Как да изберем и купим килим

Вероятно почти всеки, който знае как да чете и гледа телевизия, знае кой килим е. Това е изкуствен или естествен килим, който по правило се разпростира върху цялата площ на стаята. За разлика от килима, който има завършен модел, килимът е проектиран като ролков материал с малък повтарящ се шаблон или дори без шаблон изобщо.

Нека оставим въпроса на холовата избор между ламинат и килим. Да предположим, че решите да си купите килим. Решете какъв тип стая. Ако това е малко посещавана стая като спалня или детска стая, значи си струва да погледнете варианти с дълга купчина. Този килим е много приятен на допир и има повишена звукова и топлоизолация. За детската стая и спалнята това е най-оптималната опция, защото е удобна за ползване и не се препъва. Като потъпкваме, не означаваме физическо износване на плешивата глава, но бутане и натискане на купчината с краката ни на земята.

Как да изберем и купим килим

За ходене през стаи като хол или коридор, където килимът трябва да бъде покрит с мокет, по-добре е да вземете опции с кратък дрямък. Ако искате мек под, по-добро легло под килим субстрат. В тази страна малко внимание се отделя на този елемент, въпреки че субстратът е много важен и практичен елемент. Основната цел на подложката е да се увеличи експлоатационният срок на килима. Без него се износва по-бързо между твърдия под и тила на обувките. В допълнение, част от удара при ходене на подложката поема, действа като амортисьор. Правилно подбраните субстрати увеличават усещането за комфорт и мекота. След закупуването на тънък килим и висококачествен субстрат ще постигнете ефекта на дебелия дрямък и ще спестите прилична сума по едно и също време.

При закупуване на килим, обърнете внимание на вида на килима: килим за дома има най-нисък клас на издръжливост, но това е достатъчно за едно жилище. Избирането на същия килим за офиса или дори търговски килим ще бъде безсмислено разхищение на пари и надплащане за стая с ниско натоварване на пода, което е хол.

Незабавно още един съвет за смачкането на килима. Опитайте се незабавно да определите за себе си оптималното разположение на тежки мебели в стая с прясно закупен килим и избягвайте изкушението да продължите да правите пренареждания. Защо? Тъй като през седмицата тежко легло с рамката ще изтласка купчината килим на земята и ще го изправи обратно, ще бъде много, много проблематично. След преместването на леглото на друго място на пода ще остане отпечатано за много дълго време.След като сме дефинирали дебелината на покритието, ние продължаваме да проектираме. Тук всичко е просто. Опитайте се да изберете цветовата гама на килима, който да се закупи, до цвета на стените. Още съвети, които няма да дам, всеки дизайнер за себе си и настоявайки за нещо друго, ще бъде глупава идея.

Обърнете внимание на токсичността и антистатичното покритие, можете да поискате тези параметри, като поискате продавачът да покаже документи за продавания килим. Тук всичко е просто: няма разрешителни - не се купувайте, това е вашето здраве. Не се заблуждавайте от евтини стоки.

Накрая сте избрали статията, от която се нуждаете и която ще купите. Не бързайте и следвайте правилото "Измерете седем пъти и го отрежете". При изчисляване на необходимото количество килим трябва да се пристъпи към геометрията на помещението, наличието на прозоречни первази, стандартната ширина на наличните в търговската мрежа артикули и други нюанси. Не е достатъчно да имате точно размерите на стаята, трябва да проверите перпендикулярността на стените, така че стаята да изглежда като правоъгълник, а не диамант. В противен случай трябва да купите много по-голям запас за резитба. Като цяло, общата площ (квадратура) на закупения килим трябва да надвишава площта с най-малко 10%. Ако стаята не е правоъгълник и има сложна форма (голям балкон, прозорец, ниши на вратата) отпадъци, когато полагането на рула покрития може да достигне 30-40 процента.

И накрая последния съвет: опитайте да си купите килим от надежден продавач. Това ще ви спести от сериозни загуби, ако направите грешки при подбора и покупката на килим.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем килим за къщата?Как да изберем килим за къщата?
Как да изберем добър килимКак да изберем добър килим
Килим с дълга купчина и без купчина, който е по-добър?Килим с дълга купчина и без купчина, който е по-добър?
Килим в идеите за детската стая 2016Килим в идеите за детската стая 2016
Видове детски килими с пътищаВидове детски килими с пътища
Как да изберем практичен и красив детски килим на подаКак да изберем практичен и красив детски килим на пода
Килим в правилата за избор на стая за детска стаяКилим в правилата за избор на стая за детска стая
Килим в детската стая за момчето как да изберем най-доброто?Килим в детската стая за момчето как да изберем най-доброто?
Използвайки бял килим в интериораИзползвайки бял килим в интериора
Внимателните родители избират детски килим за момичеВнимателните родители избират детски килим за момиче
» » Как да изберем и купим килим