Полагане на линолеум върху бетонен под

В изграждането на вили, вили, апартаменти и други видове жилища, линолеум етажи са широко разпространени. Тяхната популярност се обяснява с факта, че те са лесни за инсталиране, евтини, хигиенични и достатъчно издръжливи. Асортиментът от модерни типове линолеуми, произвеждани от местни и чуждестранни производители, е изключително широк. Това покритие е направено от плат, филц, поливинилхлорид, а понякога е без основание. За полагането на линолеум върху бетонния под се използват специални маски и лепила, които се определят от типа на балатум и препоръките на производителите.

Подложките за балатум на устройството започва след завършването на всички специални, общи и довършителни работи, включително поставяне на стени с тапет и техните цвят. Такова покритие етаж, балатум, трябва да бъде инсталиран в стаите с затворени врати и прозорци, в които температурата на въздуха не е под 15 градуса, а влажността не надвишава 60. Основи за линолеум, трябва да отговарят на следните изисквания:

• Якост на натиск (не по-малко от 75 кг / кв.м Cm) -
• Влажност не повече от 8-
• Бъдете без пукнатини.

Тъй като базите могат да бъдат избрани цименто-пясъчни замазки, леки бетонни замазки, дървесни плочи от дървесни частици и дъски от дървесни влакна, подови настилки от дъски Линолеумът е еластичен материал с малка дебелина, което означава, че неравността на субстрата може да се забележи на неговата повърхност.

Полагане на линолеум върху бетонен под

Преди да се полагат линолеум трябва да бъдат нарязани на размера на коридора или стая. След това се полага в определена последователност. Първо, килимът се разгъва на подготвена, суха и чиста основа и се държи в насипно състояние за период до 2 дни. Ако преди съхранение ролки на линолеум са били съхранявани при ниски температури, те трябва да се държат в продължение на 2 дни при температури над 15 градуса.Прави парчета линолеум могат да се режат по периметъра на помещението. Тази работа се извършва така, че разстоянието между стената и ръба на килима да е не повече от 10 мм. Ъгълът на килима от балатум е разположен на две съседни стени с необходимата свобода без разрязване. Положената облицовка внимателно се заглажда до ръбовете на стаята, започвайки от средата й.

В малките стаи линолеумните панели са залепени към бетонния под. Това може да се направи по два начина. Внимателно нагъната сгъната плат половината от ширината, а от задната страна се прилага мастика. Приблизително, след 15 минути тази част от покритието се притиска към основата и след това втората огъната част се отстранява и се залепва.

Вторият метод включва разпръскване на основата под половината от ролката, навита вътре в ролката. След това ролката се изважда и се притиска към извънгабаритната основа. Също така, втората част на линолеума е залепена. Силното залепване на материала се гарантира чрез внимателно подвижване на панела, което се постига чрез изглаждане на ръка с плик или ролка. Приложението се прави от средата до краищата, за да се премахне въздухът. Линолеумът е изпънат с плинтове, прикован към стените.

Ако стаята не може да бъде покрита с едно парче линолеум, тогава преди етикета съседните панели трябва да се припокриват с 15-20 mm. След 2-3 дни те се нарязват и краищата се залепват. За тази цел нож нарязани по линията само две платна, крайните части от заклани повдигане на база под прилага смола или лепило, и след това пресовани и свали техните ръбове. За да сте сигурни, че ножовете не се разкъсват под рязането, под ръба на панелите може да поставите ленти от картон или дървесни влакна с ширина 40 мм.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем лепилото за линолеум?Как да изберем лепилото за линолеум?
Това, което определя цената на линолеумТова, което определя цената на линолеум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем линолеум за кухнятаКак да изберем линолеум за кухнята
Ремонт по собствена сила прави линолеумРемонт по собствена сила прави линолеум
Разбираме как да изберем топъл линолеумРазбираме как да изберем топъл линолеум
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
Каква е дебелината на линолеумаКаква е дебелината на линолеума
Каква е широчината на линолеумаКаква е широчината на линолеума
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
» » Полагане на линолеум върху бетонен под