Как да накиснете маслото за зимата без оцет бързо и лесно рецепти

Как да накиснете маслото за зимата без оцет - бързи и лесни рецепти

В тази статия ще научите рецептата за готвене мариновано масло за зимата. Това се прави доста лесно и бързо. Как да накиснете маслото в дома си, прочетете по-долу:

Лесна рецепта как да накиснете маслото

Какво е необходимо: милиардкилограм гъбички (масло), вода, сол - 4 супени лъжици захар - 2 супени лъжици, лук - няколко парчета, оцет (за предпочитане devyatiprotsentny) - 3 супени лъжици черен пипер - 2 парчета. , 2 карамфила и 2-3 дафинови листа.

Приготвяне на маслиново масло:

1. Изберете най-доброто масло, почистете го от кожата, измийте. Ако има големи гъби, ги нарежете на по-малки парчета.

2. Ние почистваме лука и ги нарязваме под формата на пръстени.

3. Слагаме маслото в кипяща вода и кипене за около 10-12 минути, а след това с помощта на гевгир го издърпваме и го напълваме със студена вода.

4. изсипва сол на литър вода, добавете разтвор на гъби и се довежда до кипене състояние. След това гответе, докато майсторите на масло са готови (трябва да се установят на дъното на тигана).

5. Извадете гъбите от тигана и ги поставете на предварително приготвени и стерилизирани консервни кутии. Полагане масла придружават лук слоеве (слой гъби - слой от лук - и т.н.).

6. Сега трябва да поставите захар и подправки в използваната вода, в която са готвени гъбите, да се върнете в кипяща, да кипнете за няколко минути и след това да излеете оцет (9). Напълнете с тази гъба и след това се преобърнете с калаени капачки.

7. Обърнете всички навити буркани, обвийте ги в топло одеало и изчакайте няколко дни, докато маслото се охлади напълно.

Мариновани масла - предписание номер 2Продукт: 3 кг гъби, захар - 4 супени лъжици сол, - 3 супени лъжици, 2 литра вода, оцет - 2 супени лъжици, единици 12-15 зърна черен пипер, бахар - 4-5 парчета, 3-4 неща Лийфс. За вкус: чесън, лют пипер, босилек или кориандър, корен от хрян.

Как да накиснете масло:

1. Вземаме гъби, сортиране, почистване и кипене (знак на завареното масло: гъбите падат до дъното на тигана).

2. Направете марината от водата, в която са варени гъби, захари и сол. Оставете да заври малко (2-3 минути) и добавете оцетна киселина.

3. Слагаме гъби в саксия с туршия, не готвяме за дълго, а сега вече е възможно да се поставят гъби в буркани, залива с марината.

4. Поставяме кутиите в голям контейнер (например тиган) с вода и се стерилизираме върху чиния (водата в контейнера трябва да прикрива кутиите с около две трети).

Как да накиснете маслото за зимата без оцет - бързи и лесни рецепти

5. Преобръщаме кутиите, ги превръщаме и ги обвиваме. Важни съвети за правилното мариране на масло:

  • добавете чесън, масло или топла пипер към марината;
  • винаги можете да променяте съотношението на всички представени съставки. Опитайте, експериментирайте;
  • маслото може да се постави в бурканчето, плътно и да се остави пространство между тях;
  • Стерилизирането на кутии и капаци може да се извърши по класически начин (на водна баня) и с помощта на фурна или микровълнова фурна.

Как да накиснете маслото без оцет

Маслата могат да бъдат мариновани с 3 или 6 процента оцет от грозде. Как да го направите:

1. Килограми масло, изплакнете, обелете и кипете в продължение на 10 минути в големи количества вода, след това се върнете в гевгир.

2. Вземете половин литър вода за готвене на марината. В отделен тиган добавете вода, захар, сол, черен пипер, оцет, стрит чесън, карамфил и дафинов лист. Вкарайте в състояние на кипене. Поставете гъбите в марината, завийте в продължение на десет минути и ги разстилайте върху стъклените буркани.

3. Стерилизирайте поне половин час, след това завъртете банките и обвийте, изчакайте за пълно охлаждане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зиматаПроста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зимата
Как да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захарКак да готвя конфитюр от ябълки за зимата без захар
Рецепти за приготвяне на мляно месо с снимка и описаниеРецепти за приготвяне на мляно месо с снимка и описание
Шоколадова торта в микровълнова фурнаШоколадова торта в микровълнова фурна
Как да затворите заготовки на патладжаните за зимните бързи и вкусни фоторецепториКак да затворите заготовки на патладжаните за зимните бързи и вкусни фоторецептори
Жълто червено касис - рецептаЖълто червено касис - рецепта
Консервирани зърна за зимата фото рецепти на заготовкиКонсервирани зърна за зимата фото рецепти на заготовки
Предписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжанПредписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжан
Как да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецептаКак да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецепта
Как да накижим мед агари за зимни фото рецепти за бързо приготвянеКак да накижим мед агари за зимни фото рецепти за бързо приготвяне
» » Как да накиснете маслото за зимата без оцет бързо и лесно рецепти