Reseda аромат - красотата и ползата от просто цветеКултивиране на мигнонетаРезода аромат Многогодишно растение. Родината й е Северна Африка. Това просто, незабележимо растение с малки жълтеникаво-зелени цветя и деликатен очарователен аромат с височина 20 - 40 см има лечебни свойства. Познаващо, в превод от латински означава да се излекува и в директен превод - да се върне в здраво състояние. Култивиране на мигнонета ароматен не е труден процес. Това растение не е причудливо, но е по-добре да се отглежда ароматна билка върху мастните плодородни почви, както и върху почви, съдържащи варови и глинести почви. Няма да има растеж на жилища на сушата с много влага, тя обича слънцето или частична сянка и издържа на студ.
Възпроизвеждането настъпва ароматни резеда семена, които узряват в кафяво семенниците яйцевидна. За по-равномерно засаждане на тях могат да бъдат събрани в самостоятелен вид, без да се чака, когато централата ще хвърли самата семето. Изберете по-добри зрели, с тъмен метален нюанс. Семената се засаждат директно в земята, като в края на април, а след това на завода ще се увеличи с 14-18 дни. Или, отглеждане на посадъчен материал на прозореца, засадени в края на май - началото на юни. Разсад, засадени трябва да бъдат много внимателни, заснемане с всеки зародиш на една буца пръст, защото като резеда много крехко ароматно корен, поради което разсадът се вкоренят лошо.

Култивиране на мигнонета

Те растат с ароматна билка в малки групи в близост до бордюри, тераси или беседки, в цветни лехи, на балкони в кутии или в саксии. За зимния цъфтеж ароматът се отглежда в оранжерии.
Не е нищо, че това цвете се нарича ароматна билка, защото в периода на цъфтеж, а именно от юни до октомври, тя произвежда уникален аромат, който е особено осезаем вечер.
Захарните билки трябва да се напояват редовно, но във всеки случай не допускайте потапяне, в противен случай то ще започне да се вбесява и изгнива. Захранвайте растенията най-добре с минерални торове няколко пъти на сезона, а избледнелите пъпки трябва да бъдат отстранени за по-добър цъфтеж и устойчив аромат. Трябва да знаете, че ароматната филе трябва да бъде защитена от гъсениците пеперуди-бели капки, които обичат да украсяват това цвете. Но тя не е чувствителна към различни болести по растенията.
Резеда култивирани за красота и приятна миризма, както и рязан цвят за букети. При отглеждането на пържоли се отделя специално внимание в медицината. Въпреки химическия състав на растения все още не е напълно изяснен, но от древни времена е известно, че има лечебни свойства, като се използват всички части на растението, дори корените и се използва като диуретик, изпотяване, аналгетик, анти-студено, съоръжение с сърдечна действие , И също така се използва в парфюмерията, или по-скоро на етеричните масла, които са изолирани от растение, те правят парфюм по-тънки. Друга серия намери неговото използване в текстилната индустрия, където тя се използва в багрене на копринени тъкани. Резеда ароматно и щастлива пчела, привличане на пчелите, за да им аромат, тя е отличен мед растение. Resedaceae мед - висок клас, е рядко лечение и има приятен аромат и неповторим вкус.
Reseda аромат е красиво растение с широк спектър от приложения.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Култивирането на Stevia и неговите полезни свойстваКултивирането на Stevia и неговите полезни свойства
Мащерка полезните свойства на мащеркаМащерка полезните свойства на мащерка
Видове Ясменник, култивиране, грижаВидове Ясменник, култивиране, грижа
Отглеждане на видовете трилиумОтглеждане на видовете трилиум
Tuberose polyantes ОписаниеTuberose polyantes Описание
Пиретрово девическо отглежданеПиретрово девическо отглеждане
Методи за отглеждане на хелиотропМетоди за отглеждане на хелиотроп
Размножаване и засаждане на пролумникРазмножаване и засаждане на пролумник
Iberis многогодишно и вечнозелено отглеждане на IberisIberis многогодишно и вечнозелено отглеждане на Iberis
Цветето на ТитонияЦветето на Титония
» » Reseda аромат - красотата и ползата от просто цвете