Сравнете цените за битови линолеум

Изборът на линолеум за жизнено пространство, в никакъв случай не може да го направи по отношение на спестяване на пари.

Да, продуктите на известни компании могат да струват много, но такава цена е и такса за вашата безопасност.

В края на краищата, пластификаторите са отговорни за гъвкавостта и количеството им не може да бъде определено визуално. Висококачественият линолеум ще се счупи на студа, но не и от грешната страна. В допълнение, цената на материала се влияе от дебелината на защитния слой - колкото повече е, толкова по-скъпо ще струва покритието.

Атрактивните дизайни също така увеличават цената: в този случай цената ще зависи от това колко добре се подражава естествената повърхност или как изглеждат въображаемите модели. Трябва да знаете, че цената на линолеума на домакинствата може да се различава в зависимост от членството в определена колекция, може да струва доста евтино, но не трябва да се очакват показатели за високи показатели от такъв материал.

Линолеум домакинство - цена и видове

Домакинство - това е отделен клас, който включва покрития, използвани изключително в жилищни, т.е. "ненатоварени" помещения. Този тип покритие включва три слоя:

  • На върха е защитен слой, на който дебелината на материала зависи от дебелината му,
  • В средата - декоративен слой, който е отговорен за външния вид,
  • По-долу - на основния слой, осигуряване на звукова и топлоизолация, както и отговорни за устойчивостта на покритието на деформации.

Домакински линолеум от TarkettВ съвременните условия битовият линолеум е много популярен. Той може да се класифицира според субстратния материал. Така че, в това качество може да се използва: филц, юта, полиестер или плат.

Оптималният вариант, осигуряващ най-добрите технически характеристики, се счита за пенополихлорид. Такъв субстрат може да бъде както химически, така и механичен.

Сред известните компании, които правят домашния вид, могат да бъдат отбелязани Tarkett, IVC, Juteks. Например, белгийската фирма IVC произвежда покрития от първокласен клас. Платното на тази фирма, въпреки принадлежността към класа на домакинството, има най-висока износоустойчивост. Целият материал също има специално защитно покритие, което свежда до минимум механичните повреди и позволява лесна поддръжка на пода.

Линолеумът на Juteks има гъвкава конструкция и здрав слой. Благодарение на оптималната комбинация от декоративни и експлоатационни свойства, този материал е един от лидерите в потребителското търсене. Освен това е много лесно да се инсталира.Линолеум домакинствоКомпанията Tarkett хармонично съчетава традициите с високотехнологичното производство. В този случай има много колекции от такива продукти, от това цената на домакинския балатум може да се различава няколко пъти.

Дебелината на работния слой оказва решаващо влияние върху цената, въпреки че много зависи от дизайна. В колекциите на Tarkett много често има повърхности, които реалистично имитират природни - например камък или дърво.

Домакински линолеум Tarkett има специална структура, която го прави нечувствителна към влагата. Съществува и специален защитен слой, който допълнително "осигурява" материала срещу преждевременно износване.

Как да изберем правилния линолеум

Под домакинство се разбира хетерогенно покритие със защитен слой от 0,15 до 0,3 мм. Общата дебелина в този случай може да бъде от 1,5 до 3 мм, а широчината на ролката - един и половина до четири метра. Теглото на един квадратен метър от такова покритие ще бъде от 1,25 до 2,5 килограма.

Размерът на постоянната деформация не надвишава 0,2 мм. При захващане на пръта 45 мм не трябва да се появяват пукнатини - в този случай гъвкавостта се счита за задоволителна. Количеството на абсорбция на вода не трябва да бъде повече от 1,5%, а топлопроводимостта ще бъде в диапазона 0,018-0,035 W / m * K. Абсорбцията на звука на домашния балатум е в диапазона от 13 до 18 децибела.

Всички тези спецификации са много важни. По правило всички тези стойности са посочени върху маркировката. Ако един от показателите е много различен от представените по-горе, това е повод да се постави под въпрос качеството на материала и да се откаже купуването му.

Линолеум Tarkett в апартаментаОценявайте външния вид на покритието (не на конструкцията, а на структурата). Домакинската пяна на базата има в състава си и тънки стъклени влакна (външно прилича на нетъкан текстил). Ако погледнете домашния линолеум отдолу, ще видите гъба с микропорести. И горният слой е направен от чист поливинилхлорид.

Между другото, това е един от най-скъпите компоненти в производството. Ето защо увеличаването на дебелината на защитния слой води до повишаване на цената. Този въпрос не може да плати, ако спазва професионални препоръки: дебелината на защитния слой 0.5 mm прави покритието, подходящи за обществени места с висока гъстота на трафика, 0.3 mm - със средно 0.25 mm - подходящ за кухня и коридор материал балатум с дебелина от 0,2 мм от PVC може да се използва в столовете и деца, както и с дебелина 0,15 м - в спални и дневни. В допълнение, цената за подови настилки може да се прочете в статията за цената на линолеума.

Как цената влияе върху качеството - резултатът

Срокът на експлоатация на линолеум в домакинството не надвишава десет години (най-често 3 ... 7). Можете да решите сами дали трябва да плащате допълнително за продължителността на услугата или ако ще подновите покритието за три години. По отношение на размерите на ролите, които също влияят върху крайната цена, трябва да се съсредоточите върху параметрите на стаята. В повечето случаи стандартната таблица с размери е достатъчна, за да избере най-подходящия вариант от гледна точка на икономичното рязане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белезиХомогенен и хетерогенен линолеум, отличителни белези
Какво е по-добре от линолеум или ламинат?Какво е по-добре от линолеум или ламинат?
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Технически характеристики на линолеума от кафяв цвятТехнически характеристики на линолеума от кафяв цвят
Какво да търсите преди да купите линолеум от tarkettКакво да търсите преди да купите линолеум от tarkett
Как да изберем линолеум полу-търговски tarkettКак да изберем линолеум полу-търговски tarkett
Каква е дебелината на линолеумаКаква е дебелината на линолеума
Какво определя цената на линолеумаКакво определя цената на линолеума
Определя се от цената на естествения линолеумОпределя се от цената на естествения линолеум
Какво е лилаво?Какво е лилаво?
» » Сравнете цените за битови линолеум