Простри тавани снимки и отзиви

Всеки ден опънати тавани стават все по-популярни, тъй като те са евтини, красиви и много удобни. Нека да разгледаме опънати тавани от гледна точка на дизайна, един блог за интериорен дизайн ще ви помогне с това.

Нека да не си затваряме очите за очевидното: Цветни тавани толкова много отрицателни отзиви, така че в тази статия се организират разбор и погледнете много снимки на окачени тавани.

Основният проблем на опънатите тавани е, че цветът винаги се държи непредсказуемо в интериора. Това означава, че след инсталиране на цветен таван stretch, тя става тъмно място, висящи, визуално и психологически смачкване. И още едно несъответствие: хората избират цвета на тавана за един от основните цветове на интериора и в крайна сметка получават напълно различен цвят, който изобщо не им е удобен.

Най-трудната опция е, когато се случват и двете факти, както можете да видите на снимката по-долу.

В тази стая, окачения таван се коригира с оттенък мебели - тухла цвят, но в крайна сметка се оказа, от една страна, червена боровинка, и второ много тъмно.

Нека да разгледаме по-отблизо и двата проблема. Много често те се появяват с опънати гланцови тавани. На снимката по-долу можете да видите лъскавия таван, който се избира в един от основните цветове на интериора - светло синьо.

Част от тавана, прасковени стени, тъмносини мебели и светлосини ламбрекини и завеси. Изглежда, че таванът на светло синьо трябва да се побере в такъв интериор. Но погледнете, какъв интериор в края се оказа тъмно. От прозореца идва цветът на деня, всички лампи са включени и въпреки това стаята се оказа тъмна. Защо това се случва?

Първо, всеки цвят на тавана ще има различна лекота. В близост до източника на светлина таванът винаги ще изглежда по-лек, колкото по-далеч от прозореца, толкова по-тъмен. В минимално количество този ефект се изразява в матирано-бял замръзнал таван, максимално на тавана с цветна лъскава повърхност. Колкото по-силен е блясъкът, толкова по-силен ще бъде ефектът.

На второ място, лъскавият таван отразява както пода, така и стените и тези отразявания на цветовете изкривяват цвета на опънатия таван и го затъмняват.

В резултат на това получаваме двоен ефект на затъмнение - във всички осветени области, естествено затъмнение и допълнително затъмнение от отразяващи цветни стени, мебели, под. Оригиналният цвят на тавана е много изкривен.

На снимката по-долу можете да видите отличната идея за дизайна на спалнята. Розов + праскова + златист - добра комбинация. Но отново този ефект на силно затъмнение - дневна светлина от прозорците, всички осветителни лампи са включени и вместо на структуриран интериор се оказва тъмна каша праскова. Първоначално избран в цвета на стените прасковен таван започва да изглежда по-тъмен поради факта, че тя отразява стените и леглото.


На снимката представена по-долу, подобна ситуация. Colorful лъскава таван в избрания цвят на пердета, но вместо око харесван пастел имаме неясни и трудно. Стенни лампи не спести, тъй като ярко жълт цвят на светлините отразени в блясъка и създава още по-голям контраст и още по-силна изкривяват оригиналния цвят на тавана на разтягане.

Тази снимка на таванния участък е забележителна поради факта, че веднага става ясно колко цветният таван прикрива обема на помещението.Ако смените цвета на тавана с бяло (както е на снимката по-долу) - веднага усещаме разликата. В тази ситуация само таванът е осветен, но цялата стая става по-лека. Това е един от законите на възприятието.


Ако имате малка стая (до 24 м), цветният таван винаги ще бъде рисковано решение, така че лъскавото - без възможности за значително намаляване на пространството. Поради тази причина има толкова много отрицателни отзиви за опънати лъскави цветни тавани.

Какво може да се направи?

Гланцовите тавани са противопоказани в малки стаи с нисък таван. Повечето експерименти с цветен таван са неуспешни, рецензиите за такива интериори са най-тъжни.

Какъв цвят опъвам таван, за да избере за такива стаи? Разбира се, обичайният бял таван. Следващият въпрос, който естествено възниква: матиран или лъскав таван, който да избирате?
Мнението, че лъскавият таван визуално увеличава пространството, има основания. На снимката по-долу има стая с матирано таван, следващата снимка е с гланц. Всъщност лъскавият таван прави по-голямо помещение.

Но това правило е валидно само ако интериорът е лек. Ако имате тъмен под, мебелите са тъмни и стените са наситени - всичко това ще се отрази в блясъка и целият интериор ще изглежда по-тъмен. И най-тъмните стаи винаги изглеждат по-интимни.

Така че, ако основните цветове във вашия интериор са ярки, можете спокойно да изберете лъскав таван. Ако поне един основен цвят на интериора (мебели, под, стени) е тъмно - по-добре е да изберете матов таван.

Напрегнат лъскав цветен таван: добри примери

Намерете успешен пример за лъскав таван в цвят е трудно. На снимката по-долу можете да видите единствения успешен пример за опъвам таван в малка стая.
Това е огромен размер на прозореца, бял цвят на стените и пода, висок таван (не по-малко от 3 м). Но в един стандартен град апартамент толкова големи прозорци са рядкост.

Така че - колкото по-забележим е цветът на тавана, толкова повече светлина трябва да бъде във вашия интериор.

Може ли да бъде изход двустепенни тавани? Ако основната част на тавана остане бяла, но само малка част от цвета, в този случай - да.

Но във всеки случай, имайте предвид, че такъв таван все още ще се възприема като по-нисък.
Трябва да се отбележи, че снимката е взета не от височината на човешкия растеж - за да изглежда таванът по-висок, фотографът се наведе почти до задната част на дивана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Опънати тавани за снимки и съвети в холаОпънати тавани за снимки и съвети в хола
Къде да купя таван таван?Къде да купя таван таван?
Простри таваниПростри тавани
Най-добрите производители на опънати таваниНай-добрите производители на опънати тавани
Простри тавани за вилиПростри тавани за вили
Вътрешни и опънати таваниВътрешни и опънати тавани
Какво ще стане, ако апартаментът беше наводнен с таван за разтягане?Какво ще стане, ако апартаментът беше наводнен с таван за разтягане?
Протезиран таван за баняПротезиран таван за баня
Професионалисти от опънати тавани за кухнятаПрофесионалисти от опънати тавани за кухнята
Обновяване на довършителните работи на таванаОбновяване на довършителните работи на тавана
» » Простри тавани снимки и отзиви