Какво е пилон за килим, как да го изберете и къде да купите

Да говорим днес за такова нещо, което все още е необичайно у нас, като перваза за мокет или по-точно за килими. Всъщност, самата възможност за полагане на килим над цялата площ на стаята се появи в нашата реалност преди около 15 години. Дотогава максимумът, който е бил разпространен в нашите апартаменти - това е линолеум или паркет. И с това е обичайно да комбинирате дървени или в наши дни пластмасови первази. И сега, килими, ние избираме между тях дървени или пластмасови первази.

Какво е первази за килими? Carpet цокъл - специална форма на пластмасови корнизи, обикновено L-образно напречно сечение, където тесен рафта ленти леко се наведе и боядисани и широк в предната част е снабдена с лейкопласт, който е прикрепен към килима. Това е вид канал, в който е поставена лента от килим, изрязана от основната ролка. В резултат на това получаваме цокъл със същата текстура и шарка като пода. Подбира се бордюра за килими с усилващи елементи и без скоби. Първите се фиксират с помощта на самонарязващи се винтове, като последният - използвайки контактно лепило.

Ако сте били в чужбина, може би отдавна сте обръщали внимание на аксесоарите в хотелите. Почти навсякъде в стаите килимът е украсен със специален цокъл.

Да разгледаме снимката:

Перфоратор за килимКакто можете да видите, ползите от такъв цокъл, че тя е съчетана с максимално цветовата гама на секс, всъщност той да се удължи и не се въведат дисонанс в цветовете на мебели и врати фитинги, както би могло да се случи с обичайните неудобни дървени или пластмасови корнизи.

Подобно на съвременните шарени пластмасови первази с кутии, первази под килима снабдени с подобни елементи за лесна инсталация този ъгъл, свързване и завършващи елементи: в и извън ъгли, наляво и надясно конектори.

Къде да купя первази за килими? Като се има предвид слабата популярност на аксесоарите на нашия строителен пазар, свържете се с най-големите строителни супермаркети или погледнете онлайн магазини, които са на ред и ще ви донесат слон от Индия, не само ви харесва цокли.

Нека да обобщим. Основните предимства на подложката за килима: подложката е много просто прикрепена към стената, а самонарязващите винтове са затворени с лента от килим. В същия цокъл с лента от килим е идеално комбиниран с пода. Когато килимът е напълно заменен с различна цветова схема, не е нужно сами да смените шаблона, просто заменете лентата в основата с нова. По този начин, основата за килим е задължителна в офисите, където материя за килими се променят достатъчно често, на всеки няколко години. В същото време цената за пластмасови подови первази под килима е много по-ниска, отколкото на плинт от дърво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове килими и тяхното качествоВидове килими и тяхното качество
Килими за стаятаКилими за стаята
Полагане на килима със собствените си ръцеПолагане на килима със собствените си ръце
Избор на килим дизайн за домашен интериорИзбор на килим дизайн за домашен интериор
Свеж акцент във вътрешността на килимната треваСвеж акцент във вътрешността на килимната трева
Подова настилкаПодова настилка
Външни широки пластмасови первазиВъншни широки пластмасови первази
Как да инсталирате пластмасова перваза със собствени ръцеКак да инсталирате пластмасова перваза със собствени ръце
Как бързо и точно да залепите подложката към подаКак бързо и точно да залепите подложката към пода
Килими в коридораКилими в коридора
» » Какво е пилон за килим, как да го изберете и къде да купите