Трева за рязане на треваСвойства на билкова треваБизон пикантен принадлежи към семейството на зърнени култури и се нарича в хората зъб-миризма или scrofula. Това е многогодишно тревисто растение от семейството на зърнени култури. Дългото копеле, пълзящо. Възходящо, изправено стъбло може да достигне височина от 70 см. Cauline оставя на стерилни издънки-кратък лист, който има зелен цвят и отдолу сиво-зелено отгоре, има само малки косъмчета по горната повърхност. Цветята под формата на спиклеет формират съцветие на тъмно овална лилава форма. Зъбите на ароматните цветя са златисто-жълти, лъскави, кръгли овални, трицветни. Плодът е тъмно кафяво продълговато зърно. Периодът на цъфтеж е от май до юни, периодът на узряване на плодовете е август.
Може да се разпространява чрез семена или вегетативно. Появява се в сухи и свежи пясъчни почви. Мястото на растеж е борова гора, горски клиринги, ресни, периферии и храсти.
Заедно с зъбен аромат, има южен зъб. Места за растеж са ливади, поляни, влажни гори, храсти, наречени момчета. Ето защо растението се нарича чадър. Тези бисони имат различна структура на панкреаса и мястото на растежа. Към южните зъби се появяват сухи и ароматни по-влажни места. И двете са любима храна, обиколки и бисонове се хранят с нея в Belovezhskaya Pushcha, и bison в прериите на Северна Америка.
На латински език, мидата се нарича "Hierochloe", която се превежда като "свещена трева". Англичаните наричат ​​растението "сладка трева", което означава "сладка трева" и това име носи сладката миризма на растението. Американците го наричат ​​"Бъфало трева" или "Бизонска трева", която се превежда като "проследяваща хартия", а поляците Zubrwwka. Индиански племена имат много имена за това растение - Sioux, Дакота, Menominee, Монтана, Cheyenne, Pawnee, Caddo, Уичита, лакота, дъждобрани, Омаха. Те смятат, че тази трева е свещена, изгорила я в случай на жертвоприношение и се опитала да я предпази от зли духове, добавяйки суха трева към тютюна. В индийските шамани никой ритуал не би могъл да направи без ароматния дим на тази билка. При изцеление те го използват. Смятало се, че бульони или пушене помагат с кашлица, болка и студ. Индийските жени правели всичко от кошници и рогозки до матраци и възглавници.

Приложение на ароматен зъб

Приятната миризма и възможността, с нейната помощ, да се изплашат насекоми, направиха ароматната паста за зъби популярна и много популярна. В Европа тя е била използвана за украсяване на църкви и веранди за празници, за създаване на тържествена атмосфера с помощта на сладка миризма.
За медицински цели, ароматното зъбчество се отдава голямо значение и се събира по време на периода на цъфтеж, когато е богата на кумарин. Отрязването на многократно обезцветените билкови лекарствени свойства е по-ниско. Изсушете го на чист въздух под наситно тегло. Суровините запазват полезни свойства за две години.
Във фармакологията, растението се използва за укрепване на функциите на храносмилането и стимулира апетита. Традиционната медицина третира с нея хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, треска, гъбични заболявания на кожата.
Ликьорската водка "Zubrovka" се произвежда само от тази билка.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Към кое семейство принадлежи Bluegrass?Към кое семейство принадлежи Bluegrass?
Цветен хелиотропЦветен хелиотроп
Видове Ясменник, култивиране, грижаВидове Ясменник, култивиране, грижа
Животински видове, култивиранеЖивотински видове, култивиране
Меч трева честоМеч трева често
Почистване на голяма култивацияПочистване на голяма култивация
Карамфил пясъкКарамфил пясък
Цишофила пълзяща - любяща варЦишофила пълзяща - любяща вар
Удивително растение - сребристо женско сребристоУдивително растение - сребристо женско сребристо
Reed обикновени - удивителни наблизоReed обикновени - удивителни наблизо
» » Трева за рязане на трева