Какъв цвят на пода да изберем? Ламинат и паркет

Ако решите, че подовата настилка във вашия апартамент ще бъде ламинат, паркет или паркет, цветът на пода трябва да бъде избран много внимателно. Добър настилка може да продължи най-малко 40 години, периодът на използване на паркета - 25 години, и добър ламинат - 15 години, евтини видове ламинат - 10 години. Ако купувате добър скъп под, е по-добре да се даде предимство на универсалните цветове на пода, които ще се поберат във всеки цвят на вратите, стените и мебелите.
В рамките на 25-40 години можете многократно да променяте цвета на мебелите и стените и няма да имате проблем как да съчетаете цвета на пода с новите дизайнерски решения на стаята. Така че в тази статия ще разгледаме как да изберем цвета на пода от паркет, паркет и ламинат.

Най-неутрален, подходящ за всички цветове на дървения под - това е златисто жълта светлина, както е на снимката по-долу.

Така че, ако не искате проблеми с избора на цвят на пода под мебели, стените и вратите, да отдават предпочитание на дървесни видове, като акация, мед бреза, ясен, елша светлина, светъл дъб.

Моля, обърнете внимание: на снимката по-долу във вътрешността на спалнята се прилагат студени цветове - сиво-бежови, синьо, студено кафяво. И въпреки това, тези цветове са много добре комбинирани с пода на златисто жълт цвят, който едновременно дава на спалнята жизненост и топлина.

Така че, ако мечтаете за избора на универсален цвят на пода за всички бъдещи дизайнерски решения на Вашата къща:

- Изберете дървесина от златна светлина

При избора на паркет, ламинат, паркет дъска от златисти нюанси, обърнете внимание на текстурата и блясъка. Гланцираните видове ламинат и паркет изглеждат елегантни, както показва снимката. Но блясъкът прави стаята по-малко уютна, правейки го възприемана като празнична. Ако искате да създадете мек комфортен интериор - дайте предимство на матовите сортове паркет и ламинат с ясно изразена дървесна текстура.

цвят на подовият ламинат

Има общо мнение, че сивият цвят на пода отговаря на всички и е универсален. Не, не е така. Сивите сортове от дърво и сиво са богати на нюанси (например, избелен дъб), те трябва да бъдат избрани за специфичните цветове на вратите, мебелите, стените.

Когато избирате разнообразие от дърво за пода, трябва да обърнете внимание на липсата на оранжеви и ръждиви нюанси.

Златните сортове, изброени по-горе, нямат ръждиви нюанси, така че е чудесно с всичко съчетано. Ако се избере най-червеникав разнообразие от ламинат и паркет (череша, anegry, Милано орех, махагон), те са по-взискателни в комбинация с мебели и стени.
Какъв цвят на пода да изберем? Червеникавите нюанси отиват перфектно с кафяво, зелено, червено, жълто, оранжево, теракот, всички приглушени есенни нюанси.
Снимката по-долу показва как подът на ръждив цвят е съчетан със сиво-зелени стени. Колкото по-очевиден е червеният цвят на пода, толкова по-внимателно трябва да изберете цветове за интериора.

цвят на ламинат

Мислейки за цвета на пода, не забравяйте, че златните цветове не изискват римуване в интериора, а червеният цвят на пода вече пита за рими. Снимката по-долу показва, че интериорът би изгубил много, ако не беше имало червено-червена абажурка.Ще се съчетае ли червеният цвят на пода със звъненето и студените цветове на водата? Не! С елегантни и задържани будоарни цветя, той също няма да се комбинира. Ако не ви харесват тези две палитри - в този случай червеният под ще бъде универсален за вас.

Приближавайки се до ремонта на сцената и се чудех кой цвят да изберем, много от тях се решават на тъмния под от паркет, ламинат или паркет. Те, разбира се, са по-малко универсални от златните цветове, тъй като обикновено изискват леки мебели в интериора.
Златният под не се интересува от какъв цвят ще бъдат мебелите, а леката мебел е по-тъмният етаж. Освен това това не е единственото ограничение.

Пушена дъб, оцветен дъб, тъмно кафяво, шоколад венге (но не и черно, не лилаво, бордо венге не!) В комбинация с почти всички цветове в интериора, те със сигурност можем да изберем като универсален цвят.

Но въпреки това има някои тъмни класове на едно дърво, които изискват среда в интериора. Най-популярният от тях е черен венге. Имаме стереотип, че "черно напада всички", това е погрешно мнение.
Черният под е слабо комбиниран с топли цветове на интериора, той е по-подходящ за хладна гама от цветове. Ето защо вероятно сте забелязали, че черно венге е най-често използван в модерния интериор, в класически и ретро интериор практически не се прилага.

Много добър и скъп паркет и тигров паркет от екзотични дървесни видове - зебра, различни видове палмови дървета, палисандрово дърво и много други.

Ламинатът в подобни цветове също е по-скъп, вероятно засяга магията на екзотичните имена. Много производители вземат под внимание модата за контрастиращ под и правят сглобяеми дъски с тъмни и леки сортове дървесина.
Когато избирате такъв красив под за вашия интериор, трябва да помните, че контрастът е собственост на скучно. Пътят на отстъплението е известен на всички - килим в цялата площ на стаята.

Мислейки за цвета на пода, възниква въпросът: какво трябва да бъде избрано - за мебели, стени или врати. Най-болезненият въпрос е как да изберете цвета на пода, первазите и вратите.
Най-често срещаните са два варианта.
Първата опция на снимката по-долу. Вратата е избрана в същия цвят като пода.
Тази опция е подходяща:

1) за коридори с голям брой врати (вратите са направени от един материал и подът на коридора е съчетан с тях)

2) за малки стаи

3) за кухни

4) за затъмнена стая с прозорци на север и на изток (в този случай, первази, подови настилки, а често и на мебелите е избран от светлина златен дърво, цялата стая да изглежда по-слънчево).

Трябва да се отбележи, че в затъмнени малки стаи трябва да използвате най-светлите нюанси за вратите и пода от дървения тип.
Вторият начин да вземете пода и вратите е контрастът между пода и вратата.

За пода се избира тъмно, а за врати светлина или обратно, пода се осветява и вратата е тъмна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Евтина алтернатива на скъпия паркетЕвтина алтернатива на скъпия паркет
Ламинат или паркет е въпросът!Ламинат или паркет е въпросът!
Как да изберем добър ламинат от tarkettКак да изберем добър ламинат от tarkett
Как да изберем ламиниран паркет за паркетКак да изберем ламиниран паркет за паркет
Коя подова настилка е по-добра от ламинат или паркет?Коя подова настилка е по-добра от ламинат или паркет?
Преглед и избор на добър ламинат от ВерсайПреглед и избор на добър ламинат от Версай
Етаж в кухнятаЕтаж в кухнята
Какво е по-добре да изберете ламинат или линолеумКакво е по-добре да изберете ламинат или линолеум
Избираме добро покритие за подово отопляем подИзбираме добро покритие за подово отопляем под
Как да изберем цвета на ламината от merbauКак да изберем цвета на ламината от merbau
» » Какъв цвят на пода да изберем? Ламинат и паркет