Избягаме от интимността

Ние избягаме от интимността по много причини. Някои от нас, особено онези, които са израснали в алкохолни семейства, никога не биха могли да научат как да започнат връзка и как да бъдат близки, ако един ден започнат връзките. Близостта не беше сигурна, трудна или не

беше разрешено в нашите семейства. За много хора грижата за себе си и използването на химикали се превърна в заместител на интимността.

Някои от нас си позволиха да се доближим веднъж или два пъти, след това сме ударени, наранени. Можем да решим (на някакво ниво), че е по-добре и по-безопасно да не се приближаваме, а не да рискуваме отново да се обидим.

Някои от нас са се научили да се отдръпват от отношения, които не са добри за нас. Но за някои от нас, бягащи от интимност или избягване на това, избягването на интимност може да стане навик.Разбирам това
 • Финансова отговорност

  Някои зависими лица се намират финансово зависими от други хора. Понякога това се случва чрез споразумение - например, съпругата остава у дома и отвежда децата, докато съпругът работи и печели пари. Понякога това се случва не чрез съгласие. Някои съзависими лица са толкова замесени в ролята на жертвата, че не вярват, че могат да се грижат за себе си финансово. Много от зависимите са финансово отговорни в даден момент, но когато алкохолизмът прогресира или друг проблем, близкият човек просто стана твърде депресиран за работа. Някои от нас просто се отказаха: "Ако не ви пука за пари, няма да се погрижа и за тях."

  Понякога други зависими лица стават финансово отговорни за другите възрастни. Често наблюдавах как една съпружеска съпруга работи за две или дори три работни места, когато съпругът й не донесе пари - все пак продължава да яде, да гледа телевизия и да не плаща по никакъв начин наем. Нито един от тези начини не е за предпочитане. Всеки е финансово отговорен за себе си, точно както той е отговорен в други отношения за себе си. Това не означава, че домакинята е длъжна да работи с платена работа, за да бъде финансово отговорна. Правенето на домакинства е много работа, героична и невероятна работа. Ако това е това, което човек или жена са избрали за свой бизнес, тогава аз вярвам, че това лице получава своя дял. Да бъдеш финансово отговорен не означава, че всичко трябва да бъде разделено на половина. Поемането на финансова отговорност е отношение. Това означава ясно да разберем какви са нашите отговорности, след което възнамеряваме да се погрижим за тези отговорности. Това също означава, че позволяваме - дори да настояваме - че други хора са финансово отговорни за себе си. Това включва осъзнаване във всички области на финансите на другия и определяне на задачата, която някой изпълнява. Какви сметки трябва да се плащат? Кога? Кога е времето за плащане на данъци? Колко пари трябва да напусна за колко време? Каква е нашата роля във всичко това? Инвестираме ли повече или по-малко, отколкото би трябвало, в справедливост? И ако не е наша отговорност да се задържаме на платена работа, разбираме ли поне, че може да дойде ден, когато ще трябва да работим? Чувстваме ли финансово отговорни за себе си? Или това ни изплаши? Дали хората, които живеят до нас, носят финансова отговорност за себе си, или го правим за тях?

  Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Ако решихмеАко решихме
  Важна мисълВажна мисъл
  А това завършва с факта, че се срамуваме от себе сиА това завършва с факта, че се срамуваме от себе си
  Повечето съзависимиПовечето съзависими
  Разбирам товаРазбирам това
  Да ни изядеДа ни изяде
  Аз не съм психотерапевтАз не съм психотерапевт
  Много от тях са зависими в определен моментМного от тях са зависими в определен момент
  Ние не обичаме себе сиНие не обичаме себе си
  Неродилно отношениеНеродилно отношение
  » » Избягаме от интимността