Как да изберем линолеум за кухнята

Линолеумът е подово покритие с отлично представяне и голямо разнообразие от дизайни.

Към днешна дата линолеумът е синтетично покритие, въпреки че първоначално е естествен материал, изработен от естествени съставки.

Сегашният производствен процес е използването на синтетични аналози - поливинилхлорид.

Видове линолеум

В зависимост от силата на линолеум (трябва да се спомене, че ние говорим за синтетична версия, като естествено с оглед на високата цена в дома почти никога не се използва) може да продължи до десет години. Стандартна класификация го разделя на класове: домакинство (с минимална дебелина на защитния слой, и следователно с минимален период от време), полу-търговска (така наречената "златната среда" в цена и качество) и търговски (у дома рядко се използва, тъй като скъп, но подходящ за "натоварени" обществени помещения).

Линолеумът може да бъде класифициран като хомогенен и хетерогенен. Хомогенната е без основно покритие - тънка, но много издръжлива. Цифрата е разположена по цялата дебелина, така че е почти невъзможно да я "изтриете" по време на работа. Този вид материал обаче е малко ограничен в декоративното изражение.

Що се отнася до хетерогенната, тя е многопластова. Този материал включва базови слоеве, PVC слоеве, декоративен междинен слой (филм с отпечатан модел) и защитен слой, който е прозрачен. Това е хетерогенно, което често виждаме, когато пристигнем в магазина.

Препоръки за какъв вид линолеум за кухнята да избирате

Разнообразие от цветове от балатум за кухняТова е линолеумът, който най-често срещаме като подово покритие на стая като кухнята. Това е рационално обяснение - материалът е устойчив на влага, кухненското обзавеждане практически не оставя следи от него, грижата е непретенциозна в грижата и на цената - един от най-достъпните.

Всички тези предимства обаче могат да се реализират само в качествено платно. Ето защо възниква въпросът - кой линолеум да изберем за кухнята? Преди всичко, трябва да дадете предпочитание не на домакинството, а на полуобществения вид покритие.

Дебелината на защитния слой в този случай ще бъде около 0,5 мм, което ще увеличи експлоатационния живот на материала в продължение на няколко години. Ако не сте много добри в маркирането, можете да навигирате по тегло - покритието е по-тежко, толкова по-дълго ще продължи. В края на краищата, продължителността на работа зависи от плътността на материала.Ясно е, че предпочитанието трябва да се дава само на продуктите на добре познати компании. Много от тях произвеждат специални колекции с подобрени свойства. Например има опции, когато платното е покрито със специална антибактериална импрегниция. В резултат на това се създава силен антимикробен слой. Има опции и с противогъбично лечение.

Разбира се, ще бъдат запазени допълнителни защитни свойства за период, малко по-малък от целия живот на покритието. Много е важно да изберете нехлъзгащи покрития за кухнята, в края на краищата, мокро почистване в тази стая се извършва много често. За да се предпазите, дайте предимство на релефните повърхности - по-често подобни покрития ще имитират естествен камък или дърво.

Предимства и недостатъци на покритията от балатум

Линолеум в кухнята с рисункаПредимствата са очевидни - те са практични, лесни за инсталиране и лесни за грижи. На декоративните възможности те не са равни. Например, като изберете материал за кухнята, можете да дадете предпочитание на "мраморен под" или "масивна дъска".

В крайна сметка, има много възможности - модерна балатум може едновременно да имитира някакви естествени и синтетични материали (ламинат, паркет, камък и плочки), и да се създаде напълно уникален повърхност - с модел, украшение или, например, се симулира плат или кожа парчета.

Линолеумът има оптимално съотношение цена и качество - експлоатационният му живот надвишава или е равен на живота на подобни изкуствени покрития (като ламинат), а цената е много по-ниска.

Линолеум в полу-кухнятаНедостатък на това покритие също е. Много хора не харесват своя синтетичен произход. Въпреки това, няма опасност в този факт, разбира се, ако купувате висококачествени продукти. В същото време трябва да знаете, че евтината цена, посочена по-горе, не означава абсурдно ниска цена.

В крайна сметка, зачитането на производителите използва синтетични, но висококачествени компоненти, така че има определена ценова граница, под която започва нискокачественият фалшификат. Ясно е, че за всички допълнителни свойства като антимикробното лечение ще трябва да плащате допълнително.

Обхват на приложение

Модерен линолеум може да се използва абсолютно в целия апартамент. Трябва да се отбележи обаче, че има някои традиции при декорирането на интериора - например холът е най-често декориран много елегантно и е изложен тук "до максимум". Що се отнася до подове в спалнята, тук традиционното покритие е килим. Но в други стаи - коридор, кухня, трапезария, кабинет и така нататък линолеум ще бъде повече от необходимо.

Инсталацията може да се извърши по два начина - със или без лепило. Какъвто и да е метод, който избирате, важно е да обърнете специално внимание на подготовката на фондацията. В процеса на тази подготовка старото покритие се разглобява, а грубият под е ремонтиран и изравнен колкото е възможно повече.

Направете изводи

Така че, кое е по-добре да изберете линолеум за кухнята? Първо изберете любимата си марка. Изберете цвета, който харесвате (традиционно кухнята използва имитация на плочки или дърво).
Можете също така да прочетете статия за как да изберете линолеум за кухня. Но не забравяйте, че трябва да давате предимство на силни материали, за предпочитане от една полу-търговска класа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме как да изберем линолеум за кухнятаРазбираме как да изберем линолеум за кухнята
Какъв вид марка линолеум на tarkett изберетеКакъв вид марка линолеум на tarkett изберете
Това, което определя цената на линолеумТова, което определя цената на линолеум
Какво е по-добре от линолеум или ламинат?Какво е по-добре от линолеум или ламинат?
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Технически характеристики на линолеума от кафяв цвятТехнически характеристики на линолеума от кафяв цвят
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Как да изберем линолеум полу-търговски tarkettКак да изберем линолеум полу-търговски tarkett
Как да изберем добър битов линолеумКак да изберем добър битов линолеум
» » Как да изберем линолеум за кухнята