Ремонт на апартамент Ние правим ставите на балатум

Един от най-достъпните и непретенциозни материали за пода е, разбира се, линолеумът. И ако това е и местно производство, тогава всеки може да го купи. Но трябва да помните, че подкрепяйки местния производител, ще трябва да решите въпрос, който не би възникнал, ако са внесени линолеум.

Проблемът на ставите

Чуждестранните производители произвеждат широк линолеум - до четири метра и това е огромното му предимство. Но местното производство е основно овладяно само на половин метър широк. Разбира се, това е достатъчно за баня или малка стая, но дори и за малък кухненски бокс тази ширина очевидно няма да е достатъчна, особено ако сте започнали обновяване на апартаменти в нови сгради сами по себе си.

Предполага се, че линолеумът трябва да бъде напечатан с ленти, последвано от залепване по ставите. Но тук има още един проблем - ставите, както показва дългата практика, в крайна сметка се отлепват, от която започва да се набъбва линолеумът.

Как да избегнем този проблем? Линолеумният материал не е особено гъвкав и доста гъст, така че обикновеното лепило тук няма да помогне. С цел надеждно свързване на фугите между лентите и избягване на бъдещи проблеми, експертите препоръчват използването на метод за заваряване на линолеум.

Днес се създава производство на студено и горещо линолеум заваряване.

Изборът зависи от вида покритие. Ако е било взето решение за изграждане на мощно покритие, търговско, с повишена плътност и твърдост, тогава трябва да изберете заваряване с горещ тип. Но мека, домакинство балатум е абсолютно противопоказано - под влиянието на висока температура, като линолеум може просто да се разтапя ... В този случай той може да се разтопи не само в областта на ставата, но приемането на прекалено много, а след това на корицата ще бъде завинаги разрушен. Ето защо, за битови линолеум, се препоръчва да се използва само студено заваряване.Горещо заваряване на линолеум

Можете да подготвите линолеума за заваряване, но е малко вероятно, че ще можете да се заварявате. Процесът на горещо заваряване на линолеум се извършва при температура до 4000 ° C, като се използва специален инструмент.
Първоначално капитанът нарязва жлеба за кабела, след което с помощта на заваръчен пистолет буквално заваля шнура в жлеба по цялата дължина на острието. След това шевът се подрязва с дъгообразен нож и се смила. В резултат на това въжето става едно с линолеума.

Студено заваряване на линолеум

Този метод на заваряване не е наистина. Това е името за залепване на платното със специално лепило. По принцип няма нищо особено трудно, за да можете да спасите господаря и да направите всичко сами.
Просто студено заваряване на линолеум се извършва, както следва: фуги от линолеум са запечатани с лепило, прерязани с нож, и лепило се изсипва в слота. Лепилото трябва да се използва задължително - предпазва покритието от случайно навлизане на лепило и ви позволява да направите шева по-гладък и подреден. След около десет минути шотче може да бъде премахнат - всичко се случи.

Право на секс!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем и да поставим балатум за кухнята?Как да изберем и да поставим балатум за кухнята?
Как да се измие мръсотията и петна от стария линолеумКак да се измие мръсотията и петна от стария линолеум
Инструкция стъпка по стъпка за самополагане на линолеумИнструкция стъпка по стъпка за самополагане на линолеум
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Как да изберем линолеум за кухнятаКак да изберем линолеум за кухнята
Ремонт по собствена сила прави линолеумРемонт по собствена сила прави линолеум
По-хомогенният линолеум се различава от останалитеПо-хомогенният линолеум се различава от останалите
Сравнете цените за битови линолеумСравнете цените за битови линолеум
Какво определя цената на линолеумаКакво определя цената на линолеума
Каква е широчината на линолеумаКаква е широчината на линолеума
» » Ремонт на апартамент Ние правим ставите на балатум