Синият лотосЛечебните свойства на цветята от лотосСиният лотос е трайно амфибийно растение от семейство лотос. Тя може да се намери в умерени и тропически ширини. В Русия той се намира в делтата на Волга, Далечния изток, в провинцията.
Много хора от Изтока ценят това цвете, те са много чувствителни към него, смятайки го за свещено. Синият лотос символизира слънцето отдавна е в много култури, особено във Ведическата. Веднага щом слънцето изгрява, това красиво цвете се отваря.
Произходът на това растение се среща в кал и кал, неговите леторасти проникват през дебелината на водата, за да разтварят великолепен цвят на повърхността си. Древните египтяни са установени имот лотос води до повърхността и се разтварят при изгрев и затваряне венчелистчета при залез, когато е потопена във вода. Това обяснява митичната природа на връзката на лотоса с промяната на времето на деня и движението на слънцето. Последствието от това наблюдение беше отдадеността на лотоса на Озирис - богът на възраждането на природата. Египетската иконография представлява Озирис с корона на главата на лотосов цвят.
Древните египтяни по време на ритуалите представят синия лотос на своите богове и с удоволствие украсяват дрехите си с тях. Възможно е етерично масло от прясно лотос събудил древните египетски богове, а самите египтяни са имали интоксикация в резултат на аромата на лотосови цветя. Заслужава да се отбележи, че биофлавоноидите и фитостероните, съдържащи се в етеричното масло от лотос, могат да имат лек психоактивен ефект. Но те все пак играят важна роля в образуването на афродизиак, емпатогенна активност на лотосовите листа.

Лечебните свойства на цветята от лотос

Освен свещеното си значение, лотосовите цветя имат определени лечебни свойства. В тибетската медицина ореховото дърво от лотос е широко използвано поради осигуряването на засилващо действие, то е много ефективно при лечението на пренебрегвани болести и огнени лишения. Също така добре за заболявания на лимфната система.
В резултат на детайлно проучване на мумия ASRU, син лотос условие огромен положителен ефект върху танцьор пациент на древен Египет: Има аналгетични и тоник, много помага при заболявания на гръбначния стълб, белия дроб, черва, да се справи с анемия. Особено ценни са неговите анти-стареене свойства и способността да се възстанови.
Най-често сухите венчелистчета от синия лотос ядат или настояват за топло добро сухо червено вино за 24 часа или се приготвят като чай. Понастоящем методът за пушене на сухи цветни листенца откри широкото си разпространение поради възможността за получаване на по-изразени лечебни ефекти, които на свой ред са много различни в зависимост от методите на вземане.
Активни лотосови сърфактанти: алкалоиден апорфин, биофлавоноиди, фитостероли, етерично масло.
Lotus засяга нервната система като опиум и успокоително средство със забележителен силен афродизиак ефект. Но действието му е кратко, затова трябва да се прилага постепенно, като се запази ефектът, постигнат.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цивилизацията и грижата на SisyurinchiiЦивилизацията и грижата на Sisyurinchii
Синият домакинСиният домакин
Gloriosa великолепно описаниеGloriosa великолепно описание
Матово цветеМатово цвете
Методи за отглеждане на хелиотропМетоди за отглеждане на хелиотроп
Делфиний сортове и характеристики на засажданеДелфиний сортове и характеристики на засаждане
Дядо КоледаДядо Коледа
Бял лотосБял лотос
Цветето на ТитонияЦветето на Титония
Червен лотосЧервен лотос
» » Синият лотос