфузия на кориандър

- Една чаена лъжичка семена от кориандър се вари три минути в двайсет и пет грама вода. След охлаждане използвайте като успокояващо средство.
-Rastoloch една лъжица семена и се влива вряла вода в лагера. Почакай половин час. Вземете две супени лъжици три пъти дневно с отслабване на чревната перисталтика.
- Приготвяне на чай чай от чай: 4 грама цвят на безцветни, часовникови листа са грам, един грам кориандър плодове се варят с две чаши вряла вода. Взимаме половин чаша три пъти дневно за половин час преди хранене.
- Успокояваща тинктура на алкохола. Лъжица плодовете на кориандър настояват две седмици на сто грама водка. Вземете четирийсет капки на ден.

Приложение на кориандър при готвене

Кориандър се използва при приготвянето на много ястия и кулинарни продукти. Използвани зеленчуци (пресни и сухи), семена и плодове. Много хора харесват хляба Бородино, който се поръсва със семена от кориандър. Маслата от това растение се използват при производството на някои видове колбаси и сирена.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полезни свойства на авокадоПолезни свойства на авокадо
Проста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зиматаПроста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зимата
Подправяне на билки и полезни свойстваПодправяне на билки и полезни свойства
Майорка култивиране и полезни свойстваМайорка култивиране и полезни свойства
Център за управление на аромата как да запълни къщата с приятни миризмиЦентър за управление на аромата как да запълни къщата с приятни миризми
Карамфил богат полезни свойства, отглеждане и грижиКарамфил богат полезни свойства, отглеждане и грижи
Мащерка полезните свойства на мащеркаМащерка полезните свойства на мащерка
Сибирски свойства на ела, приложениеСибирски свойства на ела, приложение
Легендарни лечебни свойства на безсмъртиетоЛегендарни лечебни свойства на безсмъртието
Reseda аромат - красотата и ползата от просто цветеReseda аромат - красотата и ползата от просто цвете
» » Кориандър полезни свойства и приложения