Анасон, семенаАнасонът растеанасон се отнася до семейството на целина, това е годишно растение. Неговото латинско име ldquo-Anisum vulgarerdquo-, тя се превежда като обикновен анасон. Това растение, което притежава изправен, тънък корен на стъблото и плитко лющено стъбло, разклонено на върха. Листата близо до корена са цели, имат закръглена, бъбречна форма. Листата на стъблото са тройни, а горните листа са три-пет. Цветя с малки размери, бели, се намират в многофункционални чадъри, в които няма опаковки. Плодовете на това растение изглеждат като гранулиран или яйчен двусеменен сиво-зелен цвят.
Най-често анасонът се отглежда в Южна Европа, въпреки че неговата родина е Египет. Отглеждането на анасон в постсъветските страни започва в началото на деветнадесети век. Той е много популярен в Украйна, Северен Кавказ, в много руски региони.

Анасонът расте

Grow Анасон това не е лесно, това е причудливо растение. Тъй като родината му е Средиземно море, не е изненадващо, че растението обича много вода и топлина. В Русия, за да отглеждат анасон и да получат семена, това е възможно само при условие на топло, дълго лято. Растението е чудесно за засаждане в градината, стеблата му са много приятни за вкуса. За да го засадите, трябва да изберете най-доброто място на леглото, почвата трябва да бъде питателна и раздробена. На пясъка и глината анасонът няма да расте. Много е важно предварително да се натоваря почвата с торове. Анасонът е засаден със семена. Сеитбата се извършва в зависимост от времето. Необходимо е да се изчака земята да се затопли, но тя все още е мокра. Семената преди засаждането са предварително накиснати от три до четири дни. След засаждането е необходима редовна поддръжка - разхлабване на почвата, поливане, добавяне на тор. Цъфтежа на растението се извършва от юли до края на лятото, а семената узряват през август. Ако растението се отглежда за храна, то неговите стъбла трябва да бъдат нарязани преди да се образуват чадърите. Изсушете ги във вентилирано помещение и след изсушаване сгънете клонките в хартиени торби.
Ако анасонът се отглежда, за да се получат плодове, то трябва да бъде отрязан, когато чадърите станат кафяви и стъблата изсъхна. За сушене се нуждаете от топла стая. Необходимо е внимателно да се сортират семената по време на събирането им. Плодовете анасон се съхраняват в гъсти контейнери, така че миризмата не се изпарява.
При отглеждане на анасон в големи площи растенията се събират със специално оборудване. Растенията се сгъват в снопове и се оставят да изсъхнат. След това плодовете се избират и пречистените семена се съхраняват на сухо, хладно място.
Плодовете анасон се състоят от две масла - етер със специфична миризма и мазнини, състоящи се от линолова, петросилинова, олеинова киселина. Тези масла са много ценени, те имат лечебни свойства. Например, етеричното масло има отлични антисептични свойства, повишава функцията на храносмилането и млечната жлеза.
Основните и мастни масла, получени от плодовете на това растение, се използват широко в парфюмерията, хранителната промишленост и медицината. Традиционната медицина използва анасонови плодове за лечение на женски заболявания, медуларни неврози и различни кожни заболявания. В допълнение, учените са доказали, че етеричното масло от това растение повишава ефективността на свойствата на хлорофенолните вещества.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цветна дрогаЦветна дрога
Асфоделина е средиземноморски гостАсфоделина е средиземноморски гост
Гомерия растеГомерия расте
Култивирането на отглеждането на минното действиеКултивирането на отглеждането на минното действие
Lobularia, растяща лобуларияLobularia, растяща лобулария
Необичайна морска lobulariaНеобичайна морска lobularia
Видове биологични видове, разпространение, снимкаВидове биологични видове, разпространение, снимка
Балонче на балончетатаБалонче на балончетата
БлатоБлато
Алсиум каменист цвят Типове алисиумАлсиум каменист цвят Типове алисиум
» » Анасон, семена