Как да отглеждаме посадъчен материал от сладки пиперки без къртачи?

Сладкият пипер здраво влезе в списъка на градинските култури, отглеждани на нашите домашни парцели. Това е много богати на витамини, минерали, включва захари и протеини, етерични масла и мастна киселина, оксалова киселина, ябълчна киселина, лимонена киселина. Един пипер плодове съдържа дневен курс на витамин С. Съдържанието на витамин С и пипер - истински шампион, с най-голямо количество от него включва добре узрели плодове. Между другото, в кетчуп на сладък пипер, витамин С е 16 пъти повече, отколкото в доматите. Въпреки че принадлежи към семейството на Solanaceae, много податливи на късна погибел, този пипер заобикаля страната. Грижа за него по време на вегетация е много проста, дори и за начинаещи, зеленчукопроизводители. Очевидно това обяснява неговата висока популярност с фермерите, ако вземем предвид уникалната му хранителна стойност за организма.

Въпреки това, всеки градинар е изправен пред такъв проблем като значително забавяне на растежа на разсад от пипер след бране в отделни саксии. Това е така, защото корените на сладкия пипер са много чувствителни към най-малките механични влияния. За да избегнете такива моменти, опитайте да отглеждате чушки без сбиване.

Семената сеитба се извършва от края на февруари до средата на март. Семената могат да бъдат предварително напоени в разтвор на калиев перманганат или стимулант на растежа, можете просто да ги държите за няколко часа в топла вода. За засаждане на семена, е по-добре да се използва лека торфена почва, продавана в магазини, смесване с зеленчукова градина около 1: 1.

Това почва се пълни пластмасови торбички от сметана или майонеза, малко по-ниско ъгъл отрязване на излишната вода да изтече при поливане. След това чанти трябва да се прибират по половина, имам такива тесни "чашки". Напълнете ги с пръст и се слага в кутия или кашон близо един до друг. Проток почвата топла вода с добавяне на калиев перманганат, се поставят в торбички 1-2 семена и се поръсва отгоре приземния слой 1 см. Внимателно Покриващо фолио кутия, тя се поставя в топло (25-27 градуса) за покълване.

Наложително е да проверявате състоянието на културите ежедневно, така че почвата да не изсъхне. Обикновено след около 5 -10 дни възниква появата. Кутията трябва незабавно да се прехвърли на ярко, топло място, но филмът не трябва да се отстранява веднага. Когато разсадът се изравнява, можете да отворите ръба на филма, така че да не се натрупва излишък от кондензат и по-късно да бъде напълно отстранен.
За да напоявате разсад, използвайте само топла, утаена вода. Липсата на пипер за влага е много болезнена, но кореновата система също не може да бъде наводнена. Ето защо трябва да се уверите, че почвата винаги е била умерено навлажнена. Отглеждането на кълнове веднъж на 10 дни се нахранва с разтвор на минерални торове или торфен оксид. Температурата на въздуха е желателно не по-малко от 23 градуса през деня и 16-18 през нощта.

Когато пиперите пораснат и корените запълнят цялото пространство, внимателно разгънете сашетата и напълнете плодородната почва. Разбира се, вместо сашета за отглеждане на чушки, можете да използвате само отделни пластмасови чаши. Но те са малки и във времето ще се стегнат за кореновата система, което ще забави растежа на разсад. И ако използвате по-големи очила, тогава малките разсад ще бъдат кисела излишна почва, неразвити корените. При използване на пакета става по-лесно: с растежа на корените лесно и увеличава количеството на "фаянс", без излишна травма за децата.
С този метод на отглеждане нашите капризи растат равномерно непрекъснато и не се подлагат на никакви стрес, докато не бъдат засадени в оранжерия. Но дори и тогава, корените им няма да пострадат, защото чушките е лесно да се стигне от пакета и с буца пръст да се прехвърлят в подготвената дупка. Благодарение на тази технология на отглеждане се получава здрава, развлачена разсад с добре развита коренова система и пъпки. Опитайте този метод - няма да го съжалявате.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заготовки за зимата на пиперЗаготовки за зимата на пипер
Зърнени храни за зайциЗърнени храни за зайци
Млади тиквички - най-вкусните рецепти с снимкиМлади тиквички - най-вкусните рецепти с снимки
Видове чушки, техните ползи и вреда на хоратаВидове чушки, техните ползи и вреда на хората
Какво да засаждаме през март?Какво да засаждаме през март?
Капене и особености на лют червен пиперКапене и особености на лют червен пипер
Предписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжанПредписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжан
Как да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецептаКак да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецепта
Как да затворите заготовки за зимата от рецепти за домашни снимкиКак да затворите заготовки за зимата от рецепти за домашни снимки
Приготвяне на балет за зимните рецепти, как да се маринира правилноПриготвяне на балет за зимните рецепти, как да се маринира правилно
» » Как да отглеждаме посадъчен материал от сладки пиперки без къртачи?