Заготовки за зимата на пипер

Пипер за зимата

Пиперът е един от най-предпочитаните зеленчуци за мнозина, той винаги може да се използва като съставка в ястие или самостоятелно. В допълнение към страхотния вкус, който този продукт притежава, той също може да се похвали с много витамини и други вещества, тъй като много от тях биха искали да знаят как да държат пипер за зимата.

Трябва да се отбележи, че методите за зимата ядат вкусна пипер, изобилие, и много от тях са популярни и се използват често. Например, можете да направите кисело чушки, туршия, запазване, туршия, от него може да се приготвят всички видове детайл с добавянето на други зеленчуци може да бъде сит, и след това да го близо до брега, както и да използват много други рецепти, които могат перфектно помогне да чушки през зимата.

Събиране на пипер за зимата

Общоприето е, че за зимата трябва да се съхраняват само сладки пиперки, тъй като това е най-подходящо за тези цели. Всъщност, сладкото пипер Той се показа много добре в това отношение, обаче, консервиране и мариноване може не само себе си, например, е много подобно Консервирани люти чушки, които могат да бъдат подходящо съставка в широка гама от вкусни ястия.

Има много популярни методи за запазване на пипер за зимата.

Консервиран пипер

Консервирането на пипер е един от най-популярните методи за запазването му. Този пипер е чудесно допълнение към много ястия и почти винаги е подходящ за всяка маса. Много съвременни домакини са много склонни да запазват пипер. Най-често се приема за запазване на българския пипер, но за консервация се използват и други видове пипер.

Консервирана черен пипер за зиматаЗа да се запази пипер, първо трябва да се измие, а след това да се нарязват на 4 равни части. След това поставете пипера във вряща вода, в която преди това добавете сол, оцет, както и захар и готви пипер за 3 минути. След това, шушулките трябва да се поставят в кутии, да се слагат и дафинови листа, копър от копър, магданоз, нарязан чесън и много повече, всичко зависи от личните предпочитания на всяка любовница.

Не е необичайно за други зеленчуци да бъдат запазени заедно с пипер, например домати и краставици. Освен това е възможно да се запази пипер под формата на салати. Можете да намерите голям брой различни екзотични рецепти, които предлагат консервирани чушки, заедно с конфитюр цариградско грозде, или добавете мед към него и други на пръв поглед не е много за някои съставки, които в крайна сметка го направи по-вкусно и ароматно.

Маринованият пипер за зимата е чудесно ястие, което винаги ще бъде приятно за ядене през зимата. Той се вписва идеално с много популярни ястия и може да бъде от значение както за ежедневната ви маса, така и за празниците.

Затова, ако искате да запазите качеството на българския пипер за зимата, можете винаги да го запазите с помощта на една от популярните рецепти.

Замразен пипер

Друг много популярен начин да запазите пипер за зимата е да го замразите. Правилно замразеният пипер, като пикантен пипер за зимата, има много интересен вкус, което го прави толкова желано ястие на всяка маса. Основното предимство на замразения пипер е, че той успява да запази своя вкус, което е изключително рядкост при повечето замразени плодове и зеленчуци.

Замразена пипер за зимата

За да замръзнете правилно пипер за зимата, трябва да определите каква цел ще я използвате в бъдеще. Защо е толкова важно? Всичко това заради целите студове зависи и от начина, по който е замразен. Обикновено пиперът замръзва за една от следните задачи:

  • За пълнежа. Ако искате да направите нещо преди зимата, а след това да го замразите, трябва да използвате следния алгоритъм. Избираме чушки с приблизително еднакъв размер, плодовете ми, очиствайте семената, а също и от дръжката, а след това спускайте във вряща вода за 20-30 секунди. След това чушките трябва да се поставят като един влак, който е един в един, след което е необходимо да се опаковат всички тези чушки в найлонова торбичка. Поставянето на чушки в едно, в този случай ги прави по-малко крехки, което може значително да намали вероятността от повреда или неправилно замразяване, а това място също не е лошо.
  • За зареждане на съдове. В този случай замразяването на пипер става изключително бързо и просто. Всичко, което трябва да се направи - е да се чушките, измийте го, отстранете семената, след това се нарязва така, както искате (кубчета, пръстени или някакси успя), а след това се постави цялата пипер в чантата и сложи във фризера за съхранение.

Подготовка за замразяване на пипер за зимата

  • Като готов полуготов продукт. Това е много интересен метод за замразяване на пипер, който наскоро се използва все по-често. За да замразите пипер като готова за консумация полуготов продукт, първо трябва да се постави във фурната, където се пече в продължение на половин час при температура от 180 ° С. След това я изчакайте, за да изстине пипер, след което извадете кожата от нея, а също и отстранете семената. Пипер вече без кожа и семена трябва да бъдат сгънати в чанта или поставени в контейнер и изпратени във фризера. През зимата такъв пипер може да се използва за салати, достатъчно е да добавите чесън, масло или някои други съставки, за да получите наистина вкусна и много здрава салата.

Всъщност това са най-основните методи, които ви позволяват да се насладите на вкусен пипер, който напълно ще запази всичките си полезни свойства през зимата. Изберете замразяването на пипер, или може би предпочитате маринована пипер за зимата, което е забележително за забележителния и много интересен вкус, разбира се, това зависи от вас и вашите предпочитания.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зиматаПроста рецепта за пикантна adzhika за прибиране на реколтата за зимата
Видове чушки, техните ползи и вреда на хоратаВидове чушки, техните ползи и вреда на хората
Как да затворите заготовки на патладжаните за зимните бързи и вкусни фоторецепториКак да затворите заготовки на патладжаните за зимните бързи и вкусни фоторецептори
Какво да засаждаме през март?Какво да засаждаме през март?
Капене и особености на лют червен пиперКапене и особености на лют червен пипер
Консервирани зърна за зимата фото рецепти на заготовкиКонсервирани зърна за зимата фото рецепти на заготовки
Предписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжанПредписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжан
Пакети зелен и бял боб за зимни фото рецептиПакети зелен и бял боб за зимни фото рецепти
Как да затворите заготовки за зимата от рецепти за домашни снимкиКак да затворите заготовки за зимата от рецепти за домашни снимки
Бързо нарязани краставици без оцет за зимата - фото рецептаБързо нарязани краставици без оцет за зимата - фото рецепта
» » Заготовки за зимата на пипер