Кои тапети да изберете за кухнята?

Въпросът "Как да изберем тапет за кухнята" е повече от уместен по време на ремо

Кои тапети да изберете за кухнята?

За избор на тапет за стените на кухнята, трябва да се обърнете с пълна отговорност, тъй като в тази стая най-често се събира цялото семейство.

Какво да обмислите при избора си?

Изборът на дизайн на стените на кухнята е почти най-големият проблем.

Така че, когато декорирате спалня или офис, можете да следвате само личните предпочитания, докато кухнята трябва да бъде уютна и комфортна не само за домакинята на къщата, но и за цялото семейство. Ето защо е важно да се вземат предвид всеки детайл, от цвят на модел и текстура.

Как да изберем тапет за кухнята?

Тапетите за кухнята са отделна категория, тъй като те са снабдени със специални изисквания. Този материал трябва да има следните свойства:

  • трябва да бъде лесно да се измие
  • да има висока устойчивост на влага

И, разбира се, добре дошли представяне вид.

Така че, можете да изберете за кухня тапет за боядисване или ситопечат печат или да даде предимство на различни винил. Какви са разликите между тези видове?

Копринен екран или винил?

Винил тапет ще бъде най-добрият вариант за тези, които не харесват рисунките по стените. Този материал се състои от два слоя, първият от които е нетъкан или хартия, а вторият е директно винил. Характер на тези тапети е тяхната висока устойчивост към избледняване, изключителна здравина и наличието на лъскава повърхност, която е изключително лесна за почистване от мръсотия.Що се отнася до ситопечат, това също е тапет с винил, който се характеризира с повишена якост. Те са трудни за подстригване. В допълнение, те се отличават с красив външен вид, дължащ се на прилагането на боя върху специална технология. В резултат на това стените придобиват елегантна конструкция и когато не ударят светлина, има красиви преливници.

Също така трябва да отбележим вече споменатия тапет за боядисване, защото в този случай можете да промените интериора само чрез пребоядисване на стените. И можете да го направите многократно.

Как да изберем цветовете и тапетите?

Изборът на цветове е повлиян не само от ангажимента към тон, но и от размера на кухненското пространство. Например, желателно е да декорирате малки кухненски площи, като използвате тапети от светли цветове, а просторните могат да бъдат залепени с по-тъмни тапети. Също така, въз основа на размера на стаята, трябва да бъде избран чертеж. Така че, за да се разшири тясна кухня ще помогне хоризонтална рисунка.

Много подходящ тапет с изображения на селски пейзажи или картини на природата. Такива помещения винаги остават уютни и се създават по положителен начин.

Що се отнася до самия цветен разтвор, тук могат да бъдат предложени няколко основни варианта. Този тапет в зелен или зелен и жълт цвят, бял и неговите нюанси, които ще ви помогнат да създадете кухненски интериор в скандинавски стил, както и тапет за дърво в стила на страната.

Друг вариант е тапет, но те ще бъдат подходящи само в просторни кухни, където поне една стена е напълно без мебели.

Кои тапети не са подходящи за кухнята?

В категорията тапети, които са абсолютно неподходящи в кухнята, можете да включите обикновена хартия. Този материал привлича достъпна цена и може да има водоустойчиво покритие, но има "евтин" външен вид, чувствителност към изгаряне и минимален експлоатационен живот. Същото може да се каже и за хартиените тапети, които са покрити с тънък слой винил, тъй като те ще изглеждат повече или по-малко поносимо само на идеално подравнени стени. Така че, ако прозорците гледат на слънчевата страна или качеството на стените е лошо, незабавно изхвърлете тези две опции.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как най-добре да залепите различни тапети в една стая?Как най-добре да залепите различни тапети в една стая?
Как да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винилКак да не се заблуждават при избора на винил тапет за кухня цялата истина за винил
Тапети директорияТапети директория
Завършване на стените в кухнята 7 ненадмината възможностЗавършване на стените в кухнята 7 ненадмината възможност
Как да изберем цвят тапет за кухнятаКак да изберем цвят тапет за кухнята
Как да тапет тапет в кухнята финес и нюансите на правилното шевовеКак да тапет тапет в кухнята финес и нюансите на правилното шевове
Как да изберем тапет в стаяКак да изберем тапет в стая
Оригинални черно-бели тапети в интериораОригинални черно-бели тапети в интериора
Избор на довършителни материали за кухнятаИзбор на довършителни материали за кухнята
Тапети за уютна къща в стила на ПровансТапети за уютна къща в стила на Прованс
» » Кои тапети да изберете за кухнята?