Тогава да затоплиш пода под линолеум в частната къща и апартамент

Понякога в хладния сезон можете да почувстватеИзолирайте пода под линолеум дискомфорт от студ, идващи от пода в апартамента, тогава е необходимо да ходи в чехли през зимата.

Често линолеумът се продава тънък и без облицовка, така че няма да затопли пода. В този случай е достатъчно да предприемете мерки, за да го изолирате, а краката ви ще станат значително по-топли.

Топлоизолацията на подовете вече е станала част от ремонта и довършителните работи, особено необходимостта от това се случва на приземните етажи в апартаментите, детските спални, в частния сектор.

На въпроса, от изолирайте пода под линолеум, е необходимо да се подхожда много отговорно.

Кой субстрат трябва да избера?

Започва с факта, че за да освободите пода, свалете капака от него. За да направите това, трябва да бъде внимателно валцуван и изваден и оставен за известно време в друга стая.

След това трябва да прегледате пода и да помислите как да го затоплите. Към днешна дата за целта се използва топлоизолационен субстрат. Топлоизолационна подложка

Магазините са готови да предоставят богат избор от подови нагреватели, изработени от различни материали, естествени и синтетични.

Ако е възможно, винаги се опитвайте да закупите топлоизолатор от естествени материали. Но независимо от материала, който избирате, си струва да си припомним, че субстратът трябва да има такива свойства като сила, издържливост и устойчивост на влага.

Тогава да подгряваш под линолеум?

След затоплянето на подовете, не само ще утешавате краката си, но и ще получите допълнителни "бонуси" на базата:

  • сила;
  • сухо;
  • твърдост;
  • гладкост;
  • чистота;
  • Липса на пукнатини.

Съвет на специалистите

Най-елементарният начин на подова изолация е да изберете линолеум със сгъстена основа, но ако подовете в стаята ви са много студени, все още трябва да ги изолирате със субстрат.подложка

В допълнение към топлоизолацията, допълнителна звукоизолация ще добави корк топлоизолатор. Той е доста удобен, еластичен и шумопоглъщащ материал, който не пречи на циркулацията на въздуха.

Линолеумът изолиран с такъв материал става приятен и мек на усещания, леко изпъкнал при ходене. Тази изолация е идеална за помещението, в което живее детето.

Вярно е, че недостатък е, че с течение на времето на пода може да се отрази неравномерност на повърхността на корк, особено ако линолеум бельо е еднослойна.еднослоен

Използването на твърд ролков корк ще избегне огъване под постоянно налягане на мебелите. Цената на корк субстрат съответства на качеството.

Поетапна работа

За по-надеждна и ефективна топлоизолация, на пода се полагат уплътнени шперплатни листове. Към бетонния под шперплатът е закрепен с дюбели, а за дървените - самонарязващи се винтове.

Можете да ги поставите на добро лепило или мастика. Дори ако не сложите нагревател върху шперплата, все още се чувствате забележим ефект.

Освен това, шперплатът ще ви осигури равномерна основа под балатум.

Друга добра възможност за изолация на пода ще бъде полагането на плочи. Ефектът от тях ще стане видим и забележим веднага.шперплат

Когато полагате такива табла, помислете как да ги изолирате от влага и вода, в противен случай могат да възникнат проблеми в бъдеще.

Увеличаването на устойчивостта на влага ще помогне за изсушаване на маслото - проолифт DVP (шперплат също е възможно) и получаване на вода върху него вече не е страшно.Гледайте видеоклип на темата:

Шперплат и листове от фибростъкло най-често се използват в стари частни къщи, т.е. където е необходимо да се скрият неравностите и да се създаде равна повърхност за полагане на линолеум.

Нюанси на избор

Справя се с проблема за топлоизолация изолация от екструдиран (екструдиран) пенополистирол, но когато изберете тази опция, бъдете сигурни, за да получите препоръка от страна на продавача, след всичко това при неправилна употреба може да отделя вредни вещества.пенополистирол

Стиропор не се страхува да получи вода, не се деформира по време на продължителна работа. Максималното затопляне, което ще постигнете, ако го използвате на изоставането.

Добре изолирани подове с естествена изолация - субстрат от юта или бельо, комбинирани.

Техното предимство е противопожарна и антисептична обработка, благодарение на което материалът е устойчив на огън, гниене и плесени.

Но недостатъкът е, че не трае дълго, но бързо се износва. Когато купувате такъв нагревател, изберете материал с най-висока плътност.Izolonovaya

По-трайна пенеща пяна или изолационен субстрат. На една от страните им са покрити с фолио, което помага да се запази топлината.

Когато полагате такъв субстрат penoplex или изолон се нарязва на ленти с необходимата дължина, положена на пода, след това се залепва заедно с ширококачествена лепилна лента.

Най-добрият начин да се затопли е подовата отоплителна система. Сегашните възможности ви позволяват да направите това без замазка. Например, топъл под.

Понякога, за подобряване на топлоизолацията използва няколко субстрати едновременно, например, нагревател на върха на легна листове от шперплат (могат да се използват гипсофазер листа) в няколко слоя, след това линолеум.

Как правилно да положите линолеум върху изолирания под

Този процес е достатъчно прост, тъй като покритието от балатум има добра гъвкавост, но внимателно следвайте размерите и спазвайте някои препоръки.отказвам се от

Поставете линолеума върху подготвената повърхност, трябва да е плоска, чиста и суха. Ако има картина - по-добре е да вземете едно парче плат, което съответства на размера на стаята.

Не поставяйте линолеум, ако преди това стоеше на студено място. Задръжте го в ролка в топла стая за около един ден.

След това лежеше на пода и предварително нарязани, като се вземат предвид най-малко десет сантиметра. Тя трябва да бъде нарязана внимателно близо тръба, на завои и завои.

Когато се направи предварителното подрязване, оставете всичко за няколко дни - нека неравностите да бъдат изправени.
Когато платното е напълно изгладено, можете да продължите с приковаването на первазите.

Препоръчваме ви да се запознаете с:

Ако платното ви се състои от няколко части - ги залепете с двойна лента или студено заваряване.
На кръстовища, в близост стена и използвайте двустранно шотче близо до вратите. Във входната врата, изрежете линолеума по централната линия.

Следвайте всички препоръки и лесно ще направите пода топло и удобно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се измие мръсотията и петна от стария линолеумКак да се измие мръсотията и петна от стария линолеум
Как да не направим грешка при избора на линолеум?Как да не направим грешка при избора на линолеум?
Как да изравним пода за линолеумКак да изравним пода за линолеум
Шумоизолация на пода в апартамента с модерни материалиШумоизолация на пода в апартамента с модерни материали
Избираме битов линолеум tarkettИзбираме битов линолеум tarkett
Какво е по-добре да изберете ламинат или линолеумКакво е по-добре да изберете ламинат или линолеум
Как да изберем линолеум полу-търговски tarkettКак да изберем линолеум полу-търговски tarkett
Каква е широчината на линолеумаКаква е широчината на линолеума
Как да започнете подова ремонт в апартаментКак да започнете подова ремонт в апартамент
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
» » Тогава да затоплиш пода под линолеум в частната къща и апартамент