Изберете цвета на подовия линолеум и килима

килим в интериора

Цветът на мокет, балатум и пластмасови етажи в апартамента си, можете спокойно да изберете - като срок на експлоатация на тези малки (5-10 години) на пода, след което време мокет, балатум трябва да се промени, защото на влошаването на външен вид и други свойства, характеристики. Този факт има и положителна страна: това е възможно да се даде предимство на смели възможности за избор мокет и балатум под плановете на цвета на стените, мебелите и вратите, които в крайна сметка ще осигури по-ефективна и интересен дизайн.

Затова първо разгледайте няколко правила за дизайн, които ще ви помогнат да отговорите на въпроса: как да изберете цвета на линолеума и килима. Обърнете внимание на следните интериори:

червен под

син под

Интериорът на кухнята с подсилващ цвят дъб изглежда много впечатляващ, абаните се комбинират с цвета на пода и поддържат този ефект. Подобна може да се каже за втората интериора на дневна с синята етаж: интериорът е ярка и запомняща се, една от възглавниците на дивана в синьо, съчетани с цвета на пода, и картината е хармоничен и цялостен. Но в следващия интериор очевидно липсва светъл аксесоар или лампа, за да се поддържа ярък цвят на пода.

червен под

Така че, първото правило за избор на цвят етаж:

- колкото по-светъл е цветът на пода, толкова по-важно е да го риматизирате с най-малко един аксесоар във вътрешността

Следващият интериор на снимката показва същия принцип: комбинацията от ярко жълт под и аксесоари в кухнята.

жълт под

Имайте предвид, че дори цветето и кухненски кърпи, внимателно подбирани с цвета на пода - това се казва, че собствениците са много внимателни при създаването на интериора, за да си помисля. Пример за това кухня интериор, можем да видим, че цветовата схема на интериора е създаден с помощта на ярки настилки и аксесоари, така че вътрешността се възприема топли и весели.
Така че, второто правило, което трябва да запомните:

- цветът на килима и линолеума зависи от нашето подсъзнателно възприемане на интериора

Човекът възприема цвета на секса подсъзнателно. В интериора, ние преди всичко се обърне внимание на мебелите и steny.No нашето подсъзнание възприема цялата картина като цяло, цвета на пода, който играе важна роля на заден план.

Ако сянката на линолеума и килима е ненатрапчива и топла, целият интериор ще се възприема уютен, приятен. Ако цветът на килима и линолеум е светъл и свеж (например цветове избелен дъб от палитрата на водата, пастел, плодови цветя), целият интериор ще се възприема елегантен, радостен, до известна степен студен. Ако интериорът има ярък под, интериорът ще се възприема като енергичен, привлекателен. Това правило важи не само за килима и линолеум, но и за цвета на подовото покритие, например, ламинат и паркет. Като се има предвид това правило, винаги можете да създадете по-внимателен и хармоничен интериор.

Нека да разгледаме два интериора:

зелен под

зелени стени

В първия случай яркозеленият цвят на пода прави интериорът жив, жив. Във втория случай, мътна сянка на пода "охлажда" ярките стени в интериора.

С какво мога да комбинирам цвета на килима и линолеум в интериора? Изключително решение е да съчетаете светъл под и ярки аксесоари, които не докосват пода. Това могат да бъдат картини по стените, лампи, възглавници, ковчежета и сувенири, одеяла, главички за легло. Твърде много аксесоари с ярки цветове не трябва да се добавят, трябва да има максимум три. Това правило често се прилага в интериора, когато избираме килим в детската стая.
Например, в следващия интериор синият под е комбиниран с дивана за възглавници, гръб, стол, синя маса за маса. Поради факта, че във вътрешността на втория основен цвят - бял, картината не се получи прекалено претоварен с цвят на кожата, но ако в интериора на кухнята, хола е обявен в друг цвят, е "raznotsvete" ще въведе хаос в интериора, той не е бил отведен в една хармонична и уютна ,

Blue Floor

Друг пример за хол, в който жълтият под е съчетан с ярките абажури:

Жълт под

Несполучливото решение ще бъде съчетаването на цвета на пода с мебелите, които стоят непосредствено на този оцветен под. Например, розовото кресло в следващия интериор се слива с розовия под, изглежда като "розово" от пода.

розов под

Още по-силно, този странен ефект се изразява в следващия интериор, в който столовете са боядисани от тон до тон с цвета на пода.

син под в интериора

Не е най-добрият вариант да комбинирате цвета на пода с цвета на завесите, ако са дълги: стаята ще бъде пренаситена с ярки цветове. Разбира се, можете да създадете интериор с светъл под, стени, завеси и други текстилни изделия - но това е задача на опитен дизайнер. Вижте, какъв уютен интериор на камерата е създаден с почти един червен цвят.

червен интериор

Червеният цвят на пода е толкова активен в интериора, че големи предмети от червен цвят не трябва да се добавят в стаята за комбинация с пода, достатъчно малки аксесоари. Червеният под може да се види главно в модерния интериор, той се вписва добре с бели стени.

червен подТака че преминете към третото правило за избор на цвета на пода:

- колкото по-светъл е цветът на пода, толкова по-неутрален е цветът на стените

Това правило е лесно разбираемо - ако всички повърхности на помещението са светли, в такъв интериор ще бъде прекалено уморително.

Подът покритие от зелен цвят, например, перфектно се комбинира с неутрални (светло бежови, пясъчни, бели) цветове на стените.

зелен под

Изборът красив килим, голям килим или балатум, не забравяйте - ако имате тапети и богат цвят мебели, пода е по-добре да се направи неутрални.

Сега помислете за специфичните цветове на килима и линолеум. Бялите гланцови подови настилки са наскоро много популярни, но все пак се създават незабравими интериори с лъскави бели подове. Белият под служи като огледално отражение на всички предмети в стаята, което прави вътрешността структурирана, по-малко уеднаквена. Сенки, отражения, отблясъци придават динамика на интериора.

бял гланцов под

Бял лъскав под в интериора е избран от любителите на илюзии, решени основно от хора без животни и малки деца. Като правило това са млади хора, това са ултрамодерни интериори.

бял под в интериора

В интериора на снимката по-долу виждаме, че мебелите на тънки крака, които са на пластмасов гланц, изглеждат като плаващи във въздуха. Това прави интериора необикновен, лек, но все пак комфортен, тази ултрамодерна дневна ще бъде само когато на пода е пухкав мек килим.

бял лъскав под в интериора

Друг пример за вътрешна спалня с бял, неудобен под, който искате да "омекотите" килима.

бял под

Така че:

- винил, пластмасови подове или бял гланцов линолеум са чудесни за светлите съвременни интериори, но по-малко неудобни

Обратното на белия под - подовете са топли бежови, цветът на кафе с мляко, пясъчен цвят. Те изглеждат познати, традиционни, но са извън конкуренцията, за да направят интериора уютен.

На снимката по-долу виждаме прост интериор: мека килим топла кафе с мляко го прави приятен и уютен.

бежов килим

Килим топъл бежов нюанс е много популярен в ретро и класически интериори. Ролята на бежовия килим в създаването на уют е безценна, въпреки че е толкова незабележима, че нашето съзнание не е фиксирано. Трябва да обърне внимание на факта, че бежовият под "изисква" акценти на наситения цвят в интериора.

бежов килим

Така че, следните съвети:

- ако мислите за цвета на пода в интериора си и не знаете какво да изберете - изберете бежово - ще стигнете до точката

За да се гарантира, че интериорът не стане "свеж", използвайте сочните цветове за аксесоари, перфектно прилягащи зелени, сини, аква, лилави, червени. Например, в следващия интериор на хола диван пресни зелени листа отлично на фона на спокоен бежов килим.

бежов килим

И в този интериор на офиса в модерен стил лек килим добавя уютна стая, отличен мек фон за ярки мебели и аксесоари:

лек килим

Килимите с ретро модел са много популярни в класическия интериор.

изберете килим

Килим с класически модел може да се използва в модерния интериор, като му придава ретро звук.

Така че, ако сте готови да промените подовата настилка за 5-10 години, отличен вариант ще бъде линолеум или килим, което ще направи вашия интериор наистина индивидуален.

Уют в дома ви!
Ако сте харесали статията, споделете я с приятелите си, като кликнете върху иконата на вашата социална мрежа. Благодаря ви!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оранжева кухняОранжева кухня
Килим във вътрешността на декоративните елементиКилим във вътрешността на декоративните елементи
Как да изберем и да поставим балатум за кухнята?Как да изберем и да поставим балатум за кухнята?
Как да се измие мръсотията и петна от стария линолеумКак да се измие мръсотията и петна от стария линолеум
Синя кухня с тихо настроениеСиня кухня с тихо настроение
Какъв цвят на пода да изберем? Ламинат и паркетКакъв цвят на пода да изберем? Ламинат и паркет
Тогава да затоплиш пода под линолеум в частната къща и апартаментТогава да затоплиш пода под линолеум в частната къща и апартамент
Как да изберем линолеум за кухнятаКак да изберем линолеум за кухнята
Простри тавани снимки и отзивиПростри тавани снимки и отзиви
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
» » Изберете цвета на подовия линолеум и килима