Килим във вътрешността на декоративните елементи

Килим в интериора
Килимът е един от най-добрите начини за радикална промяна на интериора, като към него се добавят текстура и цвят. В тази статия ще ви помогне един блог за интериорен дизайн Вземи килима в интериора.

Обърнете внимание на първата снимка: колко хармонично изглежда хола. Същото може да се каже и за една хармонична, но по-екстравагантна дневна в следващата снимка.

Тайната се крие в това, че на килима е съчетана с цвета на мебелите или аксесоарите - първата снимка в възглавниците повтарят жълт и розов цвят на килима, на снимката по-долу се поддържат от розовия цвят на дивана цвета на килима.

Така че, първият начин, по който използваме, избора на килим в интериора е да приложите цвета на килима в аксесоарите. Важен нюанс: нюансите трябва да съвпадат. Например, криво-розовите възглавници на килима от пастелно-розов цвят няма да са подходящи.

килим в интериора

Това не означава, че трябва да изберете аксесоари точно в точния тон на килима. В предишната снимка можете да видите, че цветовете на възглавниците и одеялата не съвпадат перфектно с цветовете на килима, но все още изглеждат хармонични, защото техните цветове са много близки.

Така че, ние използваме килима във вътрешността, при условие, че комбинацията от килима с други аксесоари:

-Изберете за аксесоари цвят по-близо до цвета на килима

Разбира се, изборът на аксесоари, които да се обърне внимание, те ще напуснат лесно да промените интериора или ще бъде "завинаги" .Poetomu се римува с килим само сменяеми принадлежности - завеси, картини, фини декор като възглавници и вази.

Например, на снимката по-долу, - картините и завесите са идеално римизирани с килими. Трябва да се отбележи, че яркият цвят на столовете не изглежда много хармонично - светлият килим + ярки мебели са добри, ако цветовете са значително различни, като например жълто и синьо.

И в този интериор в килима е шам-фъстък, до който яркозеленият цвят става натрапчив. Основното правило е, как да изберем килим в интериора:

Килим във вътрешността на хола: комбинираме мебели и килим

Ако искате да поставите ярки килими в ярки мебели, изберете мебели и килими с различни цветове.

Разбира се, няма смисъл да се поставят мебели на килима от същия цвят като килима, както е на снимката по-долу.

На червения килим белите мебели изглеждат прекрасни, а червените мебели на червения килим изглеждат безсмислени. Така че:
-Не взимайте мебели и килими в един цвят - изглежда грозно и неразбираемо.

Ако комбинирате нееднороден килим с аксесоари, трябва да изберете точно цвета на килима, който ще подчертае идеята за вашия интериор.

Килим в контрастен интериор

Нека да разгледаме това изявление, като използваме примерите в снимките.
На следващата снимка килимът се изработва в различни нюанси на червено, а в една от тях е направена масичка за кафе и лампа - най-интензивна. Тя изглежда добре, тъй като тя отговаря на общата идея за интериорен дизайн - контраст. В този интериор цветът на ръждата и прасковата не би се появил, тъй като е необходим ярък и ясен контраст.

Друг пример е показан на следващата снимка - тихо интериор (с основни цветове сиво, синьо, светъл дъб), разредени контраст черно-бял килим, и да се подчертае тази разлика, поставени в черни и бели възглавници. От една страна се оказа доста грубо, но вероятно собствениците бяха нетърпеливи за това.

Друг пример за следващата снимка е и тихият интериор, който е разнообразен с многоцветен килим и избрал за възглавниците приятните богати цветове от килима - тъмно жълто и тъмно синьо.
Ако психически правите замяна на възглавници за черно и червено (тези цветове също се използват в килима) - можете да разберете как работи това правило.

- ако имате многоцветен килим, използвайте за аксесоарите такива цветове на килима, които най-добре следват идеята за вашия интериор.
И накрая, най-последователната версия на тази комбинация е да изберете за аксесоари не един или два цвята, които са приложими в килима, но всички цветове. Задачата не е най-лесна от гледна точка на пазаруването, но резултатът ще бъде отличен.

Както на снимката по-долу, килимът се състои от ивици бежови, коралови, кафяви, кремави и шоколадови. Огледало рамка и възглавници - сметана, подови лампи, абажури - корал, маса - кафяво, pridivannaya нощно шкафче - шоколадови tsveta.Nemnogo аксесоари бежов цвят добавени от камината. Картината е чудесна.

Така че, разглобихме първия начин да включим килима в интериора - да го комбинираме с аксесоарите.

Контрастен килим в интериора

Друг начин: как да изберете килим в интериора - не го комбинирайте с нищо, но го контрастирайте с другите цветове на интериора.

На снимката по-долу килим с яркочервен цвят също не се комбинира с нищо - задачата му е в друга. Добавя цвят към монохромен интериор, в който се използват черни, сиви и бели цветове за мебели и декор.

За втория начин за въвеждане на килима в интериора обикновено се използват килими с наситени цветове.

Дебелите, ярки, наситени цветове отлично компенсират другите цветове на интериора. Например, както е на снимката по-долу - оранжев светъл килим отлично подчертава бялото на дивана. Разбира се, възглавницата на дивана изпада от общата римума - тя е много по-лека.

Какви са правилата на този начин на използване на килима във вътрешността?

Първото правило:

-Ако имате тъмни, бели или светли мебели, използвайте богат килим в интериора, който отлично оцветява мебелите.На снимката по-долу можете да видите колко е готино, когато цветни килими циклама набляга мента kreslo.Perechislim двойки партньори цветове: жълто и синьо, синьо и оранжево, розово и зелено, тъмно червено и светло синьо, жълто, бордо, оранжево и шам фъстък, синьо и виолетово, червено и бежово.
Двойката цветни партньори, разбира се, е много по-голяма, но горепосочените са напълно изпитани в интериора, не могат да чакат неприятни изненади.

Сега разгледайте второто правило по-подробно.
Вижте следните две снимки.

Всеки интериор включва мебели и килими с много красиви цветове. Но поради факта, че цветовете на мебелите и килимите са различни, но подобни, мебелите и килимите в интериора не се различават помежду си, а сладко.
Вижте например първата снимка: белият килим е красиво оцветен от красивия цвят на килима. Но кафявата маса на фона на килима се губи. Би било много по-добре да имаш бяла маса. Така че второто правило е това
- не поставяйте мебели на килим с подобен цвят, по-добре е да използвате контрасти.

В следващата снимка килимът с ярки оцветявания е много изразителен в леко хомогенна среда. По тази причина красивата форма на столовете стои на фона на яркия килим. Така че, третото правило може да бъде формулирано, както следва:

В един много светъл интериор светлият килим разрежда монотонността.

В следващата снимка напълно доказано, че ярък килим, на първо място, и зонирани помещения, подчертавайки района на камина и трапезария, и второ, подчертават формата на мебели. Така че, следните съвети:
-ако имате ярки мебели и лек под, а интериорът изглежда мрачен по ваше мнение, ярък килим ще съживи идеално стаята ви.

Отлично изглежда не само ярките твърди килими, както и в по-рано подадените снимки, но също и цветните килими в етно-и стил на страната. Много модерно е да поставите такива килими в модерен интериор (например със стил съвременен) и вече не добавяте принадлежности за страната и етнически аксесоари - всичко останало е неутрално - модерно. Изглежда страхотно.

Нека сега разгледаме как да добавим килим към контрастиращия интериор. На снимката по-долу виждате тъмно оцветен под, бял диван, част от стена от наситено червено, а частта е абсолютно тъмна. И златната мат идеално се вписва в тази картина, дава я строги и драматични.

По-познат пример може да се види на следващата снимка.

Светлината на интериора има контрастни тъмни елементи, перфектно се украсява с килим с богат ябълков цвят. Следното правило е много просто.

- За да съживите контрастиращия интериор, трябва да използвате килим с наситен, но не много ярък цвят.

Чудесно посрещане, когато килимът не е монофоничен, но има няколко наситени цвята - както е на снимката по-долу, където килимът е важна част от бруталния интериор. Тъмните мебели на тъмния под не изглеждат много добре, а цветният килим значително подобрява интериора.

Подобен случай на снимката по-долу е тъмно и тъмно мебели. С помощта на бял килим интериорът става визуално по-светъл. Но би било по-добре, ако килимът се приближаваше до палците, докосвайки ги, тъй като нощната маса се сливаше с тъмния под.

Следното правило:

-ако имате тъмни мебели и тъмни подове, използвайте в интериора или лек килим и го поставете по такъв начин, че директно да влиза в контакт с тъмните мебели.

Сега нека преминем към фетиша на съвременните дизайнери - бял пухкав килим. На снимката по-горе можете да видите друг важен нюанс - този бял килим с дълга дрямка прави интериора по-уютен.

Същата снимка се вижда на снимката по-долу - доста студеният модерен интериор става по-приятно благодарение на пухкавия бял килим.

Или на предишната снимка - килимът изглежда страхотно и омекотява оригиналния, но твърд интериор с високотехнологични елементи. Почистване на такъв килим е по-трудно, но този килим работи перфектно в интериора.

- бял пухкав килим ще изглежда страхотно във всеки интериор

Но килими от други неутрални и светли цветове - крем, бежово, млечно бяло, пясък, светло сиво и др. - най-подходящ за тих интериор, както е на снимката по-долу. Такива килими също са добри в контрастен интериор, ако основните цветове също са естествени и спокойни. Ако интериорът използва блестящи и ярки цветове - килим от млечен бял или бежов цвят ще изглежда като избледнял, ще загуби.

Килим във вътрешността на доминиращия цвят

И накрая, най-сложен пример за това, кога се използва килим в интериора. Килим в интериора може да се направи в доминиращия цвят на интериора.

На снимката по-долу можете да видите, че килимът в интериора е направен в същия бежов цвят като останалите декоративни елементи.

Защо този метод се нарича най-трудно?
Килим в интериора - голям обект, ако господстващият цвят стане много, ще бъде много агресивен. Това правило е вярно и за тихи нюанси, например охра.

-ако изберете килим в доминиращия цвят на интериора, помислете за възможността за намаляване на количеството цвят, ако стане прекалено много.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Секс в детската стаяСекс в детската стая
Уроци по дизайна на различни килими във вътрешността на холаУроци по дизайна на различни килими във вътрешността на хола
Как да почистите килим у домаКак да почистите килим у дома
Килим в идеите за детската стая 2016Килим в идеите за детската стая 2016
Как да използвате килим в модерен интериорКак да използвате килим в модерен интериор
Внимателните родители избират детски килим за момичеВнимателните родители избират детски килим за момиче
Дизайн на килими за вашия интериорДизайн на килими за вашия интериор
Каква роля играе овалния килим във вътрешността?Каква роля играе овалния килим във вътрешността?
Как да премахнете миризмата на урина от методите на килимаКак да премахнете миризмата на урина от методите на килима
Почистване на килими и килими при домашни народни средства или изчезванияПочистване на килими и килими при домашни народни средства или изчезвания
» » Килим във вътрешността на декоративните елементи