Изборът на боя за тапети за боядисване

Избор на бои за тапет

Боята за тапета за боядисване е избрана не само като се вземат предвид нейните разходи. С цел да се ремонт е направен качествено, при избора на цветове за тапети за боядисване е необходимо да се вземат предвид неговите характеристики, може да се свърже към покрития за стени и умения за работа с нея.

Факт е, че не всички боядисани стени могат да бъдат боядисани, защото някои цветове ще замъглят.

Видове тапети за боядисване

Необходимо е повърхностният слой да абсорбира добре оцветителя.

Видове тапети за боядисване

Видове тапети за боядисване.

Тапетите за боядисване са:

  • хартия;
  • нетъкано руно;
  • винил или акрил;
  • стъклопласт и стъклена тъкан.

Всеки тип трябва да бъде избран подходящ начин, но не всички еднакво добре се свързват с различни типове тапети. Във всички случаи тази боя е избрана за определен тип.

Към нетърпение в това отношение са тапетите за рисуване: хартия и фибростъкло. Те имат право да прилагат всички видове бои, като вземат предвид условията, където ще бъдат. Въпреки това специалистите препоръчват използването на латекс. Неговото приложение не прави повърхността на покритието тежка поради тънкия слой.

Но можете да използвате боя на основата на PVA, ако трябва да спестите пари.

В случай, че трябва да нарисувате външната страна на нетъкан тапет, можете да вземете латекс или акрил. Съществува също така донякъде необичаен начин за промяна на оцветяването им. Става дума за боядисване от вътрешната страна на повърхността. В резултат на това се показва необходимата цветова схема и структурата на платното се възхищава чудесно. Тази процедура се извършва само с използването на акрил.

За винилови настилки се използва акрилна боя за тапети.

Фибростъкло и тапети от фибростъкло за боядисване перфектно понасят всякакъв вид оцветяваща композиция, както и хартия. Разликата е, че първата може да издържи около 10 слоя оцветяване.

Характеристики на различните бои

Видове бои за стени

Видове бои за стени.

Боята за тапета за боядисване трябва да съдържа вода като разтворител. Тези, в които присъстват всички химични разтворители, задължително ще разтварят външния слой на покритието на стената.Когато избирате багрила, трябва да спрете вниманието си на водна основа или водоразтворими. Те се различават по размер на зърното, който се образува след прибавянето на водата към боята. Голяма част се образува във вододиспергираните, докато водно-емулсионните имат най-малка част.

Разликата е в съпротивлението на водата. Докато боите са в течно състояние, връзката им с повърхността е приблизително еднаква, но след изсушаването се вижда значима разлика.

Водната емулсия може да се отстрани с вода. Разтваря се в него. Вододиспергираната вода става стабилна след нейната полимеризация, способна да отблъсква водата. Този слой се отстранява само със специални разтворители. Факт е, че той съдържа полимер като акрил. Плюсът му е висока скорост на сушене на повърхността на облицовката на стените.

В основата на водната емулсия е PVA. Това вещество свързва всички компоненти и дори се разтваря в замразена форма с вода.

Латексните бои създават отлично еластично покритие, което отблъсква механичните повреди и влага. Тяхната висока цена се компенсира от отлични експлоатационни свойства, които включват противопоставяне на директните слънчеви лъчи. Покритите тапети почти не губят цвят, повърхността им става лъскава.

Повърхностните характеристики на тези покрития зависят от степента на блясък след боядисване. По-слаб блясък - по-малко устойчивост на влага. Когато се покрива с латексови бои, обикновеният тапет става измиваем. Това е много удобно, особено когато ги използвате в кухнята.

Продават се вече готови за боядисване на бои от определени цветове.

Те не винаги са подходящи за потребителя, а техният цвят в кофата и върху капака на стената може да варира значително.

За да не съществува, има специален пигмент за оцветяване. Той ще даде правилния цвят. При избора трябва да се вземе предвид първоначалният цвят на тапета. По-трудно е да работите с тапети с различни цветове, с бяло - много по-лесно.

От кой цвят ще бъде избран, външността на стаята до голяма степен зависи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапетиКак правилно да лепене флейзли тапет технология за тапети на flizeline базирани тапети
Боята за тапет под боя е избрана правилноБоята за тапет под боя е избрана правилно
Как да покрием тапетите за рисуване?Как да покрием тапетите за рисуване?
Винилови тапети за боядисванеВинилови тапети за боядисване
Как да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапетиКак да лепене тапети под боядисване нюанси на работа с различни видове тапети
Кои тапети да изберете за кухнята?Кои тапети да изберете за кухнята?
Как правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедуриКак правилно да поставите тапета на тавана с необходимите инструменти и процедури
Как да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушенеКак да изсъхне тапет хартия, винил Условия на сушене
Изборът на подходящия тапет за стенитеИзборът на подходящия тапет за стените
Фото стени във вътрешността на апартаментитеФото стени във вътрешността на апартаментите
» » Изборът на боя за тапети за боядисване