Описание на ябълковото дърво и снимка

Патладжан ябълка

През лятото всеки иска да си почине и да яде повече плодове. И особено лятото чака за любителите на ябълките. Що се отнася до ябълките Melba, това разнообразие има фенове не само в нашата страна, но и по целия свят. В крайна сметка тези ябълки са толкова красиви, яркочервени и много сочни. В тази статия ще намерите подробно описание на сорта Melba и ще разберете каква е разликата между тези ябълкови дървета и други.

Сортът Melba случайно е получен през 1898 г. в резултат на свободно опрашване на ябълковите дървета на Macintosh. Тази нова, все още неизвестна марка е кръстена в чест на тогава известния оперен певец. Ябълковите дървета растат бързо и дават добра реколта. Именно поради тези качества Мелба започна да се разпространява бързо във всички градини, първо в Канада, след и след това.

Ябълковите дървета на Мелба не са много високи и имат закръглена корона. В ранните години дървеният багажник не се разклонява, а става само по-дебел и изправен. Кората на багажника е тъмнокафява. През годините има издънки, които за разлика от багажника не израстват нагоре, а настрани. Те са леко по-леки от багажника. Листата на дървото са светло зелени, овални, леко извити.

Култивиране на ябълковото дърво
Ябълковите дървета на Мелба не са много високи и имат кръгла корона

Цъфтящи ябълкови дървета Мелба много красиви. Пъпките на съцветието са големи, бели, розови или лилави.

Ябълките Melba са в състояние да дават добра реколта от година на година. Ябълките от този тип са леко оребрени, по-често кръгли конични по форма и доста големи. Те са лесно разкъсани от дървото с тънък и къс педал. Узрелите ябълки имат червено-зелен цвят. Те са зелени при дръжката, а страните са червени и червени. Кората на ябълките е гладка.

Предимства и недостатъци на сорта

Основното предимство на ябълковите дървета от този сорт може да се смята, че те започват да растат рано. И с всяка година броят на плодовете расте. В този случай можете да съберете реколтата в средата на лятото. Ябълките обикновено са изобилни, реколтата от възрастно дърво е от 30 до 70 килограма.

Друго предимство на ябълките Melba е, че те не са нетрайни. Ябълките от този клас могат да издържат на дългосрочен транспорт и съхранение. В допълнение, тези ябълки имат голям вкус. От тях можете да направите конфитюри, компоти, сушене, пълнене за пайове и много други. Ябълките Melba не само вкусни, но и полезни.Но дори и такова прекрасно разнообразие има своите недостатъци. Основното е, че ябълковите дървета на Мелба не издържат на тежки студове. В допълнение, дърветата са склонни да получат износване. Старите ябълкови дървета могат да бъдат по-малко ползотворни.

грижа

Въпреки че ябълковите дървета на Мелба имат редица значителни недостатъци, с правилната грижа те стават по-малко забележими.

Старите дървета трябва да бъдат отсечени веднага щом престанат да дават плодове всяка година.

За зимата е необходимо да се копае в корените и долната част на дървото багажника - така че ябълката ще бъде по-лесно да носят зимата.

Трябва да се внимава, така че короната на дървото прекомерното нарастване - с богата ябълка реколта ще бъде много трудно да се задържи дълго, но тънки клонове в горната корона. Прави се резитба и се формира короната във времето.

Apple ябълка сортиране
Необходимо е да се гарантира, че короната на ябълково дърво не расте твърде много

За дървото не пречивайте вредителите, напръскайте го със специални смеси. Но не забравяйте, че можете да направите това само през пролетта - по време на подуване на бъбреците и преди цъфтежа.

Не забравяйте периодично да захранвате ябълковото дърво - тази мярка ще ви помогне да избегнете износване. За да направите най-горното превръзка в почвата (това може да бъде дървесна пепел, тор или компост) е най-добре в средата на есента.

С подходяща грижа, ябълковото дърво ще ви зарадва с изобилни реколти от вкусни и сочни ябълки.

Снимка 4:
Снимка 5:
Снимка 6:
Снимка 7:
Снимка 8:
Снимка 9:
Фигура 10:
Снимка 11:
Снимка 12:
Снимка 13:
Снимка 14:
Фигура 15:
Снимка 16:
Снимка 17:
Снимка 18:
Снимка 19:
Снимка 20:
Снимка 21:
Снимка 22:
Снимка 23:
Снимка 24:
Снимка 25:
Фигура 26:
Снимка 27:
Снимка 28:
Снимка 29:
Снимка 30:
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плодово желе върху ябълкови дървета ефективни методи на борбаПлодово желе върху ябълкови дървета ефективни методи на борба
Apple резитба през есента подробни инструкцииApple резитба през есента подробни инструкции
Допълнително хранене за ябълка, грозде и малинаДопълнително хранене за ябълка, грозде и малина
Подрязване на млади ябълкови дърветаПодрязване на млади ябълкови дървета
Как да запазим реколтата от плодове?Как да запазим реколтата от плодове?
Jam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зиматаJam от бутилките Подготвяме вкусни плодове за зимата
Цуга канадско описаниеЦуга канадско описание
Схема за подрязване на стари ябълкови дървета през есентаСхема за подрязване на стари ябълкови дървета през есента
Декоративни ябълкови дърветаДекоративни ябълкови дървета
Описание на ябълковото плато, превенция и борбаОписание на ябълковото плато, превенция и борба
» » Описание на ябълковото дърво и снимка