Синя кухня с тихо настроение

синя кухня

Синята кухня е рядък гост в интериора на руските апартаменти. Този факт е по-вероятно да се дължи на факта, че син цвят е свързан с прохлада, а в нашия климат искате повече топлина и уют. Изненадващо интериора на чуждестранните дизайнери показва обратното: синята кухня може да бъде уютна, красива, да се налага да приготвя храна и дълги умствени вечери в стените си. Нека да разгледаме по-отблизо синята кухня и да обмислим как да комбинираме цветовете, така че кухнята в синьо се превръща в най-удобното и предпочитано място в къщата.

Така че, първото правило, което трябва да се помни от всеки, който обърна вниманието си към сините кухни:
- комбинирайте синия цвят в кухнята със сметана, светло жълто, бежово, така че да не изглежда студено
Погледнете следните интериори на сини кухни - те изобщо не изглеждат студени поради използването
топли цветове в синьо.

Синя кухня

Синя кухня

Синя кухня

Маса и столове в синята кухнята е по-добре да изберете от дърво цвят на мед - бор, акация, светъл дъб, бреза, мед и други гори, с златист оттенък. Вижте вътрешността на синьо кухнята, показан на снимката по-долу: в кухнята използва студени цветове: светло сиво, светло синьо, както и много стоманени предмети, но благодарение на топлите цветове на дърво, от който са направени столове и аксесоари кухня изглежда възникват уютни и отблъскване студени усещания ,

Синя кухня

Подобни примери на следните снимки на сини кухни:

син

Blue-кухня-126

Синя кухня

Така че, ако имате в кухнята сини стени и мислите за това какво цветно обзавеждане да купите - безопасно дайте предимство на златистите медови нюанси на кухненския комплект. Това ще е от полза за всички.

Синя кухня

Blue-кухня-129

Освен златен мед със синьо кухня са перфектно съчетани бяла пепел, избелен дъб, дъб мляко, тъмно кафяви нюанси на дъба - оцветени сортове, кестен, Kokua. Например, в следващия интериор виждаме красива хармонична комбинация от синя кухня и столове (а също и под), изработени от кафяв дъб.

Синя кухня

Етажът в синята кухня

Ако говорим за цвета на пода в синята кухня, трябва да се отбележи, че:
-Подът е подходящ за същите нюанси на дърво, както и за мебели
Прекрасен избор ще бъде златният под в кухнята в сини тонове, но богатите медни нюанси няма да изглеждат по-лоши. Нека сравним два интериора:
Синя кухня с тъмно под -

Синя кухня

Синя кухня с подова настилка от светло дърво;

Синя кухня

Всяка версия е забележителна по свой начин. Синята кухня с лек под изглежда по-нежна и уютна, синята кухня с тъмно под - грандиозно, впечатляващо. Ние правим заключение:
-за да увеличим контраста на интериора в синята кухня, използваме тъмния под, за да получим тих интериор - топло златно

Ако разгледаме тъмните цветове на пода, които ще прилягат на синята кухня - това е венге, шоколад, тъмно сиво, тъмно лилаво.

Но белия етаж в кухнята не се препоръчва, а не само от практическа гледна точка на похода му. Нека да разгледаме примерите. Пред вас има няколко интериора с кухни в сини тонове, чиито собственици предпочитат бели кухненски комплекти. Несъмнено бялата мебел на белия под изглежда лесна, но тъмният цвят на стените създава погрешни пропорции и цялостното възприятие се оказва претоварено.

Синя кухняBlue-кухня-135

Погледнете как възприемането на пространството се променя, ако белия под е заменен със златен. Има чувство за стабилност, статично.

Синя кухня

От гледна точка на дизайна синият етаж в синята кухня е много противоречиво решение, въпреки че успешните интериори са възможни с този цвят на пода, вижте примера по-долу:

Моля, обърнете внимание: в този интериор синият под не е еднородно синьо, но с елементи от жълто и бяло - поради тази причина той не се слива с мебелите.

Сива в синята кухня

Следващата снимка показва колко красиво е комбинацията от син и сив цвят в кухнята. Сивият цвят добавя контраст към лека кухня и в комбинация със синя престилка интериорът се оказва хармоничен, внимателен.

Blue-кухня-137

Можете да запишете тази комбинация и смело да я използвате в дизайна на синята кухня. Много добре рима с синьо сиво, тъмно сиво, графитен цвят.

Цветът на престилката в синята кухня

Ако в кухнята си мебелите са сини и сте на загуба с цвета на престилката, разгледайте по-отблизо следните примери на снимката. Със синя кухненска комплект идеално съчетава бяла престилка.

Blue-кухня-138

В този случай масата може да бъде направена на цвят от златно или сиво.
Ако решите да направите сива престилка в синя кухня, плотът трябва да е бели и цветно кодирани слушалки.

Синя кухня

Ако направите както престилката, така и тъмен тъмно, ще получите тъмно "джоб", което ще натовари вашата кухня.

Така че сивото е перфектният партньор за син цвят в кухнята ви. По същия начин можете да кажете за бежови, кремави, светли цветове на кафе. Например в следващия интериор има кухня в син цвят на модерен стил, в която фасадите със син цвят се комбинират с фасадите на кремав цвят. Оказа се много нежна и красива комбинация.

Синя кухня

Цветни акценти в синята кухня

Синият цвят в кухнята може да бъде перфектно допълнен с плодови зелени цветя и нюанси - шам-фъстък, маслини, мента, зелен чай и др. Кухнята няма да изглежда прекалено ярка, но интериорът ще се окаже по-оживен, енергичен. В такива интериори се приближава масата на светло сивото, тъмно кафяво, кремаво, ако е желателно да се добави яркост - жълт и оранжев цвят. Пример за комбинация в кухнята със сини и зелени нюанси.

Blue-кухня-140

Жълти акценти с богато синьо-синя цветна слушалка:

Blue-кухня-141

Blue-кухня-143
Без значение в каква форма се намира син цвят към вашата кухня - цвета на стената на престилката или на кухнята, като допълнение на аксесоари може да се използва с почти всеки нюанс на зеленото (например, в момента много популярен цвят Шартрьоз и жълто-зелено), би било чудесно комбиниран шам-фъстък цвят, иглолистен или тревисто зелено.

Синя кухня

Бих искал отделно да разгледа комбинацията от синьо и червено. Такава дръзка комбинация винаги изглежда впечатляваща, запомняща се. Аксесоари от червен цвят ще изглеждат страхотно в синята кухня, да съживят пастел тихия интериор, например, както в следния интериор:

Синя кухня

Трябва да се помни, че в синята кухня ще се побере перфектно техниката на цвета на стоманата.

Надявам се, че статията за синята кухня е полезна за вас, бъдете по-смели да експериментирате със синия цвят и помнете, че син цвят е отличен асистент в дизайн на тясна кухня или малка кухня, тъй като визуално разширява пространството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Комбинацията от цветове във вътрешността на кухнятаКомбинацията от цветове във вътрешността на кухнята
Как да не се хванат, избирайки цветове в интериора?Как да не се хванат, избирайки цветове в интериора?
Проектиране на тясна кухняПроектиране на тясна кухня
Бежовата кухня 30 вкусни интериора с аромат на капучиноБежовата кухня 30 вкусни интериора с аромат на капучино
Комбинацията от синьо и зелено в интериораКомбинацията от синьо и зелено в интериора
От небесно синьо до индиго, как да се използва синьо в интериора на кухнятаОт небесно синьо до индиго, как да се използва синьо в интериора на кухнята
Синя кухня дизайнСиня кухня дизайн
Работейки по вълните как да украсите интериора на кухнята в морски стилРаботейки по вълните как да украсите интериора на кухнята в морски стил
Синият домакинСиният домакин
Зелена кухняЗелена кухня
» » Синя кухня с тихо настроение