Амарант полезни свойства, амарантно масло, приложениеПолезни свойства на амарантНапоследък вниманието на диетолозите и лекарите към такова чудотворно растение се е увеличило амарант. Има около 90 вида растения, които са известни в Африка, Америка и Азия. Известен е с богатството си от протеини, минерални соли и високо съдържание на витамини.

Полезни свойства на амарант

Полезни свойства на амарант могат да бъдат намерени във всички части на растението: семена, листа и произтича.
Историята му наброява около 8000 години. Това растение е широко известно в инките и ацтеките, които го използват не само като хранителен продукт. Те го смятали за "божествено" растение и го използвали в своите жертвени обреди.
Испанските завоеватели, напълно унищожаващи това растение, решиха, че ще завършат с традицията да убиват хора и да ги жертват на боговете. По-късно испанците донесоха амарант в Европа, но за дълго време го използват само като декоративна декорация, защото не знаеше всичките си полезни свойства.

Приложение на амарант

Приложение на амарант в храната е много разнообразна. От брашното на амаранта получавате страхотен хляб, който не се разваля дълго време. От листата се правят различни полезни салати. Кълнове се препоръчва да бъдат използвани от хора с рак, за пълно излекуване. На пазарите в Америка има голямо разнообразие от продукти с амарант, паста, кифли, бебешка храна и различни сладкарски изделия. За да опитате всичко това напомня ядки. Естествените растителни пигменти се използват, за да придадат тъмен цвят и невероятен вкус на напитки и различни сосове. Също така, амарантът може да се консумира като храна за добитък, прасета и домашни птици.

Полезни свойства на амарантното масло

Уникални свойства са маслото от амарант. В състава му е вещество, наречено сквален, известно с способността си да улавя кислород и да насища организма. Тъй като липсата на кислород в човешкото тяло води до преждевременно стареене, лекарите препоръчват да се ядат храни, които са в техния състав сквален. Това е зехтин, масло от пшеничен зародиш, мая. И както се оказа, най-вече е в амарантското масло. В допълнение, той е мощен антитуморен и рано-лечебен агент. Тя ще помогне да се лекуват кожни заболявания като екзема, псориазис и изгаряния.
Амарантът се използва доста широко в народната медицина за лечение на бъбречни заболявания, затлъстяване, недостиг на витамини, диабет и в следоперативния период. Трябва да се отбележи, че в настоящия ден амарант се използва за лечение на възпаление на урогениталната система, анемия, понижен имунитет, хемороиди, различни стомашни заболявания, изгаряния, херпес, дерматит и различни алергии.
Протеинът, който се намира в зърна има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, на витамини от група В на централната нервна система, витамин С помага при настинки и витамин Е прави кожата си здрава, чиста и хидратирана. В различни версии амарантът може да се използва за декоративни цели на вашия дом.
Полезни свойства на амарант от дясно трябва да го превърне в култура на 21 век.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
СЕЛОЗИРАНЕ И ГРИЖИСЕЛОЗИРАНЕ И ГРИЖИ
Амарантно масло, полза и вредаАмарантно масло, полза и вреда
Елда сеитбаЕлда сеитба
Мащерка полезните свойства на мащеркаМащерка полезните свойства на мащерка
Легендарни лечебни свойства на безсмъртиетоЛегендарни лечебни свойства на безсмъртието
Ечемик полезни свойстваЕчемик полезни свойства
Описание и използване на градината в PortulacОписание и използване на градината в Portulac
Buroachnik лекар на народната медицинаBuroachnik лекар на народната медицина
Амарант култивиране и грижи Амарант семенаАмарант култивиране и грижи Амарант семена
Полезни свойства и приложение на ментаПолезни свойства и приложение на мента
» » Амарант полезни свойства, амарантно масло, приложение