Водни пипер полезни свойстваПолезни свойства на пипер водаВърхова черен пипер или капка пипер (както се нарича също така) се отнася за семейната елда и достига височина 30-60 см. Това е ежегодно растение, което цъфти от средата на лятото до септември.
Някои литературни източници казват, че това растение е отровно, но хората го отричат. Често вода пипер расте на брега на езера, езера и реки, както и във влажните зони. Понякога тя покълва във влажни ями като плевелна растителност. Много е лесно да се срещнете във всеки регион, с изключение на Далечния север.
В края на лятото, когато тревата цъфти, времето идва за събирането му. Приема се да се коси с наклон или нарязан на височина около 10 см. След това е необходимо сухата трева да се изсуши при температура 30-40 ° C, като се полага в тънък слой на открито. Препоръчва се суровината да се превръща често, за да се избегне потъмняването. Също така, в допълнение към пипер вода, коренът му е събран, който се счита за много полезен в медицината и има успокояващ ефект, лекува рани, потушава болката и спира кървенето.

Полезни свойства на пипер вода

В древни времена гърците и римляните използват и лечебните свойства на това растение. Те вярваха, че пиперът може да унищожи тумора и да почисти раната.
В днешния народната медицина Highlander пипер помага спре вътрешни хемороиди, и маточни кръвотечения и кървене от пикочния мехур. Те се използват и от жени след раждане, аборт и обилна менструация. За да се облекчи главоболието, трябва да приложите омесен високопланински на гърба на главата. Малко хора знаят, че това растение може да помогне да се изчисти лицето на луничките и белезите.
Но тук са няколко препоръки за подготовка на тинктура на пипер вода, броят и честотата на консумация:
2-3 пъти дневно трябва да се вземат на 1 супена лъжица инфузия от 20 g сушени билки, варени около 15-20 минути. След охлаждане тревата трябва да бъде филтрирана и изстискана.
Когато вътрешното кървене трябва да се консумира 1 супена лъжица на всеки 2 часа инфузия на корени от вода пипер и ленени семена.
Ако се притеснявате, колит с диария, трябва да използвате вливането на коренища, настояват в термос за около 8 часа, 1 супена лъжица 3 пъти на ден.
За лечение на хемороиди, използващи тази рецепта: 400 г трева за запълване в 2 литра вода и след това се вари в продължение на 20 минути и след това се изсушава малко преливане. Трябва да направите вана с този отвар, смесен с 400 г горещо мляко. Баните повтарят месеца, като ги прилагат всеки ден.
Но заслужава да се има предвид, че такива процедури са противопоказани на хора, които са предразположени към запек!
Също така, в медицината на вода пипер направи лекарства, които са широко използвани при заболявания като дизентерия, камъни в бъбреците, както и разширени вени.
Но не забравяйте, че ако приложението не бъде спазено, растението може да бъде отровно. Не се забравя, че вода пипер увеличава кръвосъсирването, свива кръвоносните съдове и е противопоказан при някои заболявания на бъбреците (нефрит), възпаление на пикочния мехур, хипертония, както и по време на бременност, тъй като лекарството повишава тонуса на матката.
Това е обичайно да се съхранява вода пипер в дървени кутии.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Млади тиквички - най-вкусните рецепти с снимкиМлади тиквички - най-вкусните рецепти с снимки
Видове чушки, техните ползи и вреда на хоратаВидове чушки, техните ползи и вреда на хората
Какво да засаждаме през март?Какво да засаждаме през март?
Капене и особености на лют червен пиперКапене и особености на лют червен пипер
Българско култивиране на пиперБългарско култивиране на пипер
Предписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжанПредписания за запазване на патладжан за зимата, качване на снимка на патладжан
Как да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецептаКак да се маринират ябълки за зимата без стерилизация в кутия снимка рецепта
Пакети зелен и бял боб за зимни фото рецептиПакети зелен и бял боб за зимни фото рецепти
Как да накижим клечки за зимата, без да стерилизираме рецептата за снимкиКак да накижим клечки за зимата, без да стерилизираме рецептата за снимки
Как да накиснете маслото за зимата без оцет бързо и лесно рецептиКак да накиснете маслото за зимата без оцет бързо и лесно рецепти
» » Водни пипер полезни свойства