Изберете кисело мляко с функция за готвене извара и заквасена сметана

Жена от кисело мляко

Несправедливите производители често спестяват производството на извара и други млечни продукти, добавяйки там синтетични вещества, което намалява разходите и ползите от продукта. В този случай е много по-надеждно да "произвеждате" млечни продукти сами. Помощ в това може да yogurtnitsa с функция за готвене извара и заквасена сметана.

Как работи киселото мляко

При приготвянето на домашно сирене за по-добро развитие на ферментирали бактерии, млякото често се хвърля в парче ръжен хляб. Yogurttsea изпълнява същата функция, но поддържайки зададената температура (30-50 градуса) за времето, необходимо за готвене на продукта. Прочетете също нашата статия Изберете yogurttsev чрез класиране сред най-добрите.

Йогуртс Максуел

Йогуртица обикновено е вид инкубатор, в който са буркани (обикновено от 4 до 12 броя в зависимост от модела). Потребителят поставя тестото в бурканите и след това избира настройките за време и температура, като използва прост интерфейс. В рамките на 10-12 часа устройството с равномерно нагряване изсушава веществото, което предизвиква развитието на млечни бактерии в него. В резултат на това получавате извара, заквасена сметана или кисело мляко в зависимост от настройките, които сте задали. Прочетете също нашата статия Кюфтета като в детска градина: прости най-добри рецепти.

Ползите от киселото мляко

 • Няма нужда да се контролира процесът. Трябва само да настроите необходимите настройки и след това да направите свои собствени неща. Когато яйцеклетката завърши процеса на готвене, поставете полученото вещество в хладилника, докато се охлади напълно, за да спре размножаването на бактериите. След няколко часа продуктът е готов за употреба.
 • Екологична съвместимост. Продуктът, получен в резултат на готвене, не е по-нисък от селския. Ако използвате висококачествено мляко, то кисело мляко, заквасена сметана, извара или друго приготвено "ястие" не само ще вкусят по-добре, но и ще са много по-полезни от аналозите за съхранение.
 • Спестявания. Производителите на извара често надценяват цената на стоките, тъй като е необходимо да се вземат под внимание не само цената на суровините, но и транспортът на стоки, разходите за подготовка на продукта. При приготвянето на кисели млечни продукти в киселото мляко, цената на един литър кисело мляко, извара или заквасена сметана се намалява с повече от 20.
 • Възможност за приготвяне на домашно приготвени десерти. Можете да готвите не само по стандартните настройки, но като настроите таймера, ще получите вкусни и здравословни десерти. Подгответе, например, домашно приготвено или сметана. С помощта на сирене mascarpone можете да направите домашно шоколадова паста.
 • Чрез регулиране на настройките ръчно, можете да получите не само стандартната храна (киселото мляко, продавани в магазина често са сходни по структура), но също така и по-ликвиден и по-плътна консистенция, в зависимост от индивидуалните предпочитания и времето за готвене.

Йогуртс компактен

Избор на къща за кисело мляко за дома: какво да търсите

 • Внимателно проучете материала на контейнерите за квас. Най-екологично чист е стъклото. Също така е удобно да се мие стъклото, то може да бъде "заредено" в съдомиялната машина.
 • Общият обем буркани в комплекта. Броят буркани често не играе роля, която не може да се каже за обема. С течение на времето yogurtnitsy обикновено произвеждат до 1 литър продукти.
 • Функционалност. Колкото по-точно можете да изберете времето за готвене на продукта, толкова по-добре. Обикновено стандартната програма за кисело мляко отнема около 10 часа. Ако искате по-течен продукт, трябва да си купите кисело мляко с контролиран таймер.
 • Променливост на продуктите. Има yogurttsees, предназначени само за подготовка на кисело мляко, но има и други модели, например yogurttnitsi с функция за готвене извара и заквасена сметана.
 • Допълнителни устройства. В този момент можете да включите допълнителна матрица за приготвяне на извара и / или резервни буркани.
 • Електрическа мощност на киселото мляко. Мощността на киселото мляко влияе върху температурата, която се получава при работа. При недостатъчен капацитет е вероятно производството на кисели млечни продукти да отнеме повече време, тъй като температурата на готвене е по-ниска от планираната машина.

Йогуртини на снимка универсален

Младежки момичета от различни марки

Основните производители на йогурти са фирми, които продават домакински уреди. Те включват Tefal, Braun, Dex и други. Често цената не показва качеството на продукта, толкова много компании се опитват да направят стоките на принципа "евтини и ядосани". Получават ли го, показват ревюта на интернет потребителите. По-долу се считат yogurtnitsy, могат да готвят не само кисело мляко, но и извара със заквасена сметана.

 • Tefal YG654 беше придобита от момичето с псевдоним Himerka80, което беше неприятно изненадан от високите цени на млечно кисела продукция. Съпругът ми посъветва да спаси, като купи момиче с кисело мляко и момичето се съгласи. Потребителят отбелязва красив дизайн, компактност, икономичност, както и разнообразие от продукти. Приложено към инструкциите, написани не само техническите спецификации и корекцията наредби стока, но и интересни рецепти, включително и десерти: крем брюле, бадем сметана, извара паста и други, за да използвате устройството удобно ..
 • Изключително положителни отзиви има кисело мляко DEX DYM-108: на цена от около 1200 рубли е изключително лесен за работа. При носенето на Катрин е впечатлен от точността на устройството, ако е по-скъпи колеги, повредени или nedogrevali продукт, на DEX в подготовката на заквасена сметана с кисело мляко даде точно температурата, която е написана в инструкциите.
 • VINIS VY-5000 C има среден рейтинг 3.5. Потребителите отбелязват, че устройството има качествено кисело мляко, но най-напред мирише силно пластично и с течение на времето започва да се прегрява. Независимо от това, ниската цена (1000-1100 рубли) напълно оправдава качеството.
 • CUISINART YM400E - yogurttnika с функция за готвене извара и сирене. В момента такива модели се произвеждат в ограничени количества. За съжаление, това устройство рядко се предлага в Русия, трябва да бъде поръчано от Европа или страните от ОНД.
 • SATURN ST-FP8513 има солидна "четворка". Качеството напълно съответства на цената на киселото мляко, която има малки, но все още неприятни недостатъци. Потребителите отбелязват малката дължина на кабела и "омокряването" при нагряване.


Предястие за кисело мляко

Най-често за ферментация в аптеката се закупуват специални ензими:

 • Нарин допринася за подобряване на храносмилателния тракт, превенция на заболявания, свързани с храносмилането, дишането, отделителната система.
 • Evitalia помага за възстановяване на микрофлората и имунната система. Съставът на продукта включва витамини, микроелементи, киселини и антиоксиданти.
 • Bifidumbacterin подобрява храносмилането.

Симбиотично за сладко

Подготовка на стартера

 • Разредете ензима в бутилка вода.
 • Загрейте млякото до температура 40 градуса и смесете с фермента.
 • Изсипете получената смес в контейнерите, които са прикрепени към киселото мляко.
 • Поставете чашите в кисело мляко и загрявайте при температура 30-40 градуса до първите признаци на удебеляване.
 • Охладете бурканчета до стайна температура, покрийте с капаци и поставете в хладилника.
 • Не съхранявайте повече от 1,5 седмици преди употреба.

кисело мляко стартер

Най-добрите момичета за йогурт от 2016 година

 • Tefal YG657132, чиято функционалност включва 3 програми, таймер и звуков сигнал. Yogurtnitsa компактен, приятен за гледане и лесен за използване. Това е доста скъпо - 10 000 рубли.
 • Молинекс YG2301 струва само 4 хил. Рубли. Можете самостоятелно да настроите настройките за време и температура, което ви позволява да приготвяте не само течно кисело мляко, но и вкусни десерти за извара.
 • Марта МТ1852 на цена от 3700 рубли има доста удобна функционалност, която ви позволява да оставите киселото мляко готови дори и за вечерта. Устройството ще се изключи сама, а на другата сутрин ще получите вкусна и здравословна закуска от кисело мляко. Потребителят Анна в известието си отделно отбелязва, че сиренето в киселото мляко е особено вкусно.
 • BRAND 4002 - модел за голямо семейство, включващ 12 стъклени буркана с общ обем 2,4 литра. Yogurtnitsa има функция за автоматично изключване, вие избирате сами времето за готвене, в зависимост от това кой продукт планирате да готвите. Цената е около 2,5 хил. Рубли.
 • PHILIPS HD 9141 - кисело мляко с функция за готвене извара и параход е подходящ за тези, които се придържат към диета. В допълнение към киселото мляко, можете да готвите зеленчуци, риба или месо за двойка, което е много по-полезно от други видове готвене, включително задушаване и пивоварство. Единицата струва 5,5-6 хил. Рубли.
 • STEBA JM2 включва функционален индикатор за работа. Той ще ви уведоми също, когато готвенето е завършено, а функцията за автоматично изключване ви позволява да оставите автомобила да работи през нощта. Цената е около 4000 рубли.

Модел Yogurtnica Whitec

Какви са ползите от момиче за кисело мляко?

Подготовката на киселите млечни продукти в киселото мляко се счита за една от най-здравословните техники за готвене. Програмираните в рецепти на устройството ви позволяват да поддържате най-здравословно количество витамини и микроелементи в извара, заквасена сметана и кисело мляко, което допринася за подобряване на храносмилателния тракт и вътрешните органи като цяло. Хората, които консумират кисели млечни продукти, приготвени в кисело мляко, с течение на времето отбелязват подобрението на състоянието на косата и ноктите, като увеличават количеството консумиран калций. Прочетете също нашата статия Кой смесител за сладкиши да избере?

Йогуртиника за сирене и извара

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем машина за хлябКак да изберем машина за хляб
Рецепти за готвене на вкусни месни ястияРецепти за готвене на вкусни месни ястия
Оригинални рецепти за киселец за зиматаОригинални рецепти за киселец за зимата
Колко грама в една супена лъжица е как да се определиКолко грама в една супена лъжица е как да се определи
Шафран полезни свойства, как да се взематШафран полезни свойства, как да се вземат
Не самият хляб как да избереш домашен производител на хляб с възможностите на мини фурнаНе самият хляб как да избереш домашен производител на хляб с възможностите на мини фурна
Изберете yogurttsev чрез класиране сред най-добритеИзберете yogurttsev чрез класиране сред най-добрите
Рецепта за бош с киселец и яйце снимкаРецепта за бош с киселец и яйце снимка
Прости и вкусни рецепти от турски ястияПрости и вкусни рецепти от турски ястия
Как да изберем машина за кисело мляко за готвене на истинско кисело мляко у домаКак да изберем машина за кисело мляко за готвене на истинско кисело мляко у дома
» » Изберете кисело мляко с функция за готвене извара и заквасена сметана